• BIST 100

    10575,13%-0,50
  • DOLAR

    42,32% 0,18
  • EURO

    49,27% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5687,28% 0,56
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 0,00

Garanti BBVA ile “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmaları Gaziantep’te yapıldı

18 Ocak 2023, Çarşamba 13:35
18 Ocak 2023, Çarşamba 13:35
Garanti BBVA ile “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmaları Gaziantep’te yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Garanti BBVA ile “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmaları Gaziantep’te yapıldı

Garanti BBVA ile “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” buluşmalarının 2.’si Gaziantep’te gerçekleştirildi.
Garanti BBVA tarafından yapılan İhracatta sürdürebilirlik için 2.’si gerçekleştirilen etkinliklerle Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde sürdürülebilir yatırımların önünün açılması amaçlanıyor.
İhracatta Sürdürülebilir Gelecek buluşmasında, gazeteci, yazar Ilgaz Gürsoy’un moderatörlüğünde gerçekleşen “Avrupa Yeşil Mutabakatına Hazırlanırken Türkiye Neler Yapmalı” konulu panele, Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Dr. Tuğba Dinçbaş, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, Gama Recycle Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kaplan ile Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz katılarak, kurum ve şirketlerin yakın geleceklerini planlarken göz önünde bulundurmaları gerekenler hakkında dikkat çeken bilgileri aktardı.
Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “İklim krizini konuşmak için buradayız. Biz Garanti BBVA olarak bu işe 15 yıl evvel ciddi şekilde farkındalıkla başladık. Öğrendiklerimizi paydaşlarımızla paylaşmamız gerektiğinden hareketle bu tür toplantıları başlattık. Bunun ilkini İstanbul’da yaptık. Bu 2. Toplantıdır. 2. Toplantımızı Gaziantep’te yapılması bence Gaziantep’in Türkiye ekonomisinin içindeki gücü itibariyle doğru adrestir. Biz Garanti BBVA olarak Türkiye’de çalışan her 4 rüzgar santralinden birisini Garanti BBVA tarafından finanse edilmiştir. Biz kömürle ilgili faaliyetleri finanse etmeyeceğimiz ilan ettik. Sürdürülebilirlik ve kapsayıcı büyümeyi ana stratejilerinden biri olarak gören Garanti BBVA, ülkemizi Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde desteklemek, sürdürülebilir yatırımların önünü açmak amacıyla başlattığı ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ etkinliklerine devam ediyor. İlkini geçtiğimiz kasım ayında İstanbul’da düzenleyen Banka’nın ikinci durağı Türkiye’nin ihracatında ilk sıralarda yer alan Gaziantep oldu. Garanti BBVA, bu etkinliklerde KOBİ’ler başta olmak üzere AB’ye ihracatta söz konusu süreçlerden etkilenecek sektör ve kurumlara, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi ile beraber konuyu somut önerilerle anlatmayı, akıllardaki sorulara cevap vermeyi ve sunacağı danışmanlıkla katkı sağlamayı amaçlıyor” dedi.
‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ buluşmalarının Gaziantep durağıyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Dünyamızın ve geleceğimizin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun olan iklim krizi kalıcı şekilde hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Garanti BBVA olarak, bu sorunun çok uzun süredir farkındayız ve tüm iş yapış modellerimizi iklim kriziyle mücadele odağında değerlendirip, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi gibi farklı unsurları dikkate alarak ilerliyoruz. Bu yolda öğrendiklerimizden yola çıkarak, sürdürülebilirliğin ekonomimiz ve paydaşlarımıza yapacağı olumlu etkiyi basit ve anlaşılabilir şekilde aktarmak istedik. Gelecekte oluşabilecek maddi ve manevi hasarlardan korunmak, ülkemizin ve üreticilerimizin bu süreçten başarıyla çıkmasına katkı sağlamak amacıyla ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ başlığıyla bilinçlendirme toplantılarını başlattık. Bu çerçevesinde Anadolu’daki ilk toplantımızı da, ülke ihracatının lokomotif şehirlerinden Gaziantep’te gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlikle ilgili yol planı Yeşil Mutabakat ile ekonomimiz ve ülkemiz için yeni bir dönem başlıyor. Yeşil Mutabakat, alt başlıklarıyla birlikte iş yapış şekillerimizi, dolayısıyla hayatımızı fazlasıyla etkileyecek. Biz Garanti BBVA olarak, Yeşil Mutabakat kriterleri çerçevesinde, sera gazı emisyonlarını azaltmak isteyen müşterilerimizin çalışmalarını kolaylaştırmak için sürdürülebilirlik temalı yeni bir destek paketi geliştirdik. Bu destek paketi çerçevesinde Türk Standardları Enstitüsü’yle bir iş birliği yaptık. Türk standartları Enstitüsü müşterilerimize sera gazı hesaplamaları ve hesaplanan emisyonlarının azaltılması konusunda destek sağlayacak. Ülke ekonomisinin geleceğini şekillendirecek bu önemli yeşil dönüşüm sürecinde, tüm birikimimiz ve imkânlarımızla işletmelerimizin rehberi, yol arkadaşı ve destekçisi olmaya hazırız” diye konuştu.
[gallery ids=',79660,79661,79662,79663,79664']

Göktaşı madenciliğinde yeni sayfa: 2028 hedefi 100 tonluk göktaşını yakalamak

Araştırmacı Yazar İnce: Bir medeniyet dilden inşa edilir

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırıları artıyor: Filistinliler topraklarını savunuyor

Kripto para borsasına kayyum atandı, 17 kişi gözaltında

Araç piyasasında ciddi durgunluk yaşanıyor

Diyetisyen Aslan: Sağlıklı beslenme diyabetin kontrolünde temel unsurdur

Hizmet üretim endeksi eylülde yıllık bazda arttı

DSÖ'den salgın uyarısı: Kuzey Yarımküre'de 'H3N2' kaynaklı grip vakaları hızla yayılıyor

Yeni araştırma: Vücut kendi ağrı kesicisini üretiyor

ABD, Trump döneminde ilk kez Tayvan'a silah satışını onayladı

Rusya: Ukrayna ile müzakereler devam etmeyecek

İnşaat üretim endeksi eylülde yıllık yüzde 29,9 arttı

Uzmanlar: Koruyucu ekipman kullanımı kazada yaralanmaları yüzde 90 azaltıyor

2025 TR-YÖS/2 sonuçları açıklandı

Gazze Şeridi'nde felaket kapıda: Şiddetli yağışlar nedeniyle çadırlar sular altında

Eylül ayında ücretli çalışan sayısı 16 milyon 169 bine çıktı

NATO'dan Ukrayna'ya askeri destek kararı

ASELSAN 153,8 milyon dolarlık ihracat sözleşmelerine imza attı

Filistinli esirlere işkence eden askerlerin "yargı süreci" uluslararası kamuoyunu aldatma girişimi

2026 ÖSYM sınav takvimi belli oldu

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'a nota verdi

Öğrencilerin YKS'ye hazırlık kampı devam ediyor

"Gizlice izleniyor olabilirsiniz": Google'da "bedava hizmet"lere dikkat

Almanya’da zorunlu askerlik yeniden gündemde: Ordu güçlendikçe çatışma riski azalıyor

Şanlıurfa Valiliği duyarsız kalmadı: Engelli vatandaş kuruluşa yerleştirildi

Brent petrolün varili 63,68 dolardan işlem görüyor

Brandenburg Kapısı'nda Filistin için prtlı protesto

Rusya'da savaş uçağı düştü

Kocaeli'de 1,5 ton uyuşturucu ele geçirildi: 5 kişi gözaltında

Altın yükselişini sürdürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Göktaşı madenciliğinde yeni sayfa: 2028 hedefi 100 tonluk göktaşını yakalamak

Araştırmacı Yazar İnce: Bir medeniyet dilden inşa edilir

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırıları artıyor: Filistinliler topraklarını savunuyor

Kripto para borsasına kayyum atandı, 17 kişi gözaltında

Araç piyasasında ciddi durgunluk yaşanıyor

Diyetisyen Aslan: Sağlıklı beslenme diyabetin kontrolünde temel unsurdur

Hizmet üretim endeksi eylülde yıllık bazda arttı