Gayrettepe Halkalı arası 57 dakikaya düşecek

GÜNDEM 29.09.2024 16:13:11 0
Gayrettepe Halkalı arası 57 dakikaya düşecek
Haberi Sesli Oku

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Merkez Şantiyesi’nde devam eden çalışmalar hakkında yaptığı açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu, yapım çalışmaları devam eden Halkalı- İstanbul Havalimanı Metro Hattı Merkez Şantiyesinde incelemelerde bulundu. Sahada incelemelerde bulunmasının ardından projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın trafik nedeniyle yaşamının kâbusa dönüşmemesi için çok önemli kent içi raylı sistem projeleri hayata geçirdik. Türkiye genelinde tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunduğumuz kent içi raylı sistem hattı uzunluğu 434 kilometreye ulaştı.” diye konuştu.

22 kilometresi İstanbul’da olmak üzere Kocaeli ve Bursa’da 79,4 kilometre kent içi raylı sistem hattının yapımına devam ettiklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, “Yine İstanbul, Sakarya, Bursa, Ankara, İzmir, Samsun, Trabzon ve Konya olmak üzere 8 ilimizde 324,1 kilometre yeni hattın yapımını da planlıyoruz. Yapımı devam eden ve planladığımız projelerimizi de hayata geçirdiğimizde ülkemiz genelinde 837,5 kilometre kent içi raylı sistem hattı inşa etmiş olacağız.” dedi.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattının 14 kilometre uzunluğundaki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı kesimini mart ayı içerisinde hizmete açtıklarını anımsatan Bakan Uraloğlu, “Böylece İstanbul genelinde inşa ederek hizmete sunduğumuz hat uzunluğunu da 161,8 kilometreye çıkarmıştık. İstanbul’da inşa ettiğimiz 7 raylı sistem hattından; Levent-Hisarüstü Metrosu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metrosu ve Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metrosu’nun yapımını Bakanlık olarak biz tamamladık ve İstanbul Büyükşehir Belediye’sine devrettik. Marmaray ve Gebze-Halkalı Banliyö Hattı, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu ve İstanbul Havalimanı -Arnavutköy kesimi ve Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem hattının işletmesinin sorumluluğunu ise Bakanlık olarak biz üstlendik. Bizim sorumluluğumuzdaki hatlarımızda açılışlarından bu yana: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattında yaklaşık 11 milyon 800 bin, Sirkeci-Kazlıçeşme hattında 2 milyon 100 bin ve Marmaray ile de yaklaşık 1 milyar 200 bin yolcu taşıdık.” ifadelerini kullandı.

Halkalı-İstanbul Havalimanı hattında, Halkalı-Arnavutköy kesimi ile Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metrosunda yapım çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, 31,5 kilometre uzunluğundaki Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosunun 7 istasyondan oluştuğunu belirterek, “Az önce de belirttiğim üzere 14 kilometre uzunluğundaki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı kesimini 19 Mart’ta hizmete açtık. Hattımızın devamındaki 17,5 kilometrelik Arnavutköy-Halkalı arasındaki tüm kesimlerde çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Açılan kesimdeki Arnavutköy-Hastane ve Taşoluk İstasyonlarıyla;

Arnavutköy – İstanbul Havalimanı- Gayrettepe ile bütünleşik olarak İstanbul Havalimanı İstasyonundan devamla; yakın gelecekte inşa edeceğimiz hızlı tren ile İstanbul Havalimanı’nda, Kağıthane İstasyonunda; Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metro Hattı, Gayrettepe İstasyonunda; Yenikapı – Hacıosman Metrosu ve Metrobüs ile entegrasyon sağladık.  Bu entegrasyonlar sayesinde; Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasını 14 dakikada, Arnavutköy-Göktürk arasını 20 dakikada, Arnavutköy-Kağıthane arasını 32 dakikada, Arnavutköy-Gayrettepe arasını 41 dakikada, Arnavutköy- Beşiktaş arasını ise 44 dakikada kat ederek metro konforu ile hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamış olduk. 19 Mart’tan yani açılıştan günümüze kadar da hattın sadece bu 14 kilometrelik kesimi ile yaklaşık 1,5 milyon yolcu taşıdık.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 


Lübnan Başbakanı Mikati: Ülke tarihinin en büyük göç dalgası yaşanıyor

"Selahaddin'den Aksa Tufanına" programında Kudüs davasına sahip çıkma çağrısı

Bursa'da çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü

Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü

Sakarya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

İşgal uçakları, Yemen'e büyük bir saldırı düzenledi

İstanbul'da kadınlar Aksa Tufanı ve Gazze'ye destek için bir araya geldi

İstanbul'da için sağanak uyarısı

Hindistan'da polise saldırı: 5 yaralı

MSB: Hudutlardan geçmeye çalışan 12 kişi yakalandı

Afrika'da bu yıl 31 bin şüpheli mpox vakası tespit edildi

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu uyarı

İşgalciler Gazze'de bir okulu bombaladı: 4 şehit

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici güvenlik alanı ilan edildi

İşgalin Lübnan saldırısında aynı aileden 17 kişi şehit oldu

Ukrayna'dan Rusya topraklarına İHA saldırısı

Tır ile minibüs çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Hizbullah: Lider Şeyh Nabil Kavuk şehit oldu

Afganistan: Konsolosluk hizmetleri, diplomatik tanınmadan bağımsız bir konudur

ABD: Suriye'de 37 militanı öldürdük

BESO Başkanı Çiftçi: Gülistan Caddesi esnafının mağduriyeti kısa sürede giderilmeli

Gayrettepe Halkalı arası 57 dakikaya düşecek

"Yılda 18 milyon insan kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybediyor"

Hizbullah, komutan Ali Karaki'nin şehit olduğunu doğruladı

Malatya'da gümrük kaçağı elektronik ürünler ele geçirildi  

Mardin’de iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: Biri bebek 10 yaralı

Gümüşhane'de kaza: 2 ölü

Batman'da ayakkabı kutusunda uyuşturucu yakalandı

Malatya MEB AKUB ekibi akredite edildi

İşgalciler 40 Filistinliyi daha alıkoydu

Yükleniyor