• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Fırsatçılara örnek olacak davranış, evlerini depremzedelere ücretsiz tahsis ettiler

15 Şubat 2023, Çarşamba 08:45
15 Şubat 2023, Çarşamba 08:45
Fırsatçılara örnek olacak davranış, evlerini depremzedelere ücretsiz tahsis ettiler
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Fırsatçılara örnek olacak davranış, evlerini depremzedelere ücretsiz tahsis ettiler

Elazığ’da bazı fırsatçı ev sahipleri kiraları yükseltirken bazı duyarlı ev sahipleri ise dairelerini ücretsiz olarak depremzedelere tahsis etti. 12 ay boyunca kira almayacak olan ve aynı zamanda faturaları ödeyecek olan ev sahipleri, fırsatçılara örnek oldu.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 10 ilde binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Yaşanan felaketin ardından özellikle Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’dan depremzedeler Elazığ’a akın etti. Güvenirliği nedeni ile depremzedeler özellikle devlet tarafından yapılan TOKİ konutlarını tercih etti. Fakat yine devreye giren fırsatçılar, kiralarda fahiş artış yapmış ve bunun üzerine valilik konuyla ilgili çalışma başlatmıştı. Fakat bunların yanı sıra yaşanan güzel gelişmeler mutlu etti. Depremin hemen ardından bölgelere giden ve yaşananları gören Ayetullah Yıldız ile arkadaşları, sosyal medya hesaplarından depremzedeleri misafir etmek için paylaşım yaptı. Paylaşım üzerine 2 ev sahibi dönüş yaparak dairelerini 12 ay boyunca ücretsiz olarak vereceklerini söyledi. Ev sahiplerinden anahtarları alan Yıldız ve arkadaşları yine gelen yardımlarla beraber evleri dizmeye başladı. Elazığ’a getirilecek 7 ailenin bu evlerde kalacağı bildirildi. Öte yandan bir yıl boyunca yine tüm faturaların ev sahipleri tarafından ödeneceği öğrenildi.
Deprem bölgelerini gözlemledikten sonra durumun ne kadar feci olduğunun farkına vardıklarını dile getiren Ayetullah Yıldız, “Hemen düşündük ve birkaç ev tuttuk. Oradaki depremzedeleri misafir etme fikri gelişti. Sonra bunu sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başladık. Bize geri dönüş yapan 2 ev sahibi oldu. Bu dönemde fırsatçılara karşı inşallah örnek olur. Bizlere evini verip bu fırsatı tanıdılar. Bizler de evleri sıfırdan diziyoruz. Yeni bir hayat kurmaları için depremzedeler yardımcı olacağız. Ev sahipleri Dr. Abdülmelik Yıldız ve Vedat Demiral’a teşekkür etmek istiyorum. İnşallah örnek olur. Bizim bilmediğimiz ve duymadığımız evini açan insan çoktur. İnşallah bu sayısının artmasına vesile oluruz” dedi.
7 aileye ulaştıklarını aktaran Yıldız, “7 ailede 21 kişi ve hepsi akrabalar. İlk olarak 2 evde idare edecekler. Ev sayısı arttığında ayıracağız. Buradan ev sahiplerine seslenmek istiyorum. Lütfen depremzedelere evlerini açsınlar. Çünkü deprem bölgeleri gezdik ve ayakta kalan ev sayısı çok az. Gıda ihtiyacını depolayacağız. 12 ay boyunca faturaları da ev sahipleri üstlendi. 12 ayın sonunda buradaki misafirlerimiz gittiği zaman o eşyalar da onlara ait olacak. Memleketlerinde dönmek istediklerinde nasıl kullanmak isterlerse öyle kullanacaklar. Damlaya damlaya göl oldu. Bizim elimizden bu geldi bunu yapabildik. Umarım daha fazlasını da yapabiliriz” diye konuştu.
[gallery ids=',117976,117977,117978,117979,117980,117981,117982,117983']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Rusya füze ve İHA'lar ile Ukrayna'yı vurdu: 7 ölü

Erdemci: Siyonist işgal ve ABD destekli saldırılarda en büyük bedeli çocuklar ödüyor

Gaziantep'te 179 tarihi sikke ele geçirildi: 1 gözaltı

Çanakkale açıklarında 39 düzensiz göçmen yakalandı

Pakistan'da bombalı saldırı: 2 ölü, 31 yaralı

Hatay'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 1 gözaltı

Gazprom: Avrupa'da kışa hazırlık için depolanan gaz tükendi

İran, Basra Körfezi’nde ABD’ye ait petrol tankerini vurdu

Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 294'e yükseldi

Ters dönen araçta burnu dahi kanamadan kurtuldu

Mersin'de Gazze’de devam eden siyonist vahşete ve bölgede tırmanan gerilime tepki

Gaziantep'te araçtan kavga için inen 3 şahsa 540 bin lira ceza

Kenya'da sel felaketi: 23 ölü

Şırnak'ta lapa lapa kar yağdı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD, sivillerin su kaynağını vurdu

Antalya’da Peygamber Sevdalıları’ndan İran’a yönelik saldırılara tepki

Ordu'da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Polonya'dan hava sahası kısıtlaması kararı

Siirt Müftülüğü 2026 İUP Personel Listesini açıkladı

Çocuklarda katkı maddesi tehlikesi ve obezite riski: E120 ve MSG bağımlılık yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Malatyalıları ilahi konseri ile buluşturdu

Malatya'da torbacı operasyonu: 5 gözaltı

Umut Kervanından Suriye’ye şefkat köprüsü, yardım tırı Ağrı’dan yola çıktı

Pezeşkiyan’dan sert mesaj: Ülkemizi savunmak için ölene kadar direneceğiz

APP plaka cezalarına erteleme: Son tarih 1 Nisan

Isparta’da kumar operasyonu: 16 kişiye para cezası

Akademisyenler uyardı: Dijital kumar gençleri tehdit ediyor

İnternet kullanımını kontrol etmenin 3 yolu: Bağ kur, sınır koy, rutin değiştir

Mardin'de kamyonet ile traktör çarpıştı: 3 yaralı

Batman Eğitim-Bir-Sen: İran'da katledilen kız çocukları insanlığın vicdanında derin yara açtı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya füze ve İHA'lar ile Ukrayna'yı vurdu: 7 ölü

Erdemci: Siyonist işgal ve ABD destekli saldırılarda en büyük bedeli çocuklar ödüyor

Gaziantep'te 179 tarihi sikke ele geçirildi: 1 gözaltı

Çanakkale açıklarında 39 düzensiz göçmen yakalandı

Pakistan'da bombalı saldırı: 2 ölü, 31 yaralı

Hatay'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 1 gözaltı

Gazprom: Avrupa'da kışa hazırlık için depolanan gaz tükendi