GÜNDEM 18.04.2023 11:35:02 0

Galeria İş Merkezi ve Sözel Apartmanı’nda çıkan eşyalara ait 400 tutanak tutuldu: Yarısı polis eşliğinde sahibine teslim edildi

Galeria İş Merkezi ve Sözel Apartmanı’nda çıkan eşyalara ait 400 tutanak tutuldu: Yarısı polis eşliğinde sahibine teslim edildi
Haberi Sesli Oku

Galeria İş Merkezi ve Sözel Apartmanı’nda çıkan eşyalara ait 400 tutanak tutuldu: Yarısı polis eşliğinde sahibine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerde etkilenen Diyarbakır’da, yıkılan Galeria İş Merkezi ve Sözel Apartmanı’ndan çıkartılan eşyalara dair polis, 400 tutanak tuttu. Ekipler, yarısını sahiplerini tespit ederek teslim etti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 kentten biri olan Diyarbakır’da 1’i boş 7 yapı yıkıldı. Bu yapılardan 400’den fazla vatandaş hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralı olarak kurtuldu.
Depremle birlikte arama çalışmaları tamamlandıktan sonra enkaz kaldırma işlemleri titiz bir şekilde yürütüldü. Merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan Galeri İş Merkezinde 89 kişi, Sözel Apartmanı’nda ise onlarca kişi hayatını kaybetti.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri depremin ilk olduğu andan itibaren 24 saat esasına göre burada güvenlik tedbiri aldı. Görevli olmayan hiç bir kimsenin enkaz alanına görmesine izin vermeyen polis ekipleri, her çalışan kepçenin başında bir polis olduğu ve hafriyat temizleme sırasında titizlikle gözlem yaparak ve aynı zamanda firma yetkilileri de gözlemci görevlendirdiği hafriyatın iki kez eleme işlemi yapılarak kamyonlara yüklendiği bu esnada çıkan maddi veya manevi değerli olan eşyaları topladı.
Bu iki enkaz alanında emniyet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, mahalle muhtarı ve bina sakinlerinde oluşan bir komisyon kuruldu. Enkaz kaldırma çalışmalarında maddi ve manevi eşyalar komisyon tarafından tutanak altına alınıp polis ekipleri kontrolüne alınıyor.
Yenişehir Emniyeti, bu süreçte bulunan eşyalara ait 400’den fazla tutanak tuttu. Tutanak altına alınan eşyalardan yarısı sahipleri tespit edilerek teslim edildi. Tespit edilmeyen eşyalar ise delil torbasına koyulup, kayıt altına alınarak emniyetin emanetine alındı. Bu eşyalar hiçbir şekilde sahipleri tespit edilmediği takdirde daha sonra adliye emanetine teslim edileceği öğrenildi.
Enkaz kaldırma alanından sorumlu saha formeni Orhan Şener, Galeria İş Merkezinde enkaz kaldırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Depremde sitenin B bloku yıkıldığını hatırlatan Şener, “Geri kalan üç blok vardı, onları yıktık. Şu anda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. İçinde değerli eşyalar çıktığı için çalışmalarımızı yavaş sürdürüyoruz. İnsanların eşyaları çıksın diye. Burada bulunan eşyalar tutanak halinde polis arkadaşlara teslim ediyoruz. Onlar da hak sahibine teslim ediyor” dedi.
Şener, şu ana kadar tahminlerine göre 1 milyon metreküp hafriyat çıktığını değerlendirirken, “Hala da çıkmaya devam ediyor. Bizim planımızda burayı bir aya bitirmeye çalışmak var” ifadelerinde bulundu.

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yükleniyor