Tarih: 05.02.2025 20:09

Fransa'da öğrenci servisi kazasının ardından onlarca şoförün uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Fransa'da okul otobüsü şoförlerine yönelik yapılan kapsamlı uyuşturucu ve alkol testinde 40'tan fazla uyuşturucu kullanım vakası ortaya çıkarıldı.

Fransa İçişleri Bakanı François Buffet, X hesabından yaptığı paylaşımda "Ulaştırma Bakanı Philippe Tabaro ve kolluk kuvvetlerimizle birlikte okul otobüsü sürücülerini kontrol etmek için bir operasyon gerçekleştirdik. İki gün boyunca yapılan 8 bin testten 44'ü uyuşturucu, 5'i alkol için pozitif çıktı." dedi.

Ülke medyasına göre sürücü denetimleri cuma gününe kadar devam edecek. Denetimler, 30 Ocak'ta meydana gelen ve 15 yaşındaki bir öğrencinin ölümüne, 24 arkadaşının da yaralanmasına yol açan okul otobüsü kazasının ardından başladı. Köy yolunda seyreden bir okul otobüsü, yuvarlanarak yan yattı. İlk belirlemelere göre kaza sonrası sürücünün kanında esrar kullanımına dair izler bulunmuştu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —