• BIST 100

    16055,59%2,91
  • DOLAR

    44,04% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7356,58% 1,12
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Gaziantep fuar esnafı: Fuarlar kültürel etkileşime de katkı sunuyor

24 Ocak 2026, Cumartesi 16:47
24 Ocak 2026, Cumartesi 16:47
Gaziantep fuar esnafı: Fuarlar kültürel etkileşime de katkı sunuyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep Şeitkamil İlçesinde kurulan yöresel ürünler fuarlarında farklı şehirlerden katılım sağlayan esnaf, fuarların ekonomik canlılıkla birlikte kültürel etkileşim de katkı sağladığını kaydetti.

Gaziantep'te yoğun kar yağışına rağmen devam eden yöresel ürünler fuarında stand açan esnaflar, havanın soğuk olması nedeniyle işlerin yavaş seyrettiğini ama fuarların şehirlere katkı sunduğu ifade etti.

"Kayseri sucuğunu tanıtmaya geldim"

Yöresel ürünler fuarına Kayseri'den katılan Osman Karakaya, "Gaziantep’e ilk defa geldim. Gaziantep'in kültürünü çok beğendim. Soğuğuyla, sıcağıyla; insanların sıcaklığıyla, havanın soğuğuyla çok güzeldi. Tüm Gaziantep halkına teşekkür ederim. Burası bir yöresel ürünler fuarıdır. Her yöreden ürünlerimiz mevcuttur. Ben Kayseri’den geldim. Kayseri sucuğu getirdim. Sevdiğimiz Gaziantep halkını tanımaya ve Kayseri sucuğunu tanıtmaya geldim." dedi.

Osman Karakaya

Fuarların kültürel etkileşime katkı sunduğunu dile getiren Karakaya, "Sucuğumuzun kilosu 700 liradır. Üç kilo alındığında bin 500 liraya veriyoruz; yani kilosu 500 liraya gelmiş oluyor. Kasap sucuğumuzdur, el yapımıdır. Burada ikram ediyoruz, tadına baktırıyoruz. Maksadımız, Antep halkına Kayseri sucuğunu tanıtmak ve tattırmaktır. Gaziantep’i çok sevdim. Antep baklavasını ben yedim; ben de tüm Gaziantep halkına Kayseri sucuğunu yedirmeye, tattırmaya geldim." ifadelerini kullandı.

"Astıma, KOAH’a, grip ve nezleye iyi gelir"

Kışın tüketilen doğal ürünlerin hastalıklara karşı bağışıklık kazandırdığını söyleyen Abdulkadir Özdemir, "Balıkesir’den geldik. Balıkesir yöresine ait ürünler getirdik. Keçiboynuzu pekmezimiz var; kansızlığa, iştahsızlığa ve hazımsızlığa çok iyi gelir. Karadut pekmezimiz vardır. Karadut pekmezi ağız yaralarına iyi gelir ve kan yapıcı özelliğe sahiptir. Boğaz enfeksiyonlarına da oldukça faydalıdır. Andız pekmezimiz de var. Genellikle Balıkesir yöresinde meşhurdur. Astıma, KOAH’a, grip ve nezleye iyi gelir." şeklinde konuştu.

Abdulkadir Özdemir

Keçiboynuzu pekmezinin çocuklar için faydalı olduğunu vurgulayan Özdemir, "Bu ürünleri tanıtmak amacıyla Gaziantep’e geldik. Gaziantep de gerçekten çok güzel bir şehir. Ticaret konusunda çok başarılı insanlara sahiptir. Baklavası çok meşhur ve lezzetli, esnafı da oldukça iyidir. Tüm halkımızı buraya bekliyoruz. Soğuk havalarda özellikle çocuklar için keçiboynuzu pekmezi çok faydalıdır. Çocukların kemik gelişimine katkı sağlar; boğaz enfeksiyonlarına, grip ve nezleye iyi gelir, kan yapıcı özelliği vardır. Biz de Balıkesir’den geldik ve ürünlerimizi tanıtmak istiyoruz. Gaziantep'teki hemşerilerimizi bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı ile Tajani görüştü

ÖNDER Ankara iftarı 'Yıllardır Önder' temasıyla düzenlendi

İstanbul’da su ürünleri denetiminde 169 kalkan balığına el konuldu

Endonezya, Hindistan'dan BrahMos füze sistemini tedarik edecek

Hürmüz Boğazı'nda enerji krizi: Tarihin en büyük petrol krizi kapıda

Putin ile Pezeşkiyan "ABD ve israilin İran'a karşı sebepsiz saldırganlığını" görüştü

Mardin’de sopalı kavga kamerada: 1 yaralı

Gazze'de insani kriz derinleşiyor

GÜney Kore'den ham petrol kararı

İtalya'da çiftçiler maliyetlerdeki artışları protesto etti

Denizli’de 3.7 büyüklüğünde deprem

BM Genel Sekreteri Guterres Türkiye'ye gelecek

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

İngiliz savaş gemisi doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı

Costa: Orta Doğu'daki savaşın tek bir kazananı var, o da Rusya

Samsun'da kamyon ile tramvay çarpıştı: 3 yaralı

ABD Savaş Bakanı: İran'a saldırılarımız en yoğun günü bugün!

AB: Mevcut petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artış Rusya için beklenmedik gelirler sağlayabilir

Lübnan ve Suriye liderleri telefon görüşmesinde sınır güvenliğini ele aldı

Yasaklı içeriklere erişim engellenmeyince Rusya'dan Google'a ceza geldi

Hollanda'nın İran Büyükelçiliği geçici olarak Azerbaycan'a taşındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor

İspanya'dan rapor geldi: Rojin Kabaiş'in telefonuna tam erişim sağlanamadı

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Vietnam’da yakıt krizi kapıda, uzaktan çalışma geri dönüyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanı Fidan, İtalyan mevkidaşı ile Tajani görüştü

ÖNDER Ankara iftarı 'Yıllardır Önder' temasıyla düzenlendi

İstanbul’da su ürünleri denetiminde 169 kalkan balığına el konuldu

Endonezya, Hindistan'dan BrahMos füze sistemini tedarik edecek

Hürmüz Boğazı'nda enerji krizi: Tarihin en büyük petrol krizi kapıda

Putin ile Pezeşkiyan "ABD ve israilin İran'a karşı sebepsiz saldırganlığını" görüştü

Mardin’de sopalı kavga kamerada: 1 yaralı