• BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,81% 0,21
  • EURO

    48,58% 0,39
  • GRAM ALTIN

    5396,00% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

Foggo: 'Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş'

24 Şubat 2023, Cuma 15:31
24 Şubat 2023, Cuma 15:31
Foggo:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Foggo: 'Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş'

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesinin kentte ağırladığı depremzedeler için oluşturduğu yaşam alanlarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Foggo, 'Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş. Hemen depremzedeleri yerleştirecek alanlar oluşturulmuş' dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine kente gelen CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Büyükşehirin deprem sonrası atılacak adımlar ve yapılacak çalışmalar için STK’lar, yöre dernekleri, odalar, sendikalar ve iş insanlarıyla gerçekleştirdiği buluşmalara katıldı. Ardından Büyükşehirin kentte ağırladığı depremzedeler için hayata geçirdiği çalışmaları da yerinde inceleyen Foggo, yetkililerden bilgi aldı. Büyükşehir tarafından depremzedeler için yaşam alanına dönüştürülen Tarsus Gençlik Kampı, Berdan Konuk Evi, Yenişehir Fuar Alanı ve Davultepe Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Foggo, depremzedelerle sohbet etti, alanları gezerek incelemelerde bulundu. Büyükşehir’in koordinesinde depremzedeler için ekmek yapan ve örgü ören kadınlarla da bir araya gelen Foggo, bu eylemin, dayanışmanın en büyük örneği olduğunu vurguladı.

'Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş'
Büyükşehirin kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları takdir eden Foggo, 'Çok acı bir olay yaşadık ve bu acı hepimizde devam ediyor. 400 binin üzerinde depremzedenin burada olması, ‘Nasıl olacak, acaba belediye ne yapacak, biz ne yapabiliriz?’ düşüncesiyle Mersin’e geldim, ama belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş. Hemen depremzedeleri yerleştirecek alanlar oluşturulmuş. Mesela Fuar Alanı’na gittim. Fuar Alanı hemen odalara bölünmüş ve depremzedelerin rahat edebileceği bir şekle çevrilmiş. Ama sadece onunla da kalmamışlar. Çocuklar için alanlar yapmışlar. Orada görev yapan psikologlar var, sağlık odası var. İnsanların kaydı alınıyor, gıda, sağlık, ilaç gibi ihtiyaçları gideriliyor' ifadelerini kullandı.

'Tarsus’ta da insanlara rahat edebilecekleri alanlar oluşturulmuş'
Berdan Konuk Evi ve Tarsus Gençlik Kampına da gittiğini belirten Foggo, insanların rahat edebilecekleri yaşam alanlarının oluşturulmasının kendisini çok memnun ettiğini söyleyerek, 'Tarsus’ta da, insanlara rahat edebilecekleri alanlar oluşturulmuş. Ama en önemlisi, deprem sonrası oluşan travmaya ilişkin psikologlar destek veriyor. Orada da çocuklar için alanlar oluşturulmuş' ifadelerini kullandı. Depremden hemen sonra inanılmaz bir dayanışma oluştuğuna dikkat çeken Foggo,'Tarsus’ta da kadınlar ekmek yapıp depremzedelere dağıtıyorlar. Çocuklara kazak, atkı ve şapka örüyorlar. Bunu da dayanışma ruhuyla yapıyorlar. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Madagaskar'da sokaklar yeniden karıştı

Kosova'da hükümeti kurma göreve mevcut Başbakan Albin Kurti'ye verildi

Zelenskiy ile Trump Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesini görüştü

Filipinler'de 6 büyüklüğünde deprem

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralı

Türkiye ile Suriye arasında güvenlik konulu toplantı yarın Ankara'da yapılacak

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 52. günde sona erdi

Malatya'da bir işçi inşaattan düşerek yaralandı

10'uncu Alimler Buluşmasının 1 ve 2'nci oturumları gerçekleştirildi

Malatya'da Bed-i Besmele ve Âmin Alayı etkinliği düzenlendi

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Gazze Şeridi'ne can kaybı 67 bin 682'ye ulaştı

Prof. Dr. Vechi Sönmez: Bugün Müslümanların içerisinde olduğu en büyük sıkıntı aile kurumudur

Yetimler Vakfı, Ankara’da yetim çocukları sevindirdi

ABD'den Çin'e yüzde 100 ek gümrük vergisi kararı

Yazar Muhammed Şakir: Ümmet bütünlüğünden koparma girişimlerinde Kürt Milliyetçiliği bir araç olarak kullanılıyor

Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde Gazzeli sağlık çalışanlarının fedakarlığına dikkat çekildi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 32 kişi yakalandı

Iğdır-Ağrı hudut hattında 32 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ABD'de mühimmat tesisi patlamasında kayıp 18 kişi aranıyor

Dr. İmad Guwani: Farklı proje akımlarıyla ümmetin çocuklarını çalıyorlar

Çekya'da koalisyon hükümeti kurulması konusunda anlaşmaya varıldı

Meksika'da sağanak yağış sele yol açtı: 23 ölü

Prof. Dr. Çiçek: Kürt halkı İslam'a girdikten sonra tamamen İslami bir kimlikle şekillendi

Çok sayıda uygarlığın hüküm sürdüğü 6 bin yıllık Cizre Kalesi müzeye dönüştürüldü

Siirt’in ekonomik dönüşümü için 9 tematik başlıkta çalıştay düzenlendi

Molla Özekinci, Ümmet ve alimler asli kimliklerine büründüklerinde yol nurlanır

Abdullatif Yasin: Kaliteli içerikler üreten İslami medya platformları kurmalıdır

Göktaş: Siz ortaya güzelce bir Müslümanlık koyun onlar kendiliğinden teslim olacaklar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Madagaskar'da sokaklar yeniden karıştı

Kosova'da hükümeti kurma göreve mevcut Başbakan Albin Kurti'ye verildi

Zelenskiy ile Trump Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesini görüştü

Filipinler'de 6 büyüklüğünde deprem

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralı

Türkiye ile Suriye arasında güvenlik konulu toplantı yarın Ankara'da yapılacak