• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Gazeteci Dolmacı: Gazze'de gazeteciler soykırımı kayıt altına aldıkları için hedefte

22 Ekim 2024, Salı 15:15
22 Ekim 2024, Salı 15:15
Gazeteci Dolmacı: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İşgal rejiminin Filistin'de sürdürdüğü soykırım ve yaşananları dünyaya duyurmaya çalışan gazetecileri katletmeye devam etmesiyle ilgili konuşan Gazeteci Emine Dolmacı, gazetecilerin soykırımı kayıt altına alıp duyurmaya çalıştığı için hedef alındığını sö

Bir yıldan fazladır Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında uluslararası hukuku hiçe sayarak tam anlamıyla bir soykırım uygulanan işgal rejimi, ABD ve diğer Batılı ülkelerin desteğiyle kan kusmaya devam ediyor.

Yaşanan katliam ve gazetecilerin hedef alınmasına ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Gazeteci Emine Dolmacı, "İsrailin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırımla yok etmeye çalıştığı Filistin halkı, tüm yaşananlara rağmen inançla, azimle ve kararlılıkla direniyor. Her şart altında ve durumda ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bu destansı mücadele ile hem topraklarına hem inancına hem de bir milletin yaşam hakkına sahip çıkıyorlar. Maalesef, tüm dünyanın gözü önünde, milyarlarca insanlık aleminin suskunluğu karşısında bu görev onlara düştü." dedi.

"Yaşananları dünyaya duyurmak istedikleri için hedef alınıyorlar"

Dolmacı, "Bu direnişin en önemli ayaklarından birisi ise hayatlarını hiçe sayarak, bombaların altında, açlık, yokluk, imkânsızlıklara rağmen görevinin başında olan ve yaşanan soykırımı tüm dünyaya duyurmaya çalışan gazetecilerdir. Onlar, her gün ailelerinin bir üyesini, eşlerini, çocuklarını, anne babalarını şehit verirken cenazelerinin ardından kameralarının, fotoğraf makinalarının ve bilgisayarlarının başına geçerek çekimleriyle, gözlemleriyle, tanıklıklarıyla yaşananları tüm dünyaya aktarmaya devam ediyor. İşte tam da bu sebeple israil onları bilerek, isteyerek, hedef alarak öldürüyor, ortadan kaldırmaya, engelleme çalışıyor." diye konuştu.

"Canıyla, kanıyla mücadele eden gazeteciler bu dönemin kahramanları olarak tarihteki yerini alacak"

Gazze'de katledilen gazetecilerin İkinci Dünya Savaşı'nda yıllar içinde öldürülen gazetecilerden çok daha fazla olduğunu aktaran Dolmacı, "Onlar bir sayıdan ibaret değil elbet fakat 7 Ekim'den sonra hedef alınarak öldürülen gazetecilerin sayısını tutmakta artık güçlük çekiyoruz. Saldırıların yeniden başladığı 7 Ekim'in yıldönümünde Press For Palestine olarak çıkardığımız 'Gazzete' özel sayıyı duyurmak için yaptığımız basın açıklamasında bu sayı maalesef 175'ti. Bu süreçte dokunulmayacak tüm kutsallarla birlikte, siviller, çocuklar, hastaneler, okullar, ibadethanelerle birlikte gazetecilerin yaşam hakkı ve haberi iletme hakkı da hedef alındı. Tüm bunlara rağmen, 'ben Bisan, bugün de hayattayım' diyen yürekli genç kızı tüm dünya tanıdı. Onun cesaretine, azmine ve kararlılığına hayran kaldı. Ailesinden onlarca kişiyi şehit verdikten sonra mücadeleye devam eden Wael el Dahdouh yaşanan mücadelenin simge isimlerinden biri oldu. 'Üzerimize giydiğimiz bu yelekler, kasklar, uluslararası hiçbir kural, kanun, sözleşme bizi korumuyor' diyen gazeteciler mücadelelerini sürdürdü ve bugün de sürdürüyor. Tam da 'kamerayı elime aldığım zaman hedef oluyorum' diyen Gazzeli gazeteci, katledilen meslektaşları, ailesi, ülkesi ve insanlık adına direniyor, azmi, inancı ve kararlılığı artıyor. Onlara, vatanına, geleceğine vefa borcu olarak, en önemlisi de insanlık adına yaptığı işe sıkı sıkı sarılıyor. Tarih, bugünleri tıpkı daha önce Bosna'da yaşanan katliamda yazdığı gibi bundan sonra da yazacak. İşte orada, canıyla, kanıyla, tüm benliğiyle mücadele eden gazeteciler ise bu dönemin en önemli aktörleri, kahramanları olarak tarihteki yerini alacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran Savunma Bakanı Musavi ve Genelkurmay Başkanı Nasırzade şehit oldu

Afganistan yönetimi: Pakistan saldırılarında 52 kişi şehit oldu

Palandöken: Ekim alanları beton yığınları ile doldu

İNOSAM Başkanı Avcı: Dünya uçuruma sürükleniyor, israil kontrol altına alınmalı

Türkiye’nin 2025 büyüme verileri yarın açıklanacak

İran ordusu: Şehit Hamaney'in yolunu sürdüreceğiz, bu suç cevapsız kalmayacak

Gümrük muhafaza ekipleri, üç ayrı operasyonda 484 kilogram uyuşturucu ele geçirdi

Meteoroloji'den kar ve çığ uyarısı

YÖK’ten denklik ve yatay geçişte yeni düzenleme

Hamaney'in şehadetinin ardından İran halkı meydanlara indi

Bakan Şimşek: Son 50 ayın en düşük enflasyon seviyesindeyiz

İran’da üçlü geçiş liderliği

Kudüs hâkimiyet altında: Siyonist rejim Mescid-i Aksa'yı zorla boşalttı

İşgal medyası: Saldırı haftalar öncesinden belirlendi, müzakereler zaman kazanma taktiğiydi

İran: Pakbur ve Şemhani Tahran'daki saldırılarda şehit oldu

İran'dan misilleme: Tel Aviv ve Hayfa'ya yüzlerce füze atıldı

Ayetullah Seyyid Ali Hamaney: Direnişin ekseninin rehberi

Ayetullah Seyyid Ali Hamaney şehit oldu: İran 40 günlük yas ilan etti

İmam hatipliler 28 Şubat'ın yıl dönümünde iftar sofrasında buluştu

BM Genel Sekreteri, acil toplantıda ABD ve işgalci rejimin İran'a yönelik saldırılarını kınadı

İran’ın misillemesi, ABD’nin hava savunma kabiliyetlerini sorgulattı

Hamanei, X hesabından paylaşımda bulundu: "Haydar'ın adıyla"

İran Devrim Muhafızları: Üçüncü ve dördüncü dalga operasyonları daha gelişmiş füzelerle başladı

İran Dışişleri Bakanlığı: Minab Kız Okulu'na düzenlenen saldırıda 160 masum çocuk can verdi

Yetimler Vakfı’ndan Ankara’da yetim çocuklara iftar programı

Norveç: israil'in İran'a saldırısı uluslararası hukukun ihlali

Mardin’de Beyazsu ana isale hattı patladı: İpekyolu göle döndü

HAKSİAD Ankara Şubesi iftar programında buluştu

İşgalciler ateşkese rağmen Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor: 72 bin 95 şehit

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran Savunma Bakanı Musavi ve Genelkurmay Başkanı Nasırzade şehit oldu

Afganistan yönetimi: Pakistan saldırılarında 52 kişi şehit oldu

Palandöken: Ekim alanları beton yığınları ile doldu

İNOSAM Başkanı Avcı: Dünya uçuruma sürükleniyor, israil kontrol altına alınmalı

Türkiye’nin 2025 büyüme verileri yarın açıklanacak

İran ordusu: Şehit Hamaney'in yolunu sürdüreceğiz, bu suç cevapsız kalmayacak

Gümrük muhafaza ekipleri, üç ayrı operasyonda 484 kilogram uyuşturucu ele geçirdi