• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Gazi Ebu Tamaa: Şefkatli baba ve sert lider...

GÜNDEM 5.02.2025 16:05:59 0
Gazi Ebu Tamaa: Şefkatli baba ve sert lider...

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin, genel komutan Muhammed Ed Dayf ile birlikte şehadetini duyurduğu Gazi Ebu Tamaa sadece bir savaşçı değil, aynı zamanda bir öğretmendi. Çocuklarına direnişin, sabrın ve inancın önemini öğretiyordu.

Binlerce Gazzeli, Salı günü Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr el-Belah şehrinde Kassam Tugayları askeri konsey üyesi Gazi Ebu Tamaa'nın naaşını, Kassam Tugayları mensuplarıyla birlikte son yolculuğuna uğurladı.

Ebu Tamaa, "El-Kassam Tugayları"nda Silah ve Muharebe Hizmetleri Komutanı ve aynı zamanda Askeri Şura üyesiydi.

Mart ayında işgal ordusu, Ebu Temaa'nın ve "Kassam Tugayları"nın ikinci komutanı Mervan İsa'nın öldürüldüğünü duyurdu, ancak Tugaylar onun şehadetini duyurmadı. Ancak "Kassam Tugayları"nın resmi sözcüsü Ebu Ubeyde, birkaç gün önce çıkıp Tugayların genel komutanı Muhammed Dayf ile birlikte Gazi Ebu Temaa ve Mervan İsa'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda komutanın şehadetini duyurdu.

Şehit Ebu Temaa'nın oğlu Musa, Filistin medyasına büyük direnişçi babasını sesindeki hüzne rağmen hem sevgi hem de gururla anlattı.

Gazze’nin dar sokaklarında, deniz kokusunun direnişin nabzıyla harmanlandığı bir yerde büyüyen 14 yaşındaki Musa, babasının şefkatli, cömert ve yumuşak kalpli biri olduğunu söylüyor. Ancak aynı zamanda, işgal karşısında asla boyun eğmeyen sert bir lider olduğuna dikkat çekiyor.

Vatan sevgisiyle büyüyen bir direnişçi

Gazi Ebu Tamaa, 1973 yılında Filistin topraklarına kök salmış bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Daha çocukken bile bu yolun tehlikelerle dolu olduğunu biliyordu, ancak özgürlüğün bedelsiz kazanılamayacağına inanarak yoluna kararlılıkla devam etti.

Baba ve eğitmen: "Bize vatan sevgisini aşılıyordu"

Musa, babasını anlatırken şunları söylüyor: "Bizi çok severdi. Namaza, Kur’an okumaya ve güzel ahlaka teşvik ederdi. ‘Vatan kıymetlidir ve onu savunmanın bedeli ağırdır’ derdi."

Gazi Ebu Tamaa sadece bir savaşçı değil, aynı zamanda bir öğretmendi. Çocuklarına direnişin, sabrın ve inancın önemini öğretiyordu. Her fırsatta ailesinin yanına döner, onlarla oyunlar oynar, Filistin hakkında hikâyeler anlatır ve zaferin, cesur ve fedakâr insanların mücadelesiyle mümkün olacağını vurgulardı.

"Kendini vatanına adamıştı"

Gazi Ebu Tamaa, hayatını direnişe adadı ve İzzeddin el-Kassam Tugayları'nda yükselerek önemli komutanlardan biri oldu. Silah üretimi ve lojistik destek sistemlerinin geliştirilmesinde kritik bir rol üstlendi.

Musa, babasının asla davasından ödün vermediğini belirterek, "Babam hiçbir zaman geri adım atmadı. Yolun zorluklarını biliyordu ama her şeye hazırdı" diyor.

İşgal tarafından birçok kez suikast girişimine maruz kalan Ebu Tamaa, 30 Ocak 2025’te şehit ilan edildi.

"Direniş bizim gururumuz, yolumuza devam edeceğiz"

Musa’nın yüzündeki hüzne rağmen sesi kararlılıkla yükseliyor:

"Babam şehit oldu ama arkasında yoluna devam edecek insanlar bıraktı. Direniş bizim gururumuzdur."

Gazi Ebu Tamaa’nın şehadeti bir son değil, Filistin direnişinin yeni bir sayfası oldu. O, çocuklarına ve silah arkadaşlarına vatan sevgisini ve mücadele azmini miras bıraktı. Onun adı, Filistin’in hafızasında ve direnişin yolunda yürüyenlerin kalbinde sonsuza kadar yaşayacak. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: gazi ebu tamaa: şefkatli baba ve sert lider...

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

ABD'de uçaka kazası: 3 ölü

Emek, Dijitalleşme ve Sosyal Adalet Uluslararası Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi

Bağlar esnafı lokum ikramında bulunarak halkı Mevlid programına davet etti

Bursa’da 2 bin kişiye uygulamalı trafik eğitimi verildi

Gaziantep'te suç örgütlerine operasyon: 7 tutuklama

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çiftçi çökerse, memleket çöker

Hatay'da Siyer Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Malatya'da kayısı bahçeleri felaketi yaşıyor: Don vurdu, emekler zayi oldu

Diyarbakır esnafı Muhammedi sevdaya doymuyor

Bakan Uraloğlu: Siirt-Kurtalan yolu ile yıllık 206 milyon lira tasarruf sağlanacak

Siyonist rejim Gazze’de katliama devam ediyor: Şehit sayısı 51 bini aştı

Bakan Yumaklı, zirai dondan etkilenen ürünleri açıkladı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de yoğun ziyaret trafiği

Şanlıurfa’da 1 PKK/KCK mensubu teslim oldu

Şanlıurfa’da otomobil kayalara çarptı: 4 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ