• BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,32% 0,21
  • GRAM ALTIN

    6333,23% 1,40
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00

GastroAntep ile gastronominin kalbi gazi şehirde attı

19 Eylül 2022, Pazartesi 15:55
19 Eylül 2022, Pazartesi 15:55
GastroAntep ile gastronominin kalbi gazi şehirde attı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

GastroAntep ile gastronominin kalbi gazi şehirde attı

Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde bu yıl 4’üncüsün gerçekleştiği Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep), yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ağırladı.
Gazi şehrin güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yapılan Gaziantep’in festivali GastroAntep, bu yıl “Sürdürebilir Dünya için GastroAntep’te buluşuyoruz” temasıyla, Festival Park’ta yapılan konserler, paneller, söyleşiler, workshoplarla adından söz ettirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla yapılan fıstık hasadı ve şire yapımıyla başlayan festival, etkinliklerle dolu dolu geçti.

GastroAntep coşkusu doruklara çıktı
Festivalin ilk günü Anadolu Ateşi gösterisi düzenlenirken, festivalin ikinci günü Haluk Levent sevilen şarkılarını Gazi şehirlerle birlikte söyledi. Üçüncü gün sahne alan Emir Can İğrek gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserle hayranlarıyla buluştu. Son gün ise Derya Uluğ muhteşem sahne performansıyla unutulmayacak bir kapanış yaptı.

Yerel lezzetlerin sunduğu stantlar
Festivalde oluşturulan lezzet sokağında yerel lezzetlerin sunulduğu 198 stantla ziyaretçiler tam bir lezzet şöleni yaşadı. Yiyecek, içecek stantlarının içeriğinde birçok tatlı çeşitleri yer alırken aynı zamanda glütensiz ürün stantları da bulundu. Öte yandan çeşitli ülke ve Türkiye’nin şehirlerini temsilen el sanatları ile yöresel ürünlerinin bulunduğu stantlarla festivale renk kattı.

Gastronomi coşkusu ve sırları paylaşıldı
Festival alanına kurulan çadırlarda yapılan panel ve söyleşilerde turizm ve gastronomi, Gaziantep’in gastronomi modelleri, coğrafi işaretlerin önemi, Anadolu lezzetlerinin adaptasyonu, Türkiye’nin ve Gaziantep’in gastronomisinin dünyadaki konumu gibi başlıklar işlendi. Panel ve söyleşilere alanında uzman gastronomi ve turizm yazarları, gurmeler, yaşam koçları, Türkiye’nin ünlü otel ve restoran profesyonelleri, yatırımcılar, ulusal ve uluslararası gıda firmaları, butik tarımcılar, gurme marketler, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.
Yarışma çadırlarında yapılan Local Chef yarışmalarında ise Gaziantep yemeklerinin Türkiye’nin ünlü otel zincirlerinin mutfaklarına girmesi amacıyla şeflerinin katıldığı yarışma yapıldı. Öte yandan Üniversitelerin gastronomi bölümündeki öğrenciler, GASMEK kursiyerleri ve babalar ile çocukları kendi aralarında ödül almak için yemekteki hünerlerini konuşturdu.

Ünlü şefler gösteri yaptı
20 Michelin Yıldızlı şefler, izleyicilere Gaziantep ürünlerini kullanarak yemekte yeni yorumlar getirirken ünlü şefler Gaziantep yemeklerinin yapımında püf noktalara değindiği workshoplarla ziyaretçileri kendine hayran bıraktı.

12 ülke mutfağı tanıtıldı
Festivalde İngiltere, İspanya, Kolombiya, Portekiz, İtalya, Almanya, Peru, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Fransa, Tayland ve Danimarka olmak üzere 12 farklı ülkenin mutfak kültürü ve gastronomi elçileri de yemeklerini tanıttı, Gaziantep Mutfağı ve kültürü hakkında bilgi aldı.
Festival alanını ziyaret eden ve gayet başarılı bulduğunu dile getiren Ali Aydın “Kentimize ait olan yöresel lezzetlerimiz, el sanatlarımız, konser alanlarımızdan çok memnunuz. Her zaman ki gibi Gaziantep Büyükşehir belediyesi başarılı bir işe imza atmış. El sanatlarının standını, çadırları gayet güzel ve başarılı buldum” dedi. Osmaniye’den festivale gelen Yıldız Küçükkurt daha önceki yıllarda da GastroAntep’e katıldığını söyleyerek, “Festivali bekliyorduk bu da gayet güzel ve eğlenceli görünüyor. Antep yemeklerini yemeye geldik ve katmerle başladık” dedi. Genç ziyaretçi Fırat Baloğlu Gastroantep için “Sadece Türkiye’nin değil dünyanın mutfağı Gaziantep’te doğduğum için çok mutluyum” diye konuştu. Festivale Kahramanmaraş’tan gelen ve aynı zamanda Kahramanmaraş’ın yöresel bitki ve yağlarını satan Fehime Nacar ise, “Festivali çok güzel buldum. Katılım güzel, festival alanını da gezdim yemeklerini yeme şansımda oldu ve hepsi çok lezzetliydi. Cennet çamuru adındaki tatlı çok hoşuma gitti” ifadelerini kullandı.

Gençler konsere doydu
Derya Uluğ konseri öncesi düzenlenen eğlenceye katılan Gizem Ünal, 4 gün boyunca çok eğlendiklerini belirterek, “Pandemi yüzünden konserler düzenlenmiyordu. Bu festival bize büyük bir değişiklik oldu. Festivalde her şey çok güzel ve mükemmeldi Gaziantepli olmanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu
Adıyamanlı Mert Bakırcı ise festivali düzenleyenlere teşekkür etti, her günün böyle olmasını dileyerek her şeyin çok güzel olduğunu vurguladı.
[gallery ids=',41875,41876,41877,41878,41879,41880,41881']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz

Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı

Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama

Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız

İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor

Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!

Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik

İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü

Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor

Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı

Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki

Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü

Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak

Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu

İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti

İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?

Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı

Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza

Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak

Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı

Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek

Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli

Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İçişleri Bakanı Çiftçi: Sokak çetelerine ve onları cazip göstermeye kalkışanlara geçin vermeyeceğiz

Elazığ'da 9 ayrı suçtan 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Grossi'den İran'daki nükleer santrale yönelik olası saldırıda "radyasyon" uyarısı

Diyarbakır Valiliği'nden yol kenarına bırakılan EYP'nin patlamasına ilişkin açıklama

Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız

İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor

Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!