• BIST 100

    10449,36%-2,61
  • DOLAR

    41,25% 0,04
  • EURO

    48,57% 0,48
  • GRAM ALTIN

    4823,30% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 1,83

GAÜN Hastanesi’nde Dünya Obezite Günü etkinliği

05 Mart 2024, Salı 12:00
05 Mart 2024, Salı 12:00
GAÜN Hastanesi’nde Dünya Obezite Günü etkinliği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GAÜN Hastanesi’nde Dünya Obezite Günü etkinliği

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde ‘Dünya Obezite Günü’ farkındalık etkinliği düzenlendi.
Obeziteye yönelik farkındalığı arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Dünya Obezite Günü’nde düzenlenen eğitim Hastane Obezite Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, Obezite Merkezi’nin Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Suzan Tabur, hastane idaresi, hastane çalışanları ve obezite merkezi bünyesinde tedavi gören hastalar katıldı.
Etkinlikte konuşan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Obezite Merkezi’nin Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Suzan Tabur, “Obezite günümüzün en önemli sağlık problemlerinden biridir. ‘4 Mart Dünya Obezite Günü’nde bu konuya toplumsal farkındalık oluşturulması hedeflenmiştir. Obezite Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi’ şeklinde tanımlanmaktadır. Obezite; diyabet, insüllin direnci, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kolesterol bozuklukları, uyku-apne sendromu, reflü, safra kesesi hastalıkları, karaciğer yağlanması, infertilite ve bazı kanser türleriyle ilişkilendirilmiştir. Günümüzde önlenebilir ölümlerin sigaradan sonra gelen ikinci ölüm nedenidir; her yıl 4 milyondan fazla insanın ölümüne neden olduğu tahmin edilmektedir. Obezite genellikle dengesiz beslenme ile yüksek kalori alımına bağlı olarak gelişmektedir. Obezitenin tedavisindeki temel yaklaşım; kişilere sağlıklı beslenme prensiplerinin benimsetilmesi ve günlük fiziksel aktivitenin artırılmasından geçmektedir” dedi.
Prof. Dr. Suzan Tabur sözlerine, “Hastanemiz bünyesinde 4 Mart 2022 tarihinden itibaren ‘Obezite Merkezi’ hizmet vermeye başlamıştır. Merkezimizde, hastalar birçok birim tarafından multidisipliner bir şekilde değerlendirilmekte, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapisten oluşan bir ekip tarafından hazırlanan kişiye özel bir program eşliğinde takip edilmektedir. Merkezimizin temel hedefleri, obezite hastalarımıza sağlıklı olarak kilo verdirmek ve bunun da devamlılığını sağlayabilmek, tetkikleri sırasında belirlediğimiz metabolik problemleri, sağlık problemlerini tanımlamak ve bunların tedavisini sağlayarak ileriye dönük obezitenin yol açabileceği hastalıkların önüne geçebilmektir” diye konuştu.
Dünya Obezite Günü’nde düzenlenen etkinlikte katılımcılara sağlıklı ikramlıklar dağıtılarak obezite ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuk hakları sözleşmesini imzaladı

İspanya, Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırdı

THY, ilk 8 aylık yolcu ve kargo verilerini açıkladı

İZSU’dan yeni karar: İzmir’de 2 günde bir su kesintisi

Nepal'deki protestolarda ölü sayısı 19'a yükseldi

İspanya'dan siyonist rejime 9 maddelik yaptırım kararı

Rusya ve Çin’den nadir toprak elementlerinin üretiminde işbirliği

Diyarbakır'da yeni eğitim yılıyla birlikte servis araçlarına sıkı denetim

Meksika'da tren yolcu otobüsüne çarptı: 8 ölü, 45 yaralı

Ukrayna: 58 kilometrekarelik alanda kontrolü yeniden sağladık

Fransa'da hükümet düştü

Erdoğan: Netanyahu hükümetinin iyice zıvanadan çıktığı bu sıkıntılı günlerde Gazzeli mazlumların yanındayız

Genç çiftlere evlilik kredisi desteği 250 bin TL’ye çıkıyor

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı Cooper ile görüştü

NATO, Rusya'nın Zapad 2025 tatbikatı için karşı hazırlıklara başladı.

Polis merkezine saldırı soruşturmasında yeni gözaltı

İran ile Mısır nükleer programı görüştü

Gazze nöbetinden çağrı: Herkesi, Küresel Sumud Filosu’na sahip çıkmaya davet ediyoruz

İşgal rejimi, dünyadaki imajını düzeltmek için milyonlar harcıyor

Hatay'da zincirleme kaza: 5 yaralı

İletişim Başkanı Duran: İzmir’deki saldırıyla ilgili soruşturma titizlikle sürüyor

İşgal rejimi, zor koşullarda tuttuğu 16 Gazzeli esiri serbest bıraktı

EGM: Provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşım yapan 10 kişi gözaltına alındı

Yetimler Vakfı Elazığ'da ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu

Konya için kuvvetli yağış uyarısı

Bakan Uraloğlu: İlk 6 ayda 559 bin engelli yolcuya ulaşım desteği sağladık

Sumud Filosu Türkiye Delegasyon Koordinatörü Durmaz: Tüm senaryoları hesapladık

İşgal rejimi Lübnan'ın bazı noktalarını bombaladı

Arjantin'deki eyalet seçimlerini muhalefet kazandı, Milei yenilgiyi kabul etti

CHP’den il başkanlığını kapatma hamlesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuk hakları sözleşmesini imzaladı

İspanya, Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırdı

THY, ilk 8 aylık yolcu ve kargo verilerini açıkladı

İZSU’dan yeni karar: İzmir’de 2 günde bir su kesintisi

Nepal'deki protestolarda ölü sayısı 19'a yükseldi

İspanya'dan siyonist rejime 9 maddelik yaptırım kararı

Rusya ve Çin’den nadir toprak elementlerinin üretiminde işbirliği