GÜNDEM 18.04.2023 11:35:02 0

Galeria İş Merkezi ve Sözel Apartmanı’nda çıkan eşyalara ait 400 tutanak tutuldu: Yarısı polis eşliğinde sahibine teslim edildi

Galeria İş Merkezi ve Sözel Apartmanı’nda çıkan eşyalara ait 400 tutanak tutuldu: Yarısı polis eşliğinde sahibine teslim edildi
Haberi Sesli Oku

Galeria İş Merkezi ve Sözel Apartmanı’nda çıkan eşyalara ait 400 tutanak tutuldu: Yarısı polis eşliğinde sahibine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerde etkilenen Diyarbakır’da, yıkılan Galeria İş Merkezi ve Sözel Apartmanı’ndan çıkartılan eşyalara dair polis, 400 tutanak tuttu. Ekipler, yarısını sahiplerini tespit ederek teslim etti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden 11 kentten biri olan Diyarbakır’da 1’i boş 7 yapı yıkıldı. Bu yapılardan 400’den fazla vatandaş hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralı olarak kurtuldu.
Depremle birlikte arama çalışmaları tamamlandıktan sonra enkaz kaldırma işlemleri titiz bir şekilde yürütüldü. Merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan Galeri İş Merkezinde 89 kişi, Sözel Apartmanı’nda ise onlarca kişi hayatını kaybetti.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri depremin ilk olduğu andan itibaren 24 saat esasına göre burada güvenlik tedbiri aldı. Görevli olmayan hiç bir kimsenin enkaz alanına görmesine izin vermeyen polis ekipleri, her çalışan kepçenin başında bir polis olduğu ve hafriyat temizleme sırasında titizlikle gözlem yaparak ve aynı zamanda firma yetkilileri de gözlemci görevlendirdiği hafriyatın iki kez eleme işlemi yapılarak kamyonlara yüklendiği bu esnada çıkan maddi veya manevi değerli olan eşyaları topladı.
Bu iki enkaz alanında emniyet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, mahalle muhtarı ve bina sakinlerinde oluşan bir komisyon kuruldu. Enkaz kaldırma çalışmalarında maddi ve manevi eşyalar komisyon tarafından tutanak altına alınıp polis ekipleri kontrolüne alınıyor.
Yenişehir Emniyeti, bu süreçte bulunan eşyalara ait 400’den fazla tutanak tuttu. Tutanak altına alınan eşyalardan yarısı sahipleri tespit edilerek teslim edildi. Tespit edilmeyen eşyalar ise delil torbasına koyulup, kayıt altına alınarak emniyetin emanetine alındı. Bu eşyalar hiçbir şekilde sahipleri tespit edilmediği takdirde daha sonra adliye emanetine teslim edileceği öğrenildi.
Enkaz kaldırma alanından sorumlu saha formeni Orhan Şener, Galeria İş Merkezinde enkaz kaldırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Depremde sitenin B bloku yıkıldığını hatırlatan Şener, “Geri kalan üç blok vardı, onları yıktık. Şu anda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. İçinde değerli eşyalar çıktığı için çalışmalarımızı yavaş sürdürüyoruz. İnsanların eşyaları çıksın diye. Burada bulunan eşyalar tutanak halinde polis arkadaşlara teslim ediyoruz. Onlar da hak sahibine teslim ediyor” dedi.
Şener, şu ana kadar tahminlerine göre 1 milyon metreküp hafriyat çıktığını değerlendirirken, “Hala da çıkmaya devam ediyor. Bizim planımızda burayı bir aya bitirmeye çalışmak var” ifadelerinde bulundu.

Gaziantep'te "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" etkinliği düzenlendi

HÜDA PAR’dan öğrenci affı hamlesi: Kanun teklifi Genel Kurul’a sunulacak

Kurban pazarlarında fiyatlar düşük olmasına rağmen talep azaldı

Minik öğrenciler için Kur'an'a geçiş programı düzenlendi

İstanbul'a kurbanlık hayvan girişi başladı

Açlığı silah olarak kullanan işgal, neden şimdi Gazze'ye yardım girişine izin veriyor?

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 4 kişiye 67 bin TL ceza kesildi

Güvenli parola oluşturmanın yolları

Çin'de maden çöktü: 4 ölü

Batman'da "Son Kale: Aile" paneli yoğun ilgi gördü

81 günlük ablukanın ardından Gazze'ye sınırlı yardım girişi

Pakistan, Hintli diplomatı sınır dışı etti

Ücretlerde yüksek artış, sanayide düşüş dikkat çekti

Batman’da 75 bin metrekare parke taşı döşendi

Batman Belediyesinden toplu taşımada hijyen seferberliği

Kudüs Seriyyeleri işgal yerleşimlerini füzelerle hedef aldı

Güven endekslerinde mayıs ayında artış

Milletvekili Nasıroğlu’ndan Tarım ve Orman Bakanlığı’na ziyaret

Brent petrolün varili 64,46 dolardan işlem görüyor

Altın güne yükselişle başladı: Gramı 4 bin 146 lira

İstanbul'da "torbacılara" operasyon: 272 gözaltı

Ticaret Bakanlığından esnafa kredi desteği: 615 milyar lirayı aştı

Suriye'de silahlı baskın: Süveyda Valisi kısa süreliğine rehin alındı

Mardin’de düzenlenen futbol turnuvasında 80 bin TL Filistin’e bağışlandı

Memur alımlarına 35 yaş sınırı getiren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi

ABD'de silahlı eylem: İki siyonist diplomat öldü

İstanbul’da Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı: Ulaşımda aksamalar yaşanıyor

Siyonist işgal rejiminin saldırılarında 75 Gazzeli şehit oldu

Bazı bölgelerde hava sıcaklığı 10 derece artacak

Muğla açıklarında 6 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor