• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Gaziantep bin 27 çocuk için toplu sünnet töreni

14 Ekim 2022, Cuma 11:40
14 Ekim 2022, Cuma 11:40
Gaziantep bin 27 çocuk için toplu sünnet töreni
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep bin 27 çocuk için toplu sünnet töreni

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle toplu sünnet şöleni düzenleyecek. İhtiyaç sahibi ailelerden bin 27 çocuğun sünnet ettirileceği şölenin protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki tarafından imzalandı.
GBB Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek “Sünnet Şöleni” bin 27 çocuğun sünnetleri Çocuk Hastanesi’nde, cerrahi ortamda yapılarak takipleri yapılacak. Çocukların sünnet merasimleri ve diğer tüm organizasyon detayları GBB tarafından yürütülecek. Çocukların sünnet kıyafetleri GBB tarafından karşılanırken şölen sonundaysa sünnet olan çocuklara hediyeler verilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, sosyal belediyecilik adına birçok organizasyona imza attıklarını fakat bazı organizasyonların manevi olarak kendisini çok daha derinden etkilediğini belirterek, “Tamamen hijyenik ortamda hastane ortamında sünnet yapılacak. Geriye kalan kısım şenliği, hediyesi, lojistiğini de büyükşehir olarak biz desteklemiş olacağız. Zaten Gaziantep modeli de böyle bir şey. Birlikte iş yapma modeli. Bunun sonunda Alo 153’e başvurup ben çocuğumu sünnet ettirmek istiyorum diyen ailelere, annelerimize, babalarımıza buradan sesleniyoruz. Başvurduklarında bu bilgiler bizde toplanacak. Biz Sağlık İl Müdürümüzle koordine edeceğiz ve hep birlikte çocuklarımızın sünnet işlemlerine başlayıp şölen tarihine de hep birlikte karar vereceğiz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Gaziantep Valisi Davut Gül ise sünnet şöleniyle ilgili olarak büyükşehrin doğumdan ölüme her zaman vatandaşın yanında olan projelere imza attığını belirterek, “Sünnet önemli. Sağlık açısından da diğer gereklilik açısından da. İnşallah belediyeye müracaat eden Alo 153’ü arayan hemşerilerimizin çocukları toplu sünnet programına dahil olacak, hastane ortamında. Bunun bir önemi de şu, bireysel olarak yapıldığında ekonomik anlamda hemşerilerimize ayrı bir maliyet çıkıyor. Ayrı kutlama oluyor, biz bayram havasında bayramları kutlayan insanlarız. Dolayısıyla da sünneti de toplu olarak büyükşehrin destekleriyle, sanatçısıyla, lojistiğiyle kutlanması ailelerimizin üstündeki bir yükü de kaldırmış oluyor.” şeklinde konuştu.
GBB Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Aksoy imza töreni öncesi yaptığı konuşmada protokol çerçevesinde çocuk hastanesinin hijyen ortamında, tamamıyla sterilize ortamda cerrahi müdahale ile çocukların sünnet edileceği bilgisini paylaşarak şölen ise sünnet işlemlerinin tamamlanmasının ardından planlanacağını belirtti.
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Davut Gül’e projeyi sunduklarında karşılaştıkları olumlu yanıt ve destek için teşekkür ederek, “Açıkçası başlarken biz daha küçük çapta bir şey bekliyorduk. Hakikaten şenliğe döndü. Çocuklarımızın unutamayacağı bir anıya döndü” diye konuştu.
İmzalanan protokole göre 0-8 yaş arası çocukların şölen çerçevesinde sünnet olabilmeleri için 20 Ekim 2022 tarihine kadar GBB’nin iletişim hattı Alo 153’e başvurmaları gerekiyor.
[gallery ids=',49797']

Nepal'de yağmur kaynaklı felaketlerde 43 kişi hayatını kaybetti

İran parlamentosu ulusal para biriminden 4 sıfırın atılmasını onayladı

Gelen bir bilgiyi değerlendiren emniyet ekipleri, Ağrı'da narkotik operasyonu düzenledi

Libya açıklarında tekne patladı: 3 ölü

İşgal rejimi Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana 38 bin saldırı gerçekleştirdi

Suriye'de yeni yasama organı için oylama başladı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den "Gazze'ye destek yürüyüşüne katılım" çağrısı

Trump yönetimi tepkilere rağmen Chicago'ya 300 Ulusal Muhafız gönderecek

Gaziantep’te silah kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı

"7 Ekim'de Tüm Gelirler Gazze'ye" kampanyasının mimarı Karakoç: Karşılığını sadece Allah'tan bekliyoruz

Freni arızalanan kamyon 7 konteyner iş yerine çarptı

Gaziantep’te dron destekli trafik denetiminde 828 araca ceza uygulandı

Kim Jong-un: ABD bölgede askeri güçlerini artırırsa Kuzey Kore harekete geçecek

Altın yılın ilk 9 ayında rekor üstüne rekor kırdı

Nepal'deki heyelanlarda 14 kişi öldü, 8 kişi kayıp

New York’ta Gazze için sesler yükseliyor: İmha savaşına hayır!

Ensarullah, işgal altındaki Kudüs'teki siyonist hedeflere füze fırlattı

5 ülkeden kırmızı bültenle aranan 8 suçlu Türkiye’ye getirildi

Portekiz halkı, işgalin esir aldığı aktivistler için protesto düzenledi

Tarım Bakanlığından gıda denetimi: 22 ürün listeye eklendi

Otomobil ve minibüs çarpıştı: 9 yaralı

Güney Kore’de Gazze’ye destek gösterileri sürüyor

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri anlattı: Aksa Tufanı işgal rejimi için sonun başlangıcı mı?

DSÖ Genel Direktörü: Gazze’de barışa yakınız

Kudüs Seriyyeleri: Gazze şehrinde işgalcilere karşı "kapsamlı bir yıpratma savaşı" yürütüyoruz

Kuzey ve batı kesimlerde yağmur bekleniyor

Athletic Bilbao kulübünün stadyumu Filistin bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı

İşgal medyası: Ben Gurion Havalimanı hava trafiğe kapatıldı

Elektrik tarifelerinde yeni düzenleme gelecek

HÜDA PAR Hani İlçe Başkanı Demir: Gürbüz Mahallemizin hizmet talepleri karşılanmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nepal'de yağmur kaynaklı felaketlerde 43 kişi hayatını kaybetti

İran parlamentosu ulusal para biriminden 4 sıfırın atılmasını onayladı

Gelen bir bilgiyi değerlendiren emniyet ekipleri, Ağrı'da narkotik operasyonu düzenledi

Libya açıklarında tekne patladı: 3 ölü

İşgal rejimi Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana 38 bin saldırı gerçekleştirdi

Suriye'de yeni yasama organı için oylama başladı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den "Gazze'ye destek yürüyüşüne katılım" çağrısı