EĞİTİM 14.05.2024 16:50:01 0

GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi

GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi
Haberi Sesli Oku

GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı birinci sınıf öğrencileri Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan tarafından yürütülen ‘Tüketici Hakları Bilincinin Geliştirilmesi’ temalı Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında, Gaziantep’te vatandaşlara dönük tüketici hakları ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenledi.
Etkinliğe katılan öğrenciler proje sürecinde öncelikle tüketici haklarının hukuki boyutu hakkında eğitim çalışması yapıp konuyu teorik düzeyde öğrendi. Tüketicinin korunması hakkında kanunun ve ilgili mevzuatın tüketicilere sağladıkları haklar öğrenildikten sonra her bir öğrenci bir tüketici hakkı konusunda bir el broşürü hazırladı. Broşürler hazırlanırken tüketicilerin günlük yaşamlarında en çok ihtiyaç duydukları pratik bilgilerin açık ve anlaşılır bir şekilde hazırlanmasına özen gösterildi. Broşürlerde özellikle mesafeli sözleşmeler, yüz yüze satışlar, cayma hakkı, tüketicinin seçimlik hakları, tüketici hakem heyetine yazılı ve e-devlet üzerinden başvuru hakkı, tüketici mahkemesine başvuru hakkı gibi bilgilendirmelere ağrılık verildi. Hazırlanan broşürler daha sonra Gaziantep merkezde saha çalışması ile rastgele belirlenen vatandaşlara dağıtılarak anlatıldı. Ayrıca tüketici hakları ile ilgili olarak vatandaşlarca sorulan sorular cevaplandırıldı.
Proje ile ilgili konuşan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan, “Tüketici hakları günlük yaşamda en çok ihtiyaç duyulan ancak sadece bir sorun yaşandığında araştırılan haklardır. Tüketici hakları konusunda asgari düzeyde bilgi sahibi olunması oldukça önemlidir. Bu etkinlikle ile amacımız hedef kitlemize en çok ihtiyaç duydukları tüketici haklarının kullanımı noktasında pratik bilgi vermektir. Öğrencilerimiz bu projede görev alarak öncelikle kendileri tüketici haklarını öğrendiler. Sonrasında ise bu bilgileri kullanıp bizzat hazırladıkları bilgi broşürlerini vatandaşlarla paylaştı ve toplumsal duyarlılık projemizi amacına ulaştırmaya çalıştılar” dedi.
TDP etkinliği ile ilgili konuşan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin, “Tüketici hakları gibi her zaman ihtiyaç duyulan bir alanda halkı bilgilendirmeye dönük yapılan proje etkinliğini yerine getiren katılımcı öğrencilerimizi tebrik ederim” diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

İşgalciler yine sivilleri bombaladı: 19 şehid

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı medrese şehitlerini kabirleri başında andı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: CHP'nin boykot çağrısı, onun yerli olmadığının ispatıdır

Yükleniyor