• BIST 100

    15790,28%-0,52
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,22% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6310,90% 1,04
  • Ç. ALTIN

    10541,83% -0,68

Gaziantep esnafı "GastroAntep Kültür Yolu Festivali"ne hazır

08 Eylül 2024, Pazar 10:42
08 Eylül 2024, Pazar 10:42
Gaziantep esnafı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep esnafı "GastroAntep Kültür Yolu Festivali"ne hazır

Gaziantep’in güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için 14-22 Eylül tarihlerinde 6’ncısı düzenlenecek "GastroAntep Kültür Yolu Festivali" için geri sayım başladı.
Gastronomi şehri Gaziantep esnafı, 14-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan “GastroAntep Kültür Yolu Festivali” için tüm hazırlıklarını tamamladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”, bu yıl 14-22 Eylül 2024 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleşecek. Türkiye’nin en önemli lezzet duraklarından olan, baklavası, katmeri, beyranı, kebabı ve Antep fıstığı gibi birçok farklı lezzetiyle dünya çapında gastronomi merkezleri arasında yer alan Gaziantep’te festival heyecanı yaşanıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “GastroAntep Kültür Yolu Festivali” kapsamında 500 ustanın 2,5 kilometre uzunluğunda dünyanın en uzun kebabını hazırlayarak yapacakları rekor denemesi başta olmak üzere tüm hazırlıklar tamamlandı.
Gaziantep’in tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması, marka değerine katkı sağlanması ve yerel piyasanın canlandırılmasının hedeflendiği festival kapsamında şehrin birçok noktasına ise bayraklar, branda ve afişler asıldı. Büyük bir heyecanla festival günü beklenirken, kentteki yiyecek içecek sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerde hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep’in tarihi Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Kürkçü Hanı, Gaziler, Karagöz ve Suburcu caddeleri ile Kültür Yolu olarak bilinen güzergahta kentin lezzetlerini vatandaşla buluşturan işletmelerde, dört gözle festival gününü bekliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın "Kültür Yolu Festivalleri" kapsamında bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan festivali esnaf fırsat olarak görüyor. Şehrin dünyaca ünlü baklavasından kebabına, beyranından katmerine, Antep fıstığından kurutmalık sebzeler gibi yüzlerce yöresel lezzetin ziyaretçilerle buluşacağı festival için tüm hazırlıklarını yapan esnaf, heyecanla festival tarihini bekliyor. Esnaf olarak festivale hazır olduklarını belirten baklava ustası Levent Aktaş, bu tarz festivallerin esnafa çok katkısının olduğunu belirtti.

"Gaziantep çok geniş bir mutfağa sahip"
Gaziantep’e gelen misafirler için bu lezzet festivalinin büyük bir şans olduğunu ifade eden Aktaş, "Her yıl düzenlenen festival için biz de hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah şehrimize gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz. Gaziantep çok geniş bir mutfağa sahip ve biz de baklavacılar olarak şehrimize gelen misafirlerimize baklavamızı en güzel bir şekilde tattırmak ve misafirlerimizi şehrimizde ağırlamaktan gurur duyacağız. Baklava denince akla ilk Gaziantep geliyor. Gaziantep’teki ürün kalitesi, güzelliği ve doğal ürünlerin kullanılması, şehrimize gelen misafirlerin baklavamızı tadıp da ’bu ne güzel baklavaymış’ demesi bize gurur ve mutluluk veriyor" dedi.

"Tüm Türkiye’yi de Gaziantep’e bekliyoruz"
Yöresel ürünler satan esnaf Hurşit Aktaş ise festival için Gaziantep’e gelen misafirlere yeni mahsul olan ürünleri tattıracaklarını belirterek, "Biz Gaziantep esnafı olarak gastronomi festivaline hazırız. Festivale çok iyi hazırlandık. Tüm ürünlerimiz yeni hazırlandı ve taze ürünlerimiz geldi. Tüm hemşehrilerimizi Gaziantep’e ve festivale bekliyoruz ve tüm Türkiye’yi de Gaziantep’e bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu tür festivallerin esnafa çok katkısı oluyor"
Yerli ve yabancı turistleri Gaziantep’e beklediklerini belirten tarihi Almazı Pazarı esnafı Fatih Özsefil, "Esnaf olarak bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan ’GastroAntep Kültür Yolu Festivali’ne hazırız ve festival için yeni ürünlerimiz geldi. Esnaf olarak herkesi Gaziantep’e bekliyoruz. Bu tür festivallerin esnafa çok katkısı oluyor. Hem yurt dışından hem yurt içinden gelen misafirlerimiz oluyor. Gaziantep’i geziyorlar, Gaziantep’in yemeklerini yiyorlar, yöresel ürünlerini alıyorlar. Baklava, Antep fıstığı kurutmalık sebze ve baharat çeşitleri alıyorlar. Alışveriş olunca bize de çok katkısı oluyor" diye konuştu.
Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Batman'da sel riskine karşı kuşaklama projesiyle kalıcı çözüm başlıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı GEÇİT, vatandaşların taleplerini dinledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Stratejik iletişim, bir iç güvenlik unsuru haline de gelmektedir

Kanada'da İslami eğitim veren okullara ilgi artıyor

Hasarlı araçlar üzerinden dolandırıcılık: 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor

Tarihi cami siluetlerini tesbih tanelerine işliyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve heyetini kabul etti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi

İzmir’de dolmuşta doğan bebek devlet gözetimine alındı

Adalet Bakanı akın Gürlek KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi

Motorine 6,23 liralık zam bekleniyor

Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor

Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı

BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor

Şanlıurfa'da kaçak keklik avlayan 3 şüpheli yakalandı

Gaziantep aday öğretmenleri ağırlıyor

SYDV’den ebeveynlerinden yoksun çocuklara giyim desteği kartı

Güney Kore'de enerji alarmı

Şırnak il Milli Eğitim müdürlüğüne Hakan Cirit getirildi

Trabzon Limanı’nda yaban hayatı kaçakçılığına operasyon

Tarım Müdürlüğü'nden uyarı: Yağışlar hastalık riskini artırıyor

siyonist rejimin  Pakistan’ın diplomatlarına suikast iddiasına uyarı çek sert oldu: “Biz Katar Değiliz”

Şanlıurfa’da yağış rekoru: 3 ayda yıllık ortalama aşıldı

Hürmüz Boğazı’ndan son 48 saatte 7 gemi geçti

İstanbul ve üç ilde bahis operasyonu: 30 şüpheli yakalandı

Çin'in en büyük çip üreticisi İran ordusuna ekipman tedarik etti

Tekne hırsızlığına karşı yapay zekâ destekli güvenlik sistemi uygulaması geliştirildi

İletişim Başkanı Duran: israilin soykırımları karşısında küresel sistem suskun kalmıştır

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da sel riskine karşı kuşaklama projesiyle kalıcı çözüm başlıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı GEÇİT, vatandaşların taleplerini dinledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Stratejik iletişim, bir iç güvenlik unsuru haline de gelmektedir

Kanada'da İslami eğitim veren okullara ilgi artıyor

Hasarlı araçlar üzerinden dolandırıcılık: 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor

Tarihi cami siluetlerini tesbih tanelerine işliyor