• BIST 100

    9508,6%2,51
  • DOLAR

    37,90% -0,18
  • EURO

    42,21% 1,43
  • GRAM ALTIN

    3811,26% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6214,21% 0,85

Fıstık hasadı nedeniyle okula gidemeyen çocuklar: Okulu çok özledik

RÖPORTAJ 22.09.2024 16:50:14 0
Fıstık hasadı nedeniyle okula gidemeyen çocuklar: Okulu çok özledik

Şanlıurfa'da fıstık hasadı mevsimi nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler eğitimlerinden geri kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Şanlıurfa'da fıstık hasadı mevsimi, öğrencilerin eğitimine ara vermesine neden oluyor.

Şanlıurfa'da her yıl fıstık hasadı mevsiminde birçok çocuk, eğitimlerine ara vermek zorunda kalıyor. Ailelerin ekonomik zorunluluklar nedeniyle çocuklarını çalıştırmak zorunda kalması, bölgedeki öğrencilerin eğitimini olumsuz yönde etkiliyor.

Aileleriyle birlikte fıstık toplamaya giden çocuklar, hasat süresince okula devam edemiyor. Fıstık toplamak zorunda kalan öğrenciler, derslerinden geri kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Aileleriyle birlikte fıstık toplamak zorunda kalan Zeynep Mizgin Çoban ve Fatma Elif Çoban, okula gidememenin getirdiği zorlukları dile getirdi.

“Fıstığı bitirdikten sonra okula devam edeceğim”

Fıstık hasadını bitirip bir an önce okula başlama heyecanı içerisinde olduğunu belirten Zeynep Mizgin Çoban, "Okula gitmemem benim için çok kötü bir durum ama fıstık toplamamız lazım. Fıstığı bitirdikten sonra okula devam edeceğim. Fıstık toplarken zorluklarla yüzleşiyoruz. Hafta sonu falan yeni işten okula başlayacağım. Şu an okula gitmiyorum, ailemle beraber fıstık topluyoruz. Yaşıtlarım ders görürken benim burada fıstık toplamam kötü bir şey ama maalesef toplamamız lazım. Bu sorun değil, daha sonra dersleri pekiştireceğim, kaçırdıklarımı sonradan çalışacağım. Çalışmak, dersleri dinlemek gibi değil, yine de çalışacağım. Durumumuz her yıl böyle, fıstık nedeniyle okula bazen gidiyorum, bazen gitmiyorum. Okulu özlüyorum, arkadaşlarımla aynı ortamda değilim." diye konuştu.

“Okuldan geri kalmam beni çok üzüyor”

Okulu çok özlediğini dile getiren Fatma Elif Çoban, "Fıstığı çok seviyorum ama okulu da çok seviyorum. En çok okulu seviyorum. Okuldan geri kalmam beni çok üzüyor, fıstık topladığım için geri kalıyorum. Yine de arkadaşlarımla beraber olmayı diliyorum. Fıstık var diye çalışıyoruz, ter döküyoruz. Okulda öğretmenimi, arkadaşlarımı, derslerimi, her şeyi çok özledim. 4'üncü sınıfa geçtim." dedi. (İLKHA)

Tunceli'de şap karantinası

Nijerya'da menenjit salgını: 115 can kaybı

Türkşeker’e bin 685 daimi işçi alınacak

Rusya ve ABD tutuklu takası yaptı

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı’ndan okul kantinlerinde boykot ürünlerinin satılmasına tepki

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 886'ya yükseldi

Kongo Nehri'nde alabora olan teknede 50 ölü

Şanlıurfa’da park halindeki otomobil alev aldı

Siirt Üniversitesi’nden laparoskopik tohumlama adımı

Meteoroloji'den Bursa'ya kar yağışı uyarısı

Batman Valiliğinden zirai don uyarısı

Kuyumcular: Altın daha da yükselmeden yatırım yapılmalı

Afganistan'da mühimmat deposu patladı: 4 yaralı

Filistinli ressamların fırçasından "Hâlâ Yaşıyorum" sergisi

Battalgazi'de temizlik seferberliği sürüyor

Göller Mahallesi'nin içme suyu altyapısı güçleniyor

Batmanlı öğrenciler Yunanistan'da Avrupa robot olimpiyatlarında yarışacak

Anamur'da Umre Ödüllü Bilgi Yarışması

Batman'da elektrik trafosu patladı: Mahalleli korku dolu anlar yaşadı

AB, ABD kararı sonrası vergi misillemesini 90 gün erteledi

Belediye Başkanı Geçit'in "taziye evleri" projesine bir destek daha!

Kahramanmaraşlı esnaf iki günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak

Bursa Kitap Fuarı başlıyor

Parkinsonda umut erken tanıda

HÜDA PAR’dan Gazze için “Tekbir Cuması” davetine destek çağrısı

Siyonist rejim geçerli sebep göstermeden Filistinlileri zindanlara dolduruyor

Şanlıurfa’da kutlamalarda silah kullanan 3 kişi yakalandı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Başman'dan sahte altın uyarısı

Yenidoğanlarda topuk delme güvenli mi?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ