• BIST 100

    9275,5%-2,13
  • DOLAR

    37,95% -0,07
  • EURO

    41,79% 0,43
  • GRAM ALTIN

    3803,96% 1,04
  • Ç. ALTIN

    6161,60% 0,00

Gayrimenkule dayalı finans bilgi platformu devreye girdi

EKONOMİ 15.09.2022 21:56:35 0
Gayrimenkule dayalı finans bilgi platformu devreye girdi

Gayrimenkule dayalı finans bilgi platformu devreye girdi

Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından işletilecek olan Gayrimenkule Dayalı ve Gelişen Finansal Araçlar Bilgi Sistemi sitesi ulaşıma açıldı.

Gayrimenkule dayalı ve gelişen Finansal Araçlar Bilgi Sistemi (GEFAS) bilgi platformu oluşturuldu.

Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından işletilecek olan GEFAS, yatırımcılara şeffaf ve doğru bilgiler sunarak daha etkin ve sağlıklı yatırım kararları almalarını amaçlıyor.

Site MKK tarafından işletilecek

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından işletilecek olan GEFAS sitesine bugünden itibaren tüm yatırımcılar ulaşabilecek.

MKK'den yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul piyasalarında ve pazarlarında günlük olarak işlem gören gayrimenkule dayalı finansal araçların bilgilerinin paylaşılacağı GEFAS; yatırımcıların gayrimenkule dayalı finansal araçlara yatırım seçeneklerini çeşitlendirebilmesi için Borsa İstanbul'da işlem gören 'Kira Sertifikası', 'Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Pay Senedi (GYO)' ve 'Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF)', Gayrimenkul Sertifikası ürün, ihraçcı ve performans bilgilerine erişimi kolaylaştırmak hedefiyle sektörde şeffaflık ve etkin işleyişi geliştirmek için oluşturuldu.

Sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunacak

Gayrimenkule dayalı sermaye piyasası araçlarına yönelik olarak geliştirilmesine başlanan GEFAS'ın, ilerleyen dönemlerde gelişen yeni finansal araçlarla da ilgili veri paylaşımı yapmak suretiyle sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunması hedefleniyor.

Yatırımcılar; GEFAS üzerinden ürünlerin kapanış fiyatı, işlem hacmi ve getiri bilgilerine ilişkin grafiklere ulaşabilecek, aynı zamanda GYO'ları bu bilgiler üzerinden karşılaştırma imkanına sahip olabilecek.

Periyodik işlem verileri grafiklerle yayınlanacak

Yatırımcılar; GYO'ların 1, 3 ve 6 aylık ile 1 yıllık getiri bilgilerinin yanı sıra haftalık, aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık, 3 yıllık ve 5 yıllık fiyat ve işlem hacmi verilerini Türk Lirası ve Amerikan doları bazında ayrı grafiklerde görüntüleyerek analiz yapabilecek.

İngilizce olarak da ulaşılabilecek olan GEFAS bilgi platformu, ileride bölge ülkelerine ve uluslararası farklı dil destekleriyle uluslararası yatırımcılara, Türkiye'de gelişen finansal araçlara ait bilgilendirmeler sağlayarak karşılaştırmalı analizlerin yapılabileceği bir vizyonla oluşturuldu.

GEFAS, ilerleyen dönemlerde gelişen finansal piyasalarda işlem gören ürünlerin çeşitlendirilmesi yoluyla yatırımcılara sunacağı hizmetleri artırmayı hedefliyor.

Siyonist rejim geçerli sebep göstermeden Filistinlileri zindanlara dolduruyor

Şanlıurfa’da kutlamalarda silah kullanan 3 kişi yakalandı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Başman'dan sahte altın uyarısı

Yenidoğanlarda topuk delme güvenli mi?

Batman Barosu'ndan Gazze çağrısı: Uluslararası adalet ve vicdan büyük yara almıştır

Çin'den vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı

Yeni Yüzyıl Partisi Karaman İl Başkanlığına Özden Atandı

Filistin için Beştepe'de eylem yapan aktivistler yargılanıyor

Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen: Son 50 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz

Bingöl'de yayalara yol vermek isteyen araç kaza yaptı

Çin'den ABD'ye sert mesaj: Tarife savaşı karşılıksız kalmayacak

İşgalciler Gazze Şeridi'nden onlarca esiri  serbest bıraktı

TİM Başkanı Gültekin: Maliyet yapılarındaki ciddi bozulmalar, ihracatın rekabet gücünü zayıflatıyor

Gazeteciler, Gazze'de meslektaşlarının katledilmesini protesto ettiler

2025'in 3 aylık trafik kazası bilançosu: 481 ölü 80 bin yaralı

Hindistan'da yıldırım düşmeleri: 22 ölü

Bingöl’de “İslam’da Aile” programına davet

2025-DUS sınav giriş belgeleri yayınlandı

Dolandırıcılık suçundan 60 yıl cezası olan firari yakalandı

Hakkari'de otobüs ile tanker çarpıştı: 1 ölü, 11 yaralı

Siyonist sömürgeciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Gaziantep Peygamber Sevdalıları kapı kapı gezip Mevlid-i Nebi etkinliğine davet ediyor

ABD, İranlı 5 kuruluş ve bir şahsı yaptırım listesine aldı

İşgal çetesinin Gazze'ye son saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Dominik Cumhuriyeti'ndeki gece kulübü çökmesinde ölü sayısı 200'e yaklaştı

Süresiz nafaka aile kurumunu tehdit ediyor!

Hacı adaylarının uçuş ve kafile bilgileri açıklandı

Gaziantep'te çalıntı motorlu araçlar ve ziynet eşyaları bulunarak sahiplerine teslim edildi

Yılmaz’dan politika kurullarına yapılan yeni atamalara tebrik mesajı

Cumhurbaşkanlığı politika kurullarına yeni atamalar yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ