10225,48%-1,28
40,22% 0,13
46,75% -0,22
4326,86% 0,20
6902,17% 0,06
HASTANEDE ÇAY YOK, MAĞDURİYET ÇOK!
Gazi Yaşargil Hastanesi’nde Çay Bahçesi ve Kafeterya Eksikliği Tepkilere Neden Oluyor
Diyarbakır’ın en yoğun sağlık kuruluşlarından biri olan Gazi Yaşargil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çay bahçesi veya kafeterya olmaması, hasta yakınlarını ve şehir dışından gelen misafirleri mağdur ediyor.
Hastane kampüsünün geniş olmasına rağmen bu temel ihtiyacın karşılanmaması, özellikle uzun süre hastanede beklemek zorunda kalan vatandaşlar için büyük bir sıkıntı yaratıyor. Günlerce hastanede refakatçilik yapan hasta yakınları, bir bardak çay içecek, soluklanacak bir alan dahi bulamıyor.
Vatandaşlar Tepkili: “En Azından Bir Çay Ocağı Olsun”
Hastane önünde görüşlerini dile getiren bazı vatandaşlar, “Çocuklarımız için saatlerce buradayız, şehir dışından geldik. Ne oturacak düzgün bir yer var, ne de bir çay içecek yer. Bu kadar büyük bir hastanede çay ocağının bile olmaması akıl alır gibi değil” diyerek sitem ettiler.
Yetkililere Çağrı: “Bu Eksiklik Bir An Önce Giderilmeli”
Vatandaşlar, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlara seslenerek, Gazi Yaşargil Hastanesi’nde bir çay bahçesi, kafeterya veya dinlenme alanı gibi sosyal bir alanın acilen yapılması gerektiğini vurguluyor.
Hasta ve hasta yakınlarının psikolojik ve fiziksel olarak zorlandığı bir ortamda, böylesine küçük ama önemli bir hizmetin sağlanması, hem insani hem de sağlık hizmetlerinin bütünlüğü açısından büyük önem taşıyor.