• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Gaziantep Diyanet-Sen Şube Başkanı Göral: Leman Dergisinin ahlaksız yayınını lanetliyoruz

01 Temmuz 2025, Salı 13:08
01 Temmuz 2025, Salı 13:08
Gaziantep Diyanet-Sen Şube Başkanı Göral: Leman Dergisinin ahlaksız yayınını lanetliyoruz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep Diyanet-Sen Şube Başkanı Müslüm Göral, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vessellem) ve Hazreti Musa'yı (Aleyhisselam) hakaret içerikli karikatürize eden Leman Dergisine sert tepki gösterdi.

Göral açıklamasında, hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Leman Dergisini, sözde bir dergi ve paçavra olarak niteledi.

'Şâyet kendilerine (niçin alay ettiklerini) sorsan, 'Biz sadece lafa dalmıştık ve aramızda eğleniyorduk, derler. De ki: Allah'la, O’nun âyetleriyle ve Peygamberiyle mi eğleniyordunuz?' Tevbe suresi 65'inci ayet-i kerimesini hatırlatan Göral, Müslümanların en büyük değerine dil uzatan bu çirkin ve aşağılık saldırıyı lanetliklerini kaydetti.

"Leman Dergisinin ahlaksız yayınını lanetliyoruz"

Göral "Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Leman denen sözde bir paçavra derginin Hazreti Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ile ilgili hadsiz ve alçakça bir yayın yaptığına şahit olduk. Hem de Türkiye gibi yüzde 99'u Müslüman ve mütedeyyin olan bir ülkede.  Dergicilik yaptığını idda eden bir paçavra; sayfalarında alçakça bir girişimle Peygamber Efendimiz'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem)  karikatürize etmeye kalkışmıştır. 'İfade özgürlüğü' kılıfıyla Müslümanların en büyük değerine dil uzatan bu çirkin ve aşağılık saldırıyı lanetliyoruz. Kutsallarımızı hedef alan karikatür yayıncılığı; nefretin, ayrımcılığın ve İslam düşmanlığının maskesidir. Bu kirli zihniyetin adı özgürlük değil, alçaklıktır." dedi.

"Bir mizah değil, terbiyesizliktir, İslam’a duyulan nefrettir"

Göral, karikatürü  İslam'a olan kinin dışı yansıması olarak niteleyerek "İnancımızın, değerlerimizin, mukaddesatımızın paçavralarda konu edilme cüretine asla izin vermeyeceğiz. Peygamberimiz'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hakaret, milyarlarca Müslümanın kalbine ve vicdanına saldırıdır. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Dini değerlere ve kutsallara saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Leman dergisinin yaptığı bir mizah değil, terbiyesizliktir, İslam’a duyulan nefrettir. Kutsallarımızdan elinizi ve dilinizi çekin. Haddinizi bilin diyoruz. Bu ülkede bunlara had bildirecek sayısız Vicdanlı Savcı var. Adalet var, hukuk var." ifadelerini kullandı.

"Hukuk nezdinde bu alçaklığın hesabını soracağız"

Göral bu tür alçaklıklara karşı gür bir şekilde tepki konulması gerektiğini kaydederek "Bu provokatif, nefret saçan yayıncılığa karşı her zeminde mücadele etmeye devam edeceğiz. Yanına kar kalacağını düşünüp adım atanların ensesine derhal binen kolluk kuvvetini, tepkisini her ortamda gösteren halkımızı tebrik ediyor konunun takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.  'Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.' Onların düşmanlıklarını duyuyor, görüyor ve biliyoruz… Onlardan korkmuyoruz. Gün gelir elbet yargı gerekli cevabı da verir. Hükümetin bu alçaklıklara karşı yasal düzenleme yapmasını bekliyor. Tepkimizi en gür şekilde ifade ediyoruz.  Zalimler için yaşasın Cehennem." şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması

Libya'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Rutte: AB, Ukrayna’ya ihtiyaç dışı silah vermemeli

Norveç ve Almanya’dan savunma iş birliği anlaşması

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi Başkanı Şaas ile görüştü

Kayseri'de yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Zelenskiy: Ukrayna'daki tüm enerji santralleri Rus saldırılarında hasar gördü

Malatya'da silahlı kavga: 1 gözaltı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile ABD’li mevkidaşı Rubio görüştü

ABD-İran müzakerelerinde ikinci tur Cenevre'de

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Siyonist işgalciler ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de can kaybı artıyor

MİT Başkanı Kalın Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı

Küba’da petrol rafinerisinde yangın 

Mersin'de 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Meteorolojiden bazı bölgeler için çığ uyarısı

Bulgaristan'da park halindeki bir tır'a başka bir tır çarptı: 2 ölü

Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri ile görüştü

Dr. Tekruri: Şehitliği istemek, cihadı imkânlarımız el verdiği kadar yerine getirmek ile mümkün olur

Bitlis’te iş yerleri heyelanın altında kaldı

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı'ndan Kürtçe anadil yürüyüşü

Emine Erdoğan 22 okul kütüphanesinin açılışını yaptı

ABD ordusu Karayipler'de bir tekneye saldırdı: 3 ölü

Sağanak yağış Bitlis’te yolları göle çevirdi: Vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması