• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Fransız turist çift köy hayatını yaşadı

02 Şubat 2023, Perşembe 10:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Fransız turist çift köy hayatını yaşadı
Tarih: 10:25 - 02 Şubat 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Fransız turist çift köy hayatını yaşadı

Adıyaman’ın Yenigüven köyünde misafir edilen Fransız Aile, çiğköfte yoğurdu, inekleri yemleyip onları sağdı. Köydekiler gibi giyinip, onlar gibi başını bağladı.
Nemrut Dağı’nı görmek için gelen Fransız çift ve bebekleri, hava şartları nedeniyle Nemrut Dağı’nı göremedi ancak, Adıyaman’da unutulmaz 4 gün yaşadı.
Karavan ile ülkelerinden yola çıkan Annaelle Le Gall, Bastien Tardivel ve bebekleri Tıana Tardivel Le Gall Nemrut Dağı’nı görmek için Adıyaman’a geldi. Kar yağışı ve hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle Nemrut Dağı yolundan geri dönen Fransız çift, Yenigüven köyünde durarak köyün çeşmesinden su doldurmak istedi.
Köy Muhtarı Yusuf Doğan ve Cami İmamı Bedir Tekin, çeşmeden su dolduran Fransız turistleri ısınmaları için çaya davet etti. Çay davetini geri çevirmeyen Annaelle Le Gall, Bastien Tardivel çifti, muhtarın evinde misafir edildi.
Birbirlerinin dillerinden anlamayan aileler telefondaki çeviri programı üzerinden birbirine anlamaya çalıştı. Muhtar ve ailesiyle kısa sürede kaynaşan Fransız Turistler geceyi Yenigüven köyünde geçirdi. Gösterilen misafirperverlik ve yakın ilgi nedeniyle, 4 gün boyunca muhtarın evinde misafir oldular. Adıyamanlı kadınların giydiği şalvarı giyen Annaelle Le Gall, onlar gibi başını bağladı. Ev işlerine yardım eden Annaelle Le Gall, muhtarın eşi Hanım Doğan ile birlikte inekleri yemleyip, onları sağdı.
Bastien Tardivel ise Adıyaman’ın meşhur çiğköftesi yoğurmayı öğrenerek, çiğköftenin tadına baktı.
Köy Muhtarı Yusuf Doğan, çeşmeden su doldururken tanıştıkları Fransız turistleri evlerinde misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Fransız turistleri evimize davet ettik ve akşam kalmaları istedik. Onlarda bu teklifimizi kabul etti. Bir oldu, iki oldu derken dört gündür misafir ediyoruz. Kendilerine verilen kıymet ve misafirperverliğimiz çok hoşlarına gitti. Hanımla tarlaya gittiler, ineği sağdılar. Türklerin misafirperverliğinden bahsettik. Onlarda Türklerin böyle olduğunu bilmediklerini söylediler” dedi.
Köy İmamı Bedir Tekin ise konuşmasında, “Kendilerini ağırlamamızdan çok memnun oldular. Hala da kalmak istediklerini söylüyorlar. Bizim yakın ilgi ve alakamızdan, hürmetimizden dolayı gitmek istemediler. Biraz daha kalırsak ‘Müslüman oluruz’ diyorlar” dedi.
Misafirlerle çok iyi anlaştıklarını dile getiren Hanım Doğan ise, “Birkaç günde beri buradalar, çok iyi anlaşıyoruz. Birlikte ev işleri yaptık. Onlarda bizim gibi mutlular. Misafirperverliğimizden çok memnun oldular, bizde onlarınkalmasından memnun olduk” diye konuştu.
Fransız Bastien Tardivel, “Bizleri evlerinde misafir ettiler. Misafirperverlikleri sevgiyle dolup taşıyor. Ellerinden gelen her şeyi bize sundular. Bizde onlara bazı Fransız spesiyalleri yaptık. Buradan büyük bir memnuniyet ile ayrılacağım. Onlar her zaman bizim kalbimizde kalacaklar” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',84403,84404,84405,84406,84407,84408,84409']

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı