• BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

Gale: 'Ordu’da şuan 2 bin 232 depremzede misafir ediliyor'

13 Şubat 2023, Pazartesi 05:10
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Gale:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gale: 'Ordu’da şuan 2 bin 232 depremzede misafir ediliyor'

Ordu’da, deprem bölgesinde devam eden çalışmalara destek olmak ve depremzedelerin başta kuru gıda olmak üzere acil ihtiyaçlarının karşılanması için koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda, Ordu’da 2 bin 232 depremzedenin misafir edildiği belirtildi.
Eski valilik binasında düzenlenen toplantıda AFAD’dan Sorumlu Vali Yardımcısı Bayram Gale, depremin olumsuz etkilerinin en kısa sürede giderilmesi için yoğun bir çaba sarf edildiğini ifade etti. Ordu’nun, depremin ilk dakikalarından itibaren iyi bir refleks göstererek, organize bir şekilde deprem bölgesine yardımlarda bulunduğuna dikkat çeken Bayram Gale, bu güne kadar deprem bölgesine 488 iş makinesi ve araç, bin 882 personel ve 140 tır ve kamyon dolusu yardım malzemesi gönderildiğini söyledi. Deprem bölgesine yapılan yardımların organizasyonunda çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne, ilçe kaymakamlıklarına, ilçe belediyelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, siyasi partilere, meslek odalarına, sivil toplum kuruluşlarına, iş insanlarına, yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür eden Gale, yardımların sürekli olması gerektiğini vurguladı.

“Şuanda 2 bin 232 depremzede vatandaşımız Ordu’da misafir ediliyor”
Deprem bölgesinden kendi istekleriyle ayrılıp başka illere giden depremzedelerden 2 bin 232 kişinin Ordu’ya gelerek, otellere, kamu misafirhanelerine ve kendi imkanlarıyla buldukları evlere yerleştiğini belirten Bayram Gale, gelen depremzede vatandaşların AFAD İl Müdürlüğü’ne kayıtlarının yapılması gerektiğini kaydetti.

“Kuru gıda ihtiyacı var”
Deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin başında kuru gıda olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Bayram Gale, “Adıyaman’da koordinatör olarak görev yapan Valimiz Tuncay Sonel ile sürekli irtibat halindeyiz. Valimiz bize, deprem bölgesinde en çok kuru gıdaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bugün itibariyle deprem bölgesi için kuru gıda teminine çalışacağız. Tüm Ordulu yardımsever hemşerilerimizle birlikte deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlarımızın kuru gıda ihtiyacını karşılamak için seferber olacağız. Toplayacağımız kuru gıdaları Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde ve gerekirse iç kesimdeki ilçelerimizde temin edeceğimiz depolarda muhafaza edeceğiz. Deprem bölgesinden talep geldiğinde bu depolardaki kuru gıdaları tırlara yükleyerek, deprem bölgesine göndereceğiz. Bunun için gerekli hazırlıklarımızı yaptık” dedi.
Toplantıya katılanlar, deprem bölgesine yapılacak yardımlar ve ilimize gelecek afetzedelerle ilgili yapılacak çalışmalar konusunda görüş, öneri ve düşüncelerini dile getirdiler.
Toplantıya Vali Yardımcısı Turgay Ergin, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, bazı kamu kurumlarının müdürleri, Ordu, Fatsa ve Ünye ilçeleri ticaret ve sanayi odası ile ticaret borsası başkan ve yöneticileri, 19 ilçenin esnaf ve sanatkarlar odaları, ziraat odaları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
[gallery ids=',113414,113415']

Fahiş fiyat artışı yapan 289 firmaya 114,7 milyon lira ceza

Ankara'da deprem: Çevre illerden de hissedildi

Bilecik'te orman yangını: 16 yerleşim yeri boşaltıldı

Diyarbakır'da 512 milyon TL’lik suç ağı ortaya çıkarıldı: 18 tutuklama

İzmir'de eş zamanlı operasyon: 141 kişi yakalandı

Aydın'da saatlerdir süren orman yangını kontrol altına alındı

Ege Denizi için fırtına uyarısı

Meteoroloji’den 23 il için uyarı: Sağanak ve fırtınaya dikkat

THY'nin İran seferleri yeniden başlıyor

Kassam Tugayları, Cebaliye’de işgalcilerle "sıfır noktasından" çatıştığı anların görüntülerini paylaştı

Son iki günde çıkan orman yangınlarından 8'i sürüyor

İşgalciler 5 ayda Batı Şeria'da bin Filistinlinin evini yıktı

Lejyoner hastalığına karşı özellikle klima bakımını ihmal etmeyin!

Lübnan'da işgalden hava saldırısı: Biri kadın 2 şehit 2 yaralı

Bakan Tunç'tan Erzurum'daki maden kazasına ilişkin açıklama

Kıdemli Uzman Özdemir: Aile güçlenirse toplum da güçlenir

Litvanya, Letonya ve Estonya, mayın yasağı anlaşmasından çekildi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Aile Yılı'nda bu tür faaliyetler çok kıymetli

Gazze Sağlık Müdürü, açlık ve yetersiz beslenme mağdurlarının sayısının arttığı konusunda uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, bağımlılıkla mücadele çalıştayına katıldı

Şanlıurfa'da İTTİHADUL ULEMA'nın icazet merasimi düzenlendi

Moskova'da hafif uçak düştü: 4 ölü

Türkiye'de 111 orman ve ziraat yangınından 106'sı kontrol altına alındı

THY, İran seferlerine yeniden başlıyor

İşgal, Gazze'de bir bölgeyi iki kez bombaladı: 20 şehit

İran, bazı bölgeleri uçuşlara yeniden açtı

Marmara ile Ege için fırtına uyarısı

BAE, İran'a uçuş yasağını 5 Temmuz'a kadar uzattı

İDEV'den İslami sivil toplum kuruluşlarını hedef alan kesimlere tepki

Yapay zekâyla sınava hazırlanılır mı?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fahiş fiyat artışı yapan 289 firmaya 114,7 milyon lira ceza

Ankara'da deprem: Çevre illerden de hissedildi

Bilecik'te orman yangını: 16 yerleşim yeri boşaltıldı

Diyarbakır'da 512 milyon TL’lik suç ağı ortaya çıkarıldı: 18 tutuklama

İzmir'de eş zamanlı operasyon: 141 kişi yakalandı

Aydın'da saatlerdir süren orman yangını kontrol altına alındı

Ege Denizi için fırtına uyarısı