• BIST 100

    10273,33%0,83
  • DOLAR

    39,85% 0,19
  • EURO

    46,80% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4260,32% -0,79
  • Ç. ALTIN

    6797,39% -0,38

GASMEK Aile Katılım Programını başlattı

28 Haziran 2024, Cuma 03:05
28 Haziran 2024, Cuma 03:05
GASMEK Aile Katılım Programını başlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GASMEK Aile Katılım Programını başlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’ndan (GASMEK) yararlanan kursiyerler ve çocukları Aile Katılım Programı ile iletişimlerini geliştiriyor, kaliteli zaman geçirme imkanı buluyor.
Başarılara imza atan, 36 merkeziyle yüzbinlere ulaşan GASMEK; Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde ilan edilen “Aile Yılı” kapsamında "Çocukların Toplum ve Ev Temelli Erken Çocukluk Eğitim Hizmetlerine Erişimlerinin Desteklenmesi” programı için harekete geçti. GASMEK yeni program kapsamında hizmet binalarındaki 3-6 yaş oyun alanlarında çalışma başlattı.
GASMEK kursiyerlerinin çocuklarını bırakabildiği alanlarda uzmanlarca erken çocukluk eğitimi, gelişimi ve erken öğrenme alanında etkileşimli eğitimler veriliyor. Ayrıca programda uygulanan etkinliklerle anne çocuk etkileşimi sağlanırken, ebeveynlerde aile katılımının önemi konusunda farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.
Programda ebeveyn ve çocuk arasında iletişimi güçlendirmek için el işi çalışmaları, empati etkinlikleri ve sosyal etkileşimi arttıracak faaliyetler yürütülüyor.
“Ebeveynler ve çocuklar daha iyi bir sosyal etkileşim sağlıyor”
Programın uygulandığı GASMEK merkezinde görev yapan 3-6 Yaş Oyun Alanı Okul Öncesi Öğretmeni Elif Tuba Yılmaz Çelik, Aile Katılım Programı’nın olumlu geri dönüşler aldığını belirterek, "Ailelere ortam sağlayarak kaliteli zaman geçirmelerini hedefledik. Ebeveynler ve çocuklar daha iyi bir sosyal etkileşim sağlıyorlar. Birlikte daha iyi vakit geçiriyor, etkinlikler yapıyorlar, çocuklarını anlamaya çalışıyorlar. Çocukların özelliklerini öğrenmeye başlıyorlar bu ortamda. Daha fazla çocuklarını tanıma fırsatı sunuluyor. Velilerimiz çok memnun. Çok güzel vakit geçiriliyor, velilerimizde çocuklarımızla beraber sosyalleşiyor, sosyal etkileşimleri artıyor. Çocuklar ve velilerle birlikte empati alanına indik biz. Bunların haricinde el işi, etkinlikler, oyuncaklar yapıyor, süsler hazırlıyorlar. Bunları birlikte yapıyorlar, anı olarak kalıyor ve evlerine götürüyorlar. Buraya çok güzel katılımlar oluyor, daha da fazla olmasını istiyoruz” dedi.
“GASMEK bizler için de çocuklarımız için de çok iyi”
Programa katılan kuaförlük eğitimi alan kursiyer Döne Özdemir ise programda güzel zaman geçirdiğini belirterek, “Çocuğumla birebir etkinlik yapıyoruz. Evde beraber zaman geçiremeyebiliyoruz ama burada çok güzel zaman ayırabiliyoruz. Çocuklar ve bizim için iyi olduğunu düşünüyorum. Evde etkileşimimiz çok iyi ama burada yaptığımız etkinlikler daha da pekiştiriyor. Bu programa katıldıktan sonra iletişimimiz olumlu yönde farklılaştı. Her zaman okulunu anlatıyor, öğretmeninin söylediklerini bizde de uyguluyor. Mesela şekerin zararı anlatılınca bize de söylüyor bize de anlatıyor. GASMEK bizler için de çocuklarımız için de çok iyi” ifadelerini kullandı.
“Bu programla çocuğumun kişisel gelişimi hızlandı iletişimi arttı”
Kursiyer Gülden Karataş ise çocuğunun kendisiyle beraber eğitimler sayesinde sosyalleştiğini söyleyerek, “Konuşmasını geliştiriyor, becerilerini geliştiriyor. Aile katılımı programı sonrası iletişimim arttı. Çocuğum el işlerini, oyunlarını hep beraber yapmak istiyor. Aile içerisinde iletişimde olumlu bir katkı sağladı. Bu programla kişisel gelişimi hızlandı. Çocuğumun iletişimi arttı” diye konuştu.

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

DMM'den "doğalgaz fiyatları" hakkındaki kıyaslara açıklama

Girit’te orman yangını

Antalya'daki orman yangınlarında 53 hektarlık alan zarar gördü

Şırnak’ta Hz. Nuh'u anma etkinliği düzenlenecek

Güney Kore'nin yeni başbakanı belli oldu

Batman'da kuaförler dernekleşti: Mesleki sorunlara ortak çözüm arayışı

Sultangazi Kent Ormanı'ndaki yangın kontrol altına alındı

Merkez Bsı rezervleri azaldı

Bingöl Umut Kervanı’ndan 8 milyon TL’lik yardım

Endonezya'da feribot kazası: 4 ölü, 38 kayıp

Endonezya, Gazze'deki Endonezya hastanesinin müdürünü katleden işgal rejimini kınadı

Bingöl’de işgücü uyum programı başvurularında yarın son gün

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı