• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Fransız savcılar, Epstein dosyalarını incelemek üzere özel bir ekip kurdu

15 Şubat 2026, Pazar 11:16
15 Şubat 2026, Pazar 11:16
Fransız savcılar, Epstein dosyalarını incelemek üzere özel bir ekip kurdu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hakimler, Fransız vatandaşlarını suçlayabilecek kanıtları inceleyecek ve Jean-Luc Brunel davasını yeniden ele alacak.

Paris savcılığı, hüküm giymiş ABD'li cinsel suçlu Jeffrey Epstein'ın suçlarında Fransız vatandaşlarını suçlayabilecek kanıtları incelemek üzere özel bir yargıç ekibi kurduğunu duyurdu.

ABD yetkilileri tarafından yayınlanan belgelerin ardından Epstein'ın bilinen çevresinin önde gelen Fransız şahsiyetlerini de kapsayacak şekilde genişlemesiyle birlikte, savcılık, ABD'li milyarderin yakın çalışma arkadaşı ve 2022'de gözaltında ölen eski Fransız model ajansı yöneticisi Jean-Luc Brunel'in davasını da kapsamlı bir şekilde yeniden inceleyeceğini açıkladı.

Paris savcılığı AFP'ye yaptığı açıklamada, yeni ekibin, Fransız vatandaşlarını ilgilendiren şüpheli suçlarla ilgili soruşturma başlatmak amacıyla ulusal mali suçlar birimi savcıları ve polisle yakın işbirliği içinde çalışacağını belirtti.

Açıklamada, amacın "yeni bir soruşturma çerçevesinde yeniden kullanılabilecek herhangi bir parçayı ayıklayabilmek" olduğu belirtildi.

Brunel, reşit olmayanlara tecavüz suçlamasıyla yargılandığı Paris'teki bir hapishanede 2022 yılında hücresinde ölü bulundu. Ölümünün ardından 2023 yılında hakkındaki dava düşürüldü ve başka kimse suçlanmadı.

Savcılar, soruşturmanın Brunel'in "Jeffrey Epstein'in yakın arkadaşı" olduğunu ve yoksul ailelerden gelen genç kızlara mankenlik işi teklif ettiğini gösterdiğini söyledi.

Yetkililerin açıklamasına göre Brunel, ABD, ABD adası Virgin Adaları, Paris ve Fransa'nın güneyinde reşit olmayan kızlara tecavüz etmişti.

Savcılık makamına göre, on kadın Brunel hakkında suçlamada bulunmuş, birçoğu alkol almaya zorlandıklarını ve cinsel ilişkiye maruz kaldıklarını anlatmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı'nın Epstein dosyalarından yayınladığı son materyallerde birçok Fransız kamu figürü yer alıyor; ancak burada adlarının geçmesi tek başına herhangi bir suç işlendiği anlamına gelmiyor.

Savcılık, Fransız bir diplomat, bir manken ajanı ve bir müzisyeni ilgilendiren üç yeni özel vakayı incelemekle görevlendirildiğini açıkladı.

Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine, ABD yetkilileri tarafından yayınlanan Epstein ile ilgili belgeler arasında üst düzey diplomat Fabrice Aidan'ın da yer aldığı yönündeki haberler araştırılıyordu.

Savcılık, "Bu iddiayı destekleyebilecek çeşitli delilleri toplamak için bir soruşturma yürütülüyor" açıklamasında bulundu.

Savcılığa ayrıca, Epstein ile yakın bağları olan model ajansı yöneticisi Daniel Siad hakkında İsveçli bir kadın tarafından yapılan bir şikayet de ulaştı. Kadın, Siad'ı "tecavüz olarak nitelendirdiği ve 1990 yılında Fransa'da işlenmiş olabilecek cinsel eylemlerle" suçladı.

Açıklamada ayrıca, Fransız orkestra şefi Frédéric Chaslin hakkında 2016 yılında işlendiği iddia edilen cinsel taciz eylemleriyle ilgili bir şikayet dilekçesinin de alındığı belirtildi.

Epstein dosyalarının son olarak yayınlanması, eski Fransız bakan Jack Lang'in önde gelen bir kültür kuruluşu olan Arap Dünyası Enstitüsü başkanlığı görevinden istifa etmesine yol açtı.

Lang ise herhangi bir yanlışlık yaptığını reddederek, adının Epstein'ın 2016'da kurduğu bir offshore şirketinin tüzüğünde yer almasından "şok olduğunu" söyledi.

Ulusal mali savcılık ofisi, Lang ve kızı Caroline Lang hakkında "ağırlaştırılmış vergi dolandırıcılığı ve kara para aklama" suçlamasıyla ön soruşturma başlattığını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Lang, Arap Dünyası Enstitüsü başkanlığından istifa etti.

Epstein, çocuk ticareti suçlamasıyla yargılanmayı beklerken 2019'da hapishanede öldü; ABD yetkilileri bunun intihar olduğuna karar verdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Afgan ve Dağıstanlı tüccarlardan iş birliği

Diyarbakır Valiliği'nden Dicle Barajı uyarısı

Pakistan’da otobüs ile tır çarpıştı: 11 ölü, 8 yaralı

Sahte belgelerle ikamet soruşturmasında 78 şüpheli yakalandı

HÜDA PAR Antalya Teşkilatından, Kumluca'da sektör temsilcileri ve üreticilere ziyaret 

Çin, düşük doğum oranlarına karşı tedbirler alacak

Antalya Teknokent’e 235 milyon liralık yeni Ar-Ge binası

Gaziantep’te haklarında 10 yıl hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

Diyarbakır’da camiler Ramazan’a hazır

HAKSİAD’ın Avrupa turu Hollanda ziyaretiyle tamamlandı

ABD Adalet Bakanlığı, Epstein dosyalarındaki isimleri Kongre’ye gönderdi

Pakistan'da otobüs ile tır çarpıştı: 11 ölü

Karadaği: Ümmetin birliği bugün fiili zorunluluk haline gelmiştir

Başkan Kaplan’dan Ramazan Çağrısı Alışverişimiz Yerel Esnaftan Yapalım

Batman'da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü kaza yaptı

Brezilya’da yolcu teknesi battı: 2 ölü 7 kayıp

Batman'da park halindeki otomobil alev aldı

Fransız savcılar, Epstein dosyalarını incelemek üzere özel bir ekip kurdu

Meteoroloji’den fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Bayraktar TB-3 NATO tatbikatında hedefi tam isabet vurdu

Zelenski’den seçim mesajı: Önce ateşkes ve güvenlik

Gazze’nin kuzeyinde çadıra İHA saldırısı: En az 8 şehid

Prof. Dr. Kansoy: Çocukluk çağı kanserlerinin üçte biri lösemi

EPDK’dan doğal gazda tüketiciye yeni haklar

Ticaret Bakanlığı operasyonlarda 85 bin 342 canlı hayvan ele geçirdi

Elazığ'da "Şehitler Gecesi" programı düzenlendi

İşgal rejimi, Batı Şeria'da Filistinlilerin zeytin ağaçlarını söküyor

Sahte savcı ve polis dolandırıcılığına operasyon: 22 tutuklama

Fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri durduruldu

Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Afgan ve Dağıstanlı tüccarlardan iş birliği

Diyarbakır Valiliği'nden Dicle Barajı uyarısı

Pakistan’da otobüs ile tır çarpıştı: 11 ölü, 8 yaralı

Sahte belgelerle ikamet soruşturmasında 78 şüpheli yakalandı

HÜDA PAR Antalya Teşkilatından, Kumluca'da sektör temsilcileri ve üreticilere ziyaret 

Çin, düşük doğum oranlarına karşı tedbirler alacak

Antalya Teknokent’e 235 milyon liralık yeni Ar-Ge binası