• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Gastronomi kenti Gaziantep’te balık, kebabın gölgesinde kaldı

14 Ocak 2023, Cumartesi 12:30
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Gastronomi kenti Gaziantep’te balık, kebabın gölgesinde kaldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gastronomi kenti Gaziantep’te balık, kebabın gölgesinde kaldı

Gastronomi kenti Gaziantep’te de 1 Eylül itibariyle başlayan balık sezonuyla tezgahlar balıkla doldu. Gaziantep’te, balıkçılar kebap gibi yöresel yiyecekler nedeniyle yeterli satış yapamamaktan yakınıyor. den şikayet ediyor. Balık fiyatlarının her bütçeye uygun olmasına rağmen beklenen satışı yapamadığını belirten balıkçı 'Antep halkına balığı sevdirmeye çalışıyoruz' dedi.
Havaların soğumasıyla birlikte balık, ülke genelinde yoğun olarak tüketilen balık UNESCO’nun Dünya Gastronomi Şehirleri listesinde yer alan Gaziantep’te ise et, tavuk, nohut ve döner gibi alışkanlıklar nedeniyle beklenen rağbeti görmüyor. Gaziantep’te her mevsim olduğu gibi havaların soğumaya başladığı bu günlerde kentte kebapçılar yoğun ilgi görüyor. Et ve tavuk alışkanlıklarından vazgeçemeyen Gaziantepliler, kebapçıları sevindirirken balıkçıları üzüyor. Gazianteplilerin daha çok kebap kültürüne alışık olmasından dolayı balığa ilginin istedikleri seviyede olmadığını belirten balıkçılar, Gaziantep’te balık fiyatlarında diğer illere göre daha az artış olmasına rağmen balık satışında beklenen rağbeti görememekten yakınıyor. Sezon başlamasına rağmen pek fazla müşteri olmadığını belirten balıkçı İsa Kurt, “Gaziantep de balık, tavuk dediğin zaman akan sular durur. Gazianteplilerin artık balığa rağbet etmelerini bekliyoruz. Balık insan sağlığı için de çok önemlidir. Hormonlu değildir. 27 yıldır balık işiyle uğraşıyorum. Yani 27 yıldır Gaziantep halkına balığı sevdirmeye çalışıyoruz. Burada hazır, pişirme de yapıyoruz. Balığı yağda, yada ızgarada pişiriyoruz. Dürüm yada ekmek arasında satıyoruz. Gazianteplilere balığı sevdirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yine de Gaziantepliler balığı pek sevmiyor' dedi.
En çok talep hamsiye
Karadeniz, Akdeniz ve Marmara’dan günlük balık getirdiklerini belirten Kurt, en çok talebin ise hamsiye olduğunu ifade etti. Hamsinin tercih edilmesinde bilinen lezzetinin yanı sıra fiyatı ve boyutunun da etkili olduğunu vurgulayan Kurt, balığın faydaları konusunda ise, 'Balık ayrı bir güzelliktir. Bazı balıkta fosfor olur bazı balıkta vitamin, mineral olur. Balık eti, çocukların kemik gelişimi açısından, hamile bayanlarda zeka gelişiminin yükselmesi açısından çok faydalı olur. Başta Gaziantepliler olmak üzere herkese bol bol balık yemelerini tavsiye ederim. Balık şifadır' diye konuştu.
[gallery ids=',78511,78512,78513,78514,78515,78516,78517,78518']

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke