Gaziantep ihracatı toparlanıyor

Tarih: 02.06.2023 16:30 Güncelleme: 02.06.2023 16:30
Gaziantep ihracatı toparlanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Gaziantep ihracatı toparlanıyor

İhracat başarısıyla ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olan Gaziantep’in deprem felaketi sonrası düşüş eğilimine giren ihracatı mayıs ayı ile birlikte toparlanmaya başladı.
872 milyon 276 bin dolarlık mayıs ayı ihracatıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,6 artış sergileyen Gaziantep, 2023 Ocak- Mayıs dönemini ise 3,87 milyar dolar ihracat ile kapattı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren ve rakamların umut verici olduğunu söyleyen Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Deprem felaketi ardından düşüş eğiliminde olan ihracatımızın toparlanıyor oluşu şehrimiz ve ülkemiz adına umut verici. Tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta duran, memleketi ve ülkesi için üretmeye devam eden, yüzlerimizi güldüren tüm ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve emektar çalışanlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Ocak-Mayıs dönemini değerlendirdiklerinde depremin etkisinin hala net bir şekilde hissedildiğini vurgulayan Başkan Yıldırım, “2022 yılı Ocak-Mayıs döneminde 4,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise 3,87 milyar dolar ihracatımız var yüzde 8,6’lık bir düşüş söz konusu. Mayıs ayında ulaştığımız ihracat rakamıyla birlikte toparlanma sinyalini görüyoruz ancak dönemsel olarak baktığımızda deprem felaketinin kent ihracatını ne denli etkilediğinin de farkındayız. İhracatçı üyelerimiz, iş insanlarımız ve emektar çalışanları şehrimiz ve ülkemiz için dimdik ayakta durmaya çalışırken bizler de attığımız her adımla onların yanında olmaya, sesi olmaya çalışıyoruz. Gaziantep özelinde tüm bölgenin yeniden toparlanabilmesi ve ihracattaki yükselişini sürdürebilmesi için devletimizin yürürlüğe sokacağı yeni destek mekanizmalarına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
“2. bir Marmara olabiliriz”
Seçimlerin de tamamlanmasıyla birlikte ekonominin ana gündem maddesi olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Büyük bir demokrasi örneğinin sergilendiği seçimleri de geride bıraktığımıza göre artık ana gündem maddesi ekonomi, kentimize, bölgemize yapılacak yatırımlar ve destekler olmalıdır. Deprem felaketi bizlere bir kez daha gösterdi ki Marmara bölgesine alternatif şart. Muhtemel İstanbul depremi de göz önünde bulundurularak ülke ekonomisinin geleceği için ‘Marmara Sanayi Havzası’ yedeklenmeli. Dijital verilerimizi bulut sistemleri ile yedekler gibi üretim gücümüzü de yedeklemeliyiz. Kentimiz ve bölgemizin 2. bir Marmara olmasının önünde hiçbir engel yok. Aksine ülkemiz için çok kritik bir konudur bu. Devletimizin vereceği desteklerle bunu başarabilecek potansiyele fazlasıyla sahibiz. Burada güçlü, nitelikli ürün üreten, yeşil dostu bir sanayi havzası oluşturulmalı” diye konuştu.

İşgal rejiminin müzakerelerde ısrarla üzerinde durduğu “Morag Koridoru” nedir?

Aliyev ve Paşinyan, Abu Dabi'de görüştü

Batman'da kamu işçileri eylem yaptı

Van’da Gazze’de katledilen çocuklar için farkındalık etkinliği

Gençlik ahlaki erozyonun eşiğinde: Dijital kuşatmaya karşı ne yapmalı?

Suruç yolunda bir yaya daha hayatını kaybetti

Malatya'da Genel Tarım Sayımı eğitimleri başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi dünyanın birçok ülkesinden misafir ağırladı

Din görevlilerine bağımlılıkla mücadele eğitim semineri düzenlendi

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den "sosyal duyarlılık" çağrısı

Romanya Maarif Vakfı Temsilcisi Alparslan Ateş’e Ziyaret

Bingöl’de demonstrasyon kapsamında "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi

Umut Kervanı Mersin Derneği'nden ihtiyaç sahiplerine gıda ve et desteği

Bingöl'de ortalama hız denetimleri başlıyor: 6 noktada uygulama yapılacak

Kavurucu sıcaklarda çocukların serinleme adresi: Süs havuzları

MSB, mağaradaki olayla ilgili bilgilendirmede bulundu

Batman'da 63 bin ürün denetlendi: 1 milyon TL'nin üzerinde ceza uygulandı

İletişim Başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi

Adıyaman'da dağlık bölgede çıkan yangın söndürüldü

Fotokapanlar Uludağ’da Alakarga'yı görüntüledi

Yaz aylarında kulak enfeksiyonlarına karşı önlemler

Trafik ve zabıta ekiplerinden ortak motosiklet denetimi

Uzmanından sıcak hava uyarısı!

Tunus mahkemesi Raşid Gannuşi ve üst düzey siyasilere ağır hapis cezaları verdi

Adıyaman'da narkotik suçlarla mücadele kapsamında 15 kişi tutuklandı

Batman'da ikinci ürün ayçiçeği ekimi yapıldı

Enerji faturaları çiftçinin belini büktü: Güneş panelleri çözüm olabilir mi?

Multidisipliner Tümör Konseyi hastalara umut oluyor

Suriye'den yeniden yapılanmayı destekleyici adımlar

Mardin’de mobilya mağazasında yangın: Söndürme çalışmaları sürüyor

Yükleniyor