GÜNDEM 17.10.2022 17:30:04 0

Frankfurt’ta Gaziantep tramvayı

Frankfurt’ta Gaziantep tramvayı
Haberi Sesli Oku

Frankfurt’ta Gaziantep tramvayı

Avrupa’da yaşayan Gaziantepliler, Frankfurt’ta düzenledikleri Geleneksel ’Kültür ve Dayanışma Gecesi öncesinde Gaziantep tramvayı ile Almanya’da nostalji rüzgarı estirdi.
Frankfurt Gaziantep Derneği’nin kentte yedinci kez düzenlediği “Gaziantep tramvayı” gezisi Ana Gar önünde başlayıp kent merkezinde devam etti. Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy, ‘Tramvay gezisi düzenlemekteki amaçlarının Gaziantepliler arasındaki birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak olduğunu’ söyledi. Amasra’daki maden faciası nedeniyle de gezinin eğlence bölümünü iptal ettiklerini belirten Toy, “Evimize ateş düşmesi nedeniyle etkinliğin eğlence kısmını iptal ettik” dedi. Vatman Ziya Ceylan yönetimindeki Frankfurt Toplu Taşıma İdaresi’nin (VGF) “O Wagen” tipindeki nostaljik tramvayına Gaziantep levhasının yanı sıra Kozluca, Maarif, Karagöz, Galaaltı, Tabakhane ve Şıhcan gibi durak isimleri, hat numarası olarak ise Gaziantep’in plakası 27 asıldı. Konuklara tramvayda yoğrulan çiğ köfte ikram edildiği etkinliğe katılan konuklar arasında Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü de yer aldı.
Gaziantep gecesine katılım çağrısı
Diğer yandan Frankfurt Gaziantep Derneği’nin düzenlediği Geleneksel Gaziantep Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesinin 15.si 22 Ekim 2022 Cumartesi günü, Frankfurt Griesheim Saalbau salonunda (Schwarzerlenweg 57 / 65933 Frankfurt a. Main) gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılım çağrısı yapan Toy, “Dayanışma inceliktir. Gelin, 22 Ekim 2022 tarihindeki 15. Frankfurt - Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde buluşalım. Hemşerilerimizi, Gaziantep dostlarını ve tüm güzel insanları aramızda olmaya çağırıyoruz. “Birlikten güç doğar” unutmayalım. “Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi.
Etkinliğin tüm gelirinin Gaziantep’teki yardıma muhtaç çocukların ihtiyaçları için kullanılacağı kaydedildi.
[gallery ids=',50835,50836,50837']

Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle çocuklar ciddi risk altında

Motosiklet ile minibüs çarpıştı: 1 yaralı

ABD'de vergi kesintilerini içeren tasarı oy çokluğuyla kabul edildi

Kuzey Kore'den orduya savaş talimatı

BM: ABD'nin yeni vergi uygulamaları dünya ticaretini tehlikeye atıyor

Ukrayna'dan Rusya'nın enerji altyapısına saldırı

İşgal zindanlarında yüzlerce çocuk ağır koşullar altında tutuluyor

Âlimlerden ortak açıklama: Ümmet Gazze'ye sahip çıkmalı

Hindistan ile Sri L arasında savunma ve enerji işbirliği

Rusya'dan misilleme: 3 Moldova diplomatı istenmeyen kişi ilan edildi

İki otomobilin çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı

İstanbul için yağışlı hava uyarısı

Kerç Boğazı'ndaki petrol sızıntısı temizleniyor

YDS sonuçları açıklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya balistik füze saldırısı: 18 ölü

Uyuşturucu suçundan aranan firari Siirt’te yakalandı

Diyarbakır’da bu yıl 7'ncisi düzenlenen yöresel lezzetler fuarı başladı

Batman-Silvan Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bolivya'dan ABD'nin yeni gümrük vergisi tarifelerine tepki

Filipinler'de minibüs uçuruma devrildi: 5 ölü

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 3 bin 354'e yükseldi

Güney Kore'de eski Devlet Başkanı Yoon'un azledilmesi protesto edildi

Hafif ticari araç beton menfeze çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Türkiye’nin yöresel lezzetleri Mardin’de bir araya geldi

"20 bin TL altı nakit çekimler sadece ATM’den yapılacak" iddialarına açıklama

Malatya'da dolu yağışı nedeniyle kayısı bahçelerinde zarar tespit çalışmalarına başlandı

Gazze'ye yardımlar devam ediyor: Küçük kardeşlerden örnek davranış

İspanya'yı Nuria Fırtınası vurdu: 3 ölü

Gazze Belediyesi: Merkezi boru hattından su pompalanmasının durması sonucu şehir susuzluk krizi yaşıyor.

ABD'de kızamık salgınında vaka sayısında artış

Yükleniyor