• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Gastronomi kenti Gaziantep’in simit kebabı turistlerin ilgisini çekiyor

17 Eylül 2023, Pazar 10:35
17 Eylül 2023, Pazar 10:35
Gastronomi kenti Gaziantep’in simit kebabı turistlerin ilgisini çekiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gastronomi kenti Gaziantep’in simit kebabı turistlerin ilgisini çekiyor

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi, yaptığı simit kebabı ile müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor.
Gastronomi alanında dünyanın eşsiz lezzetlerini barındıran Gaziantep’te yöresel olarak yapılan simit kebabı yiyenlerin damaklarında eşsiz bir lezzet bırakıyor. İçerisinde az çekilmiş kıyma ve birçok baharatın yanı sıra Gaziantep yöresinde simit olarak bilinen ince bulgur kullanılan simit kebabı, şişlere takılarak veya tavanın içine yerleştirilerek 2 farklı şekilde yapılıyor. Simit kebabı Türkiye’nin gastronomi alanında tescillenmiş eşsiz lezzetlerinden biri olsa da az bilindiği için ilk kez tadan turistlerin de damağında eşsiz bir tat bırakıyor.
Gaziantep’i ziyarete gelen turistlerin simit kebabına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Mutfak Sanatları Merkezi Başkanı Doğa Çitçi, “Simit kebabı içerisinde bulgur bulundurduğu için yabancı turistlerin inanılmaz ilgisini çekiyor” dedi.

'Gaziantep’te kebap çeşitliliği fazla'
Gaziantep’in kebap yönünden çeşitliliğinin fazla olduğunu belirten Doğa Çitçi, “Simit kebabı Gaziantep’in coğrafi işaretli kebaplarından bir tanesi. Diğer şehirlere baktığınız zaman kebap kültürü vardır ama Gaziantep’teki kebap çeşitliliği fazladır. Onlardan birisi de simit kebabıdır. İçerisinde bulgurun işlenmiş ince halidir. Bununla birlikte mevsimlik sebzeleri de karıştırarak farklı bir kebap yaptık. Bu kebabı hem fırında pişirebilir hem de ızgarada kebap şeklinde de pişirebiliriz” ifadelerini kullandı.

'Coğrafi işarete uymak zorundayız'
Simit kebabının yapımında kullanılan ürünlerin coğrafi işarette belirtildiği şekilde yapma zorunluluğu olduğunu aktaran Çitçi, “Simit kebabı coğrafi işaretli olduğu için coğrafi işarete uymak zorundayız. Coğrafi işaretteki belirtilen unsurlar nelerse onun dışına çıkmıyoruz ve gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. İçinde simit, çeşitli baharatlar ve coğrafi işaretli Nizip nanesi var” ifadelerine yer verdi.

'Simit kebabı turistlerin inanılmaz ilgisini çekiyor'
İlk kez simit kebabını tadan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyleyen Çitçi, fiyat politikası olarak geride olduklarını ifade ederek, “İnsanlar bunu yediği zaman Gaziantep’te değilse, bu nasıl bir kebap diyor. İçerisinde bulgur olmasına şaşırıyor çünkü bulgurlu bir kebabı başka bir yerde bulamazsınız. Bu da Gaziantep mutfağının zenginliğini yansıtan bir örnek. Gaziantep’e dışarıdan baktığınızda lahmacun, baklava ve kebap şehri gibi gözüküyor çünkü Gaziantep yemek kültürü açısından çok zengin bir şehir. Dolayısıyla simit kebabı içerisinde bulgur bulundurduğu için yerli ve yabancı turistlerin de inanılmaz ilgisini çekiyor. Diğer yandan biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak fiyat politikamız biraz daha geride, çünkü biz bu işi sosyal olarak yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de herkese dokunmalıyız. Bütün insanlara dokunmalıyız. O yüzden fiyat politikamız biraz geride. Herkes gelip tesisimizden faydalanabilir” diye konuştu.

Ankara'da DAİŞ ve TKP/ML'ye operasyon: 13 gözaltı kararı

Gazze'de suikastın perde arkası: İç Güvenlik subayı Ahmed Zemzem nasıl şehit edildi?

Bakan Yumaklı: Türkiye, su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliğinde bölgesinde lider konumda

Bakan Tekin ve Bakan Kacır "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" etkinliklerine katıldı

TPAO’nun Karadeniz’deki 21 sahasında arama ruhsatı 3 yıl uzatıldı

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Trump’ın barış iyimserliği Avrupa’da karşılık bulmadı

Zirai ilaçlarda dijital dönüşüm: B-Reçete sistemi ile üretim-satış-uygulamada elektronik kaydı

GAİN Medya soruşturmasında 3 gözaltı, 7 şirkete kayyum

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ankara Valisi Şahin’den yerli malı haftası sergisine ziyaret

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Yerlikaya: 972 düzensiz göçmen ile 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Meteoroloji'den yağmur, kar ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: Bir işçi öldü

Washington Karayipler'de askeri yığınağı artırıyor

Kuzey Kordofan'da şiddetli çatışmalar: BM'den Sudanlı mülteciler için acil yardım çağrısı

Gazze'den 10 esir serbest bırakıldı

Batı Şeria'da işgal baskını: 16 yaşındaki çocuk şehit oldu

HAMAS: Yeni soğuk hava dalgası Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Siyonist rejim ateşkesi ihlal ediyor: Gazze'nin doğusuna yoğun saldırı

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara'da DAİŞ ve TKP/ML'ye operasyon: 13 gözaltı kararı

Gazze'de suikastın perde arkası: İç Güvenlik subayı Ahmed Zemzem nasıl şehit edildi?

Bakan Yumaklı: Türkiye, su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliğinde bölgesinde lider konumda

Bakan Tekin ve Bakan Kacır "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" etkinliklerine katıldı

TPAO’nun Karadeniz’deki 21 sahasında arama ruhsatı 3 yıl uzatıldı

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Trump’ın barış iyimserliği Avrupa’da karşılık bulmadı