Fırsatçılara örnek olacak davranış, evlerini depremzedelere ücretsiz tahsis ettiler

Tarih: 15.02.2023 08:45
Fırsatçılara örnek olacak davranış, evlerini depremzedelere ücretsiz tahsis ettiler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Fırsatçılara örnek olacak davranış, evlerini depremzedelere ücretsiz tahsis ettiler

Elazığ’da bazı fırsatçı ev sahipleri kiraları yükseltirken bazı duyarlı ev sahipleri ise dairelerini ücretsiz olarak depremzedelere tahsis etti. 12 ay boyunca kira almayacak olan ve aynı zamanda faturaları ödeyecek olan ev sahipleri, fırsatçılara örnek oldu.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 10 ilde binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Yaşanan felaketin ardından özellikle Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’dan depremzedeler Elazığ’a akın etti. Güvenirliği nedeni ile depremzedeler özellikle devlet tarafından yapılan TOKİ konutlarını tercih etti. Fakat yine devreye giren fırsatçılar, kiralarda fahiş artış yapmış ve bunun üzerine valilik konuyla ilgili çalışma başlatmıştı. Fakat bunların yanı sıra yaşanan güzel gelişmeler mutlu etti. Depremin hemen ardından bölgelere giden ve yaşananları gören Ayetullah Yıldız ile arkadaşları, sosyal medya hesaplarından depremzedeleri misafir etmek için paylaşım yaptı. Paylaşım üzerine 2 ev sahibi dönüş yaparak dairelerini 12 ay boyunca ücretsiz olarak vereceklerini söyledi. Ev sahiplerinden anahtarları alan Yıldız ve arkadaşları yine gelen yardımlarla beraber evleri dizmeye başladı. Elazığ’a getirilecek 7 ailenin bu evlerde kalacağı bildirildi. Öte yandan bir yıl boyunca yine tüm faturaların ev sahipleri tarafından ödeneceği öğrenildi.
Deprem bölgelerini gözlemledikten sonra durumun ne kadar feci olduğunun farkına vardıklarını dile getiren Ayetullah Yıldız, “Hemen düşündük ve birkaç ev tuttuk. Oradaki depremzedeleri misafir etme fikri gelişti. Sonra bunu sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başladık. Bize geri dönüş yapan 2 ev sahibi oldu. Bu dönemde fırsatçılara karşı inşallah örnek olur. Bizlere evini verip bu fırsatı tanıdılar. Bizler de evleri sıfırdan diziyoruz. Yeni bir hayat kurmaları için depremzedeler yardımcı olacağız. Ev sahipleri Dr. Abdülmelik Yıldız ve Vedat Demiral’a teşekkür etmek istiyorum. İnşallah örnek olur. Bizim bilmediğimiz ve duymadığımız evini açan insan çoktur. İnşallah bu sayısının artmasına vesile oluruz” dedi.
7 aileye ulaştıklarını aktaran Yıldız, “7 ailede 21 kişi ve hepsi akrabalar. İlk olarak 2 evde idare edecekler. Ev sayısı arttığında ayıracağız. Buradan ev sahiplerine seslenmek istiyorum. Lütfen depremzedelere evlerini açsınlar. Çünkü deprem bölgeleri gezdik ve ayakta kalan ev sayısı çok az. Gıda ihtiyacını depolayacağız. 12 ay boyunca faturaları da ev sahipleri üstlendi. 12 ayın sonunda buradaki misafirlerimiz gittiği zaman o eşyalar da onlara ait olacak. Memleketlerinde dönmek istediklerinde nasıl kullanmak isterlerse öyle kullanacaklar. Damlaya damlaya göl oldu. Bizim elimizden bu geldi bunu yapabildik. Umarım daha fazlasını da yapabiliriz” diye konuştu.
[gallery ids=',117976,117977,117978,117979,117980,117981,117982,117983']

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor