• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi

14 Mayıs 2024, Salı 04:50
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı birinci sınıf öğrencileri Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan tarafından yürütülen ‘Tüketici Hakları Bilincinin Geliştirilmesi’ temalı Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında, Gaziantep’te vatandaşlara dönük tüketici hakları ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenledi.
Etkinliğe katılan öğrenciler proje sürecinde öncelikle tüketici haklarının hukuki boyutu hakkında eğitim çalışması yapıp konuyu teorik düzeyde öğrendi. Tüketicinin korunması hakkında kanunun ve ilgili mevzuatın tüketicilere sağladıkları haklar öğrenildikten sonra her bir öğrenci bir tüketici hakkı konusunda bir el broşürü hazırladı. Broşürler hazırlanırken tüketicilerin günlük yaşamlarında en çok ihtiyaç duydukları pratik bilgilerin açık ve anlaşılır bir şekilde hazırlanmasına özen gösterildi. Broşürlerde özellikle mesafeli sözleşmeler, yüz yüze satışlar, cayma hakkı, tüketicinin seçimlik hakları, tüketici hakem heyetine yazılı ve e-devlet üzerinden başvuru hakkı, tüketici mahkemesine başvuru hakkı gibi bilgilendirmelere ağrılık verildi. Hazırlanan broşürler daha sonra Gaziantep merkezde saha çalışması ile rastgele belirlenen vatandaşlara dağıtılarak anlatıldı. Ayrıca tüketici hakları ile ilgili olarak vatandaşlarca sorulan sorular cevaplandırıldı.
Proje ile ilgili konuşan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan, “Tüketici hakları günlük yaşamda en çok ihtiyaç duyulan ancak sadece bir sorun yaşandığında araştırılan haklardır. Tüketici hakları konusunda asgari düzeyde bilgi sahibi olunması oldukça önemlidir. Bu etkinlikle ile amacımız hedef kitlemize en çok ihtiyaç duydukları tüketici haklarının kullanımı noktasında pratik bilgi vermektir. Öğrencilerimiz bu projede görev alarak öncelikle kendileri tüketici haklarını öğrendiler. Sonrasında ise bu bilgileri kullanıp bizzat hazırladıkları bilgi broşürlerini vatandaşlarla paylaştı ve toplumsal duyarlılık projemizi amacına ulaştırmaya çalıştılar” dedi.
TDP etkinliği ile ilgili konuşan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin, “Tüketici hakları gibi her zaman ihtiyaç duyulan bir alanda halkı bilgilendirmeye dönük yapılan proje etkinliğini yerine getiren katılımcı öğrencilerimizi tebrik ederim” diye konuştu.

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor