• BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,81% 0,21
  • EURO

    48,58% 0,39
  • GRAM ALTIN

    5396,00% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

GAHİB’ten Halı İhracatının Yıldızları’na ve Tasarımcılara ödül yağacak

03 Ekim 2023, Salı 10:40
03 Ekim 2023, Salı 10:40
GAHİB’ten Halı İhracatının Yıldızları’na ve Tasarımcılara ödül yağacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GAHİB’ten Halı İhracatının Yıldızları’na ve Tasarımcılara ödül yağacak

Dünya halı üretiminin başkenti olma özelliğiyle adından sıkça söz ettiren Gaziantep’te Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenecek Tasarım Günleri etkinliklerinde Halı İhracatının Yıldızlarıyla IX. Makine Halı Tasarım Yarışmasına katılan yarışmacılara 6 Ekim 2023 tarihinde GAİB hizmet binasında düzenlenecek gecede ödüllerinin verileceği açıklandı.
Tasarım Günleri etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek olan gecede halı tasarım yarışmasına katılan yarışmacılar ve 2022 verilerine göre en çok ihracat yapan halı ihracatçılarına ödüllerinin verileceği açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan Tasarım Haftası etkinliklerinin 5 Ekim 2023 ‘te başlayacağını Halı İhracatının Yıldızları Ödül Töreni ile IX. Makine Halısı Tasarım Yarışması Ödül Törenlerinin 6 Ekim 2023 tarihinde GAİB hizmet binasında gerçekleştirileceğini ifade etti.
Dünya halı modasına Türkiye damgası
IX. Makine Halı Tasarım Yarışmasına bu yıl elektronik ortamda 211 adet eserin başvurduğunu ön değerlendirme sonucu teslim alınan 190 eserin 189’unun yarışmaya katılmaya hak kazandığını ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda tasarım yarışmamıza büyük ilgi var. Yarışmaya katılan 189 eserin jüri tarafından yapılan ön incelemelerin ardından 20 asil ve 5 yedek yarışmacı belirlenmiş ve bu eserlerin farklı firmalar tarafından dokunması sağlanmıştır. 5 Ekim 2023 tarihinde GAİB hizmet binasında sergilenecek olan bu eserler Türkiye’nin dört bir yanından gelen işin uzmanları ve akademisyenler tarafından incelenerek ödül almaya hak kazanan eserlerin tespiti yapılacaktır. Dereceye giren eserlerin sahipleri 6 Ekim 2023 tarihinde düzenlenecek olan ödül gecesinde ödüllendirilecektir. Genç tasarımcılarımızın her geçen gün sayılarının artması ve sektörümüze yönelmesi elbette sektörümüzün geleceği için büyük önem taşıyor. Bu yarışmalarımızla genç yeteneklerin tespiti ve sektöre kazandırılması da sağlanmaktadır” dedi.
İhracatın yıldızlarına ödül yağacak
TİM tarafından 2022 verileri göz önüne alınarak açıklanan Türkiye’nin en fazla ihracat yapan firmalar arasına giren halı ihracatçılarının da ödüllendirileceğini açıklayan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, “TİM tarafından 2022 ihracat rakamlarına göre GAHİB üyesi halı ihracatçısı ilk 27 firmamızı ödüllendirmek için 6 Ekim 2023 tarihinde düzenleyeceğimiz “Halı İhracatının Yıldızları Ödül töreninde firma temsilcilerimiz ödüllendirilecektir” diye konuştu.

Seyir halindeki tır'da çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Kamerun'da cumhurbaşkanlığı seçimleri başladı: 92 yaşındaki mevcut başkan yeniden seçilebilir

Türkiye-Suriye Güvenlik Toplantısı yapıldı

Rusya ile ABD arasında "Tomahawk" krizi büyüyor

Gazze'de "kan dökmeye karışmamış" çete üyelerine genel af çıkarıldı

UNRWA: Bugün yaklaşık 170 kamyon Gazze Şeridi'ne girdi

Gaziantep'te Filistin'e destek yürüyüşü 

ABD'de helikopter kazası: 5 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında 67 bin 806 kişi şehit edildi

Mardin'deki yangın faciasında 5 yaşındaki bir çocuk daha hayatını kaybetti

İTTİHADUL ULEMA'nın geleneksel Alimler Buluşması 10'uncu kez İslam ümmetinin sorunlarına çare aradı

Gaziantep'te "Gazze'yi okumak, insanlığı okumak" temalı kitap fuarı kapılarını açtı

Hatay'da 26 düzensiz göçmen yakalandı

Gaziantep’te uyuşturucu satışı suçundan aranan şahıs yakalandı

Bakanlıktan "mesken kiralarından yüzde 20 stopaj kesinti" iddialarına yalanlama

Küçük Sara’dan Gazze’ye büyük bir kalp

Fındık ihracatından 9 ayda 1,6 milyar doların üzerinde gelir sağlandı

Öger: Madde bağımlılığına karşı hükümetleri tedbir almaya zorlamak imanımızın bir gereğidir

46 ülkeye bal ihracatı

Dr. Kiraati: Kadın erkek eşitliği İslam'da adalet ilkesine dayanır

Adana’da "Sazan Sarmalı" operasyonu: 6 tutuklama

Gabar Dağı'nda kayıp şahıs termal drone bulundu

Adana’da durdurulan şüphelinin poşetinden 5 tabanca çıktı

10'uncu Alimler Buluşması sonuç bildirgesi açıklandı

Araştırmacı-Yazar Yaman: Şu anki aile sorunlarının temelinde düşüncelerin problemli olması var

Dr. Şeyhani: Kültürel bir dönüşüm yaşamalıyız; bunun yeri de cami ve evlerdir

Ankara merkezli rüşvet soruşturmasında 9 tutuklama

Alimlerden, inançsızlığa kapılan gençlere karşı Müslümanların yapması gerekenler hakkında tavsiyeler

Dr. Demir: En yüksek hastalık riski 2-6 yaş arasındaki çocuklarda

Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Seyir halindeki tır'da çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Kamerun'da cumhurbaşkanlığı seçimleri başladı: 92 yaşındaki mevcut başkan yeniden seçilebilir

Türkiye-Suriye Güvenlik Toplantısı yapıldı

Rusya ile ABD arasında "Tomahawk" krizi büyüyor

Gazze'de "kan dökmeye karışmamış" çete üyelerine genel af çıkarıldı

UNRWA: Bugün yaklaşık 170 kamyon Gazze Şeridi'ne girdi

Gaziantep'te Filistin'e destek yürüyüşü