• BIST 100

    10929,8%0,54
  • DOLAR

    40,89% 0,04
  • EURO

    47,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4388,12% 0,18
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00

Gazi Konut’un yapımını tamamladığı 500 konut hak sahiplerine teslim ediliyor

29 Mart 2024, Cuma 02:40
29 Mart 2024, Cuma 02:40
Gazi Konut’un yapımını tamamladığı 500 konut hak sahiplerine teslim ediliyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazi Konut’un yapımını tamamladığı 500 konut hak sahiplerine teslim ediliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımında sona gelinen 500 konutun anahtarları düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.
Konut ihtiyacının karşılanması, vatandaşların uygun fiyatlara ev sahibi olması ile arz-talep dengesini sağlayarak Gazi şehirde kira ve konut ücretlerinin kontrol altına alınması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulan Gazi Konut, Güneyşehir’de 1’inci etap kapsamında yapımını tamamladığı 500 konutun anahtarlarını hak sahibi vatandaşlara teslim etti.
Yapımı tamamlanan Gazi Konut Güneyşehir konutları 1’inci etabında 110 metrekare büyüklüğünde 3+1 236 konut yer alırken 93 metrekare büyüklüğünde 2+1 264 konut bulunuyor. Planlanan süresinden önce tamamlanan Güneyşehir konutlarının 2’nci etabı kapsamında ise 100 konut için talepler toplandı.
“Bu şehir için yapacak çok işimiz, sevdamız, hayallerimiz var”
Anahtar teslim töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hiç kimseyi ayrıma maruz bırakmadan çalıştıklarını, eğitim, sağlık, emniyet ve adalette önce insan dedik aktararak, “Belediye bünyesinde sorun çözme kapasiteni güçlendirmek gerekiyor. Bazen bu da yavaş kalıyor ve bunu da çözmek için Gazi Konut’u kurduk. İşi ehline verip adaletli davranmayı öncelik edindik. Bu memleketin en büyük iki sorunu var konut ve trafik. Büyüyoruz ve irileşmeden sağlıklı büyümek lazım. Bunun yolu şehir planlaması. Ne kadar kişi yaşayacaksa bir alanda ona göre okul, yeşil alan, camii, sosyal donatı, GASMEK planlanıp yapılıyor. Yaşam kalitesini yükseltip vatandaş memnuniyeti arttıracak çalışma yapmak gerekiyor. İşte konut meselesine böyle baktık biz. 6 Şubat Depremleri sonrası bizim konut açığımız daha da arttı. Bunu hızlı bir şekilde toparlamak gerekiyordu. 10 bin konut için 60 bin konut talebi var. Bu arz talebi dengelememiz lazım. Geldiğimiz noktada anahtarları alacaksınız içeri gireceksiniz sizlerle beraber bende çok heyecanlıyım. Bu şehir için yapacak çok işimiz, sevdamız, hayallerimiz var. Ananın, babanın, gencin, yaşlının mutlu olduğu, geleceğe endişeyle bakmadığı bir Gaziantep kuracağız” diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey törende konutlar ve yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından anahtarlar hak sahiplerine teslim edildi. Tören sonrası örnek daireler gezildi.

Brent petrol 65,79 dolardan işlem görüyor

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Gram altın güne düşüşle başladı

2025’in ilk 7 ayında 23 il 1 milyar dolar ihracatı aştı

Batman'da "Yazınla Yazıma Dokun" il finali sonuçlandı

Tahammülsüzlüğün arkasında yatan psikolojik nedenler

Bakan Yerlikaya: 438 suçlu yurtdışından Türkiye'ye iade edildi

İstanbul 207 kilo metamfetamin ele geçirildi

BM: 2024’te 383 insani yardım çalışanı hayatını kaybetti

İstanbul'dan kalkan yolcu uçağı Köln’e acil iniş yaptı

Meteoroloji'den yeni hava tahmini: Yer yer sağanak bekleniyor

Araçlarda kamera ve takip sistemi zorunlu oluyor

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı

BM: Gazze'de durum felaketin ötesinde, açlık kaynaklı ölümler devam ediyor

Gana'da 998 mahkuma af kararı

Muğla açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı

Myanmar'da seçim kararı

Trump, Zelenskiy ve AB liderleri Beyaz Saray’da bir araya geldi

Adana'da feci kaza: 5 ölü

İzmir açıklarında göçmen faciası: 4 ölü

Memur-Sen hükümetin toplu sözleşme teklifine karşı Ankara'da yürüyüş ve miting düzenledi

Beyaz Saray'da Trump ile Zelenski bir araya geldi

Zelenskiy: Rusya'ya toprak bırakmamız imkansız

Washington'da gözaltılar artıyor

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 7 tutuklama

Nijerya'da yolcu teknesi alabora oldu: 40 kayıp

Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine yanıt

Dava adamı merhum Fesih Güler Hoca kabri başında yad edildi

HAMAS, Gazze'de ateşkes önerisine yanıtını aracılara iletti

Memurlar için son zam teklifi belli oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Brent petrol 65,79 dolardan işlem görüyor

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Gram altın güne düşüşle başladı

2025’in ilk 7 ayında 23 il 1 milyar dolar ihracatı aştı

Batman'da "Yazınla Yazıma Dokun" il finali sonuçlandı

Tahammülsüzlüğün arkasında yatan psikolojik nedenler

Bakan Yerlikaya: 438 suçlu yurtdışından Türkiye'ye iade edildi