• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Gazetecilikten antikacılığa ilerleyen serüven

GÜNDEM 4.12.2022 11:20:14 0
Gazetecilikten antikacılığa ilerleyen serüven

Gazetecilikten antikacılığa ilerleyen serüven

Gaziantepli emekli gazeteci Ali Atalar, merak saldığı antikacılık tutkusu sayesinde 2 bin parçalı antika koleksiyonun sahibi oldu.
Atalar çocukluk yılarından beri merakını çeken ilgi duyduğu antika işine emekli olur olmaz başladı. Antikaya bakmanın, onu temizlemenin bile kendisine iyi geldiğini, bu işi çok sevdiğini söyleyen Ali Atalar, 'Asıl mesleğim gazetecilik, 1984 yılında başladım. Yaklaşık 40 yıldır gazetecilik, köşe yazarlığı yaptım. Biraz emekliliği yaşamaya çalışıyorum. Liseden beri benim çok ilgimi çekiyor antika. Antikalar konusunda da bir yerim var burada da antikalarla uğraşıyoruz. Daha çok porselen ve buna benzer antikalar üzerinden uzmanlaşmaya çalışıyorum. Bu konuda Gaziantep’te bir dükkan ve ya iş yerleri olmadığı için üzerinde çalışma yapamaya gayret ediyorum. Yakın zamanda mezat yapacağız Antep’te müzayede tadında mezatlar yapmayı ve Gaziantep’te mezat kültürünü geliştirmek istiyoruz' dedi.

'Antikacılık çok stresli bir iş'
Antikacılığın göründüğü kadar kolay olmadığını, aksine çok stresli bir iş olduğunu belirten Atalar, 'Aslında antikacılık da çok stresli bir iş, tabi ki de merakım olan bir konu olduğu için herkesin aklındaki emeklik deniz kenarında oturmak olabilir ama biz tabi ki de çalışmaya alışmış insanlarız. 24 saat çalışan bir meslekten geldiğimiz için yaklaşıkta 40 senedir bu işin içindeyiz. Keyifli bir iş olduğunu söyleyebiliriz antikalar ile iç içe olmak onları temizlemek bakımını yapmak onları sevmek çok güzel bu beni rahatlatıyor huzur doluyorum. Genelde orta yaş grubu biraz yakın dönem dediğimiz nostalji ile ilgileniyor' ifadelerini kullandı.
'Antikacı olmak için antika merakı yerli değil sadece bu yetmez daha fazlası olmalı deha fazlası nedir maddiyattır eğer yeterli paranız yok ise bu işi yapmazsınız antika için para gerekli olan bir konudur. Antika eserler herkese bir yerden tanıdık gelir ya evinde gördüğü bir obje ya da komşuda gördüğü tanıdık gelen bir duygudur bu yüzden insanlar yöneliyor veya satın alıyor' şeklinde konuşan Ali Atalar, şöyle devam etti:
'Bizde bulunan porselenlerin çoğu yakın çevrelerinde gördükleri tanıdık gelen ya da benzerleri var. Tabi bunun için biraz antika kültürü biraz da maddiyat gerekiyor. Bir koleksiyoner olmak bunlara bakmak bunları satın alarak biriktirmek hem antikayı sevmek bilmek gerekiyor. Biraz da maddiyat gerekiyor. Özelikle yeni nesil gençler nostalji anlamında ya da bu işi bilerek özelikle porselen alanında koleksiyon yapanlar ya da kullanma amaçlı fincanlar, duvar tabakları, takımlar bir talep görüyor. Meraklı birçok aile var, yavaş yavaş bu kültür oluşuyor. Yani o modern kültürün eşyaların çok kullanışlı olmadığı bunların daha güzel olduğu ya da işçilik olduğu insan ruhu olduğunu söyleyip alanlar var.'.
[gallery ids=',65858,65859']

Donetsk sınırlarına ulaşan Rus ordusu taarruza hazırlanıyor

Pozantı Otoyolu'nda kaza: Takla atan araçtaki 3 kişi yaralandı

Ankara'da orman yangını

Batman’da elektrik kablosu yangını

Kolombiya'da 6,5 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüştü

Tellerin arasına sıkışan yaban keçileri kurtarıldı

Yozgat'ta trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Siyonist rejimden Gazze yolundaki Madleen gemisine küstah tehdit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

İşgalcilerden Batı Şeria'da yeni yıkım tebligatları

Yetimler Vakfı kurban etlerini Diyarbakır'daki yetim ailelere ulaştırıyor

Mardin’de Kurban Bayramı denetimleri artırıldı

HÜDA PAR heyetinden bayramda görev başındaki personellere ziyaret

Şanlıurfa’da genç Yasinlerden yüzlerce aileye kurban eti

"Hayırseverlerin desteğiyle muhtaçların sofralarına aş olmaya devam edeceğiz"

Bingöl’de aynı bölgede iki ayrı trafik kazası

Trump'tan "akıl dışı" karar: Los Angeles'a binlerce ulusal muhafız gönderme emri

Bayramın ilk üç gününde 2 bin 238 trafik kazası: 26 ölü, 3 bin 590 yaralı

Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nda İskenderun’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nda yüzleri güldürdü

Umut Kervanı Ağrı Derneği yüzlerce aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı seferberliği: Et yardımları yarın kapılarda olacak

Gazze'de katliam sürüyor: Bayramın 3. gününde 21 şehit

Kahramanmaraş Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı

UNRWA: Gazzeliler yoğun ateş altında açlıktan yerde sürünerek yardım arıyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı ve Teşkilatı, Kurban Bayramı’nda hastaları ziyaret etti

Uçar: Örnek bir aile için şartsız fedakârlık gerekir

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Gazze yine kana bulandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ