• BIST 100

    9895,17%-8,40
  • DOLAR

    37,99% 3,56
  • EURO

    41,50% 3,35
  • GRAM ALTIN

    3705,04% 3,51
  • Ç. ALTIN

    5907,72% 2,81

Gaziantep Kudüs Platformu: Gazze saldırıları insanlık vicdanına karşı işlenmiş suçtur

GÜNDEM 19.03.2025 11:20:39 0
Gaziantep Kudüs Platformu: Gazze saldırıları insanlık vicdanına karşı işlenmiş suçtur

Siyonist işgalcilerin Gazze'de ateşkesi bozarak yeniden soykırıma girişmesini kınamak için bir araya gelen Gaziantepliler, saldırıların insanlık suçu olduğunu belirtti.

Millet Camii'nde bir araya gelen platform üyeleri ve vatandaşlar siyonist işgalcilerin saldırılarını telin etti.

Platform adına açıklamayı okuyan Müslüm Göral, "Geldiğimiz noktada işgalci çetenin Gazze’yi yok etmek hedefiyle başlattığı ahlak tanımaz saldırılar, inancın ve sabrın karşısında hezimetle sonuçlanmış, soykırım kabinesi, 'Yok edeceğiz' dedikleri HAMAS’la masaya oturmak zorunda kalarak bir yenilgi belgesi olan ateşkesi kabul etmiştir. israil yandaşı Trump ve yönetiminin Filistin halkının Gazze’den sürülmesini, yerlerinden edilmesini veya başka ülkelere gönderilmesini hedefleyen projelerinin işlemeyeceğini gören terör devleti israil, ateşkesi ihlal ederek yeniden Gazze saldırılarına başlamıştır. israilin Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarla maalesef israil Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin yürüttüğü soykırım politikasında yeni bir aşamaya geçilmiştir. Bu saldırı uluslararası hukuku, evrensel değerleri en ağır bir şekilde ihlal etmektir. Bu saldırgan tutum tüm bölgenin geleceğini de tehdit etmektedir. israilin bu akıl almaz saldırıları asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

"Sorumlular savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır"

Göral, "Mübarek Ramazan ayında Gazzeli Müslümanların üzerine bomba yağdıran israil açıkça insanlığa karşı suç işlemektedir.  Sivil yerleşim alanlarını, hastaneleri, ibadethaneleri ve mülteci kamplarını hedef alan bebek katili israil, uluslararası hukuku hiçe sayarak Gazze'yi sistematik bir soykırıma tabi tutmaktadır. Bu, yalnızca Filistin halkına değil insanlığın ortak vicdanına karşı işlenmiş bir suçtur. Ateşkes çağrılarını ve uluslararası toplumun uyarılarını yok sayan israile karşı Birleşmiş Milletler, Uluslararası Ceza Mahkemesi ve uluslararası toplum derhal somut adımlar atmalıdır. Netanyahu ve sorumlular savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır. Türkiye olarak, Filistin halkının haklı davasında ve onurlu direnişinde daima yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Filistin toprakları ve Filistinli kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar her platformda mücadelemizi sürdüreceğiz.  Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabalara destek vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Filistin'in haklı davasının yanındayız"

Göral, açılmasını şöyle sürdürdü: "Bu köhne dünya yıkılır! Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır. Bizim tarafımız belli. Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Biz, Filistin’in haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, insanız… Ve insanlık, adaleti tutup kaldıracak… Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız. Onun için bir kere daha haykırıyoruz; israil soykırımcı bir terör örgütüdür. israil, -kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi- elbette yerle yeksan olacak. Kahrolsun israil… Kahrolsun israili destekleyen emperyalizm… Yaşasın adalet… Yaşasın insanlık… Yaşasın özgür Filistin." (İLKHA)

MGK bugün toplanacak

Almanya'dan Ukrayna'ya askeri yardım

Siyonist katillerden Gazze’de cenaze törenine hava saldırısı: 16 şehit

Otobüs şarampole devrildi: 20 yaralı

Aracına çakar takan sürücüye 280 bin lira ceza

HAMAS: Gazze'de dökülen masum insanların kanından Washington sorumludur

Batman'da gönülleri fetheden Kur'an ziyafeti verildi

Cenevre'de yapılan 5+1 Kıbrıs zirvesinden sonuç çıkmadı

Siyonistlerin Gazzede yaptığı soykırım Şanlıurfa'da telin edildi

Pakistan ve Afganistan arasındaki sınır kapısı yeniden açıldı

Tır ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Malatya'da Gazze'ye destek konvoyu

Kolombiya'da sokaklara dökülen halk Kongre'ye karşı Petro'ya destek için yürüdü

Fed, faiz kararını açıkladı

İmamoğlu'nun ortağı olduğu şirkete el konuldu

Elazığ'dan Gazze'ye gönülden destek: Evini sattı, gelirini Gazze'ye bağışladı

Rusya ve ABD heyetleri, Cidde'de bir araya gelecek

Nevşehir'de zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

Husumetli olduğu şahsı vuran şüpheli tutuklandı

Kar yağışı nedeniyle 5 ilde eğitime 1 gün ara verildi

Balıkesir'de fırtınanın etkisiyle sürüklenen tekne Çanakkale'de bulundu

Yemen'i vuran işgalci ABD, katliamlarına kılıf arıyor!

Ural Dağları'ndaki buzlar eridi: Sel nedeniyle yüzlerce kişi tahliye edildi

Ordu valiliği bazı ilçelerde yarın eğitime ara verileceğini duyurdu

Gazze'de siyonist vahşet: İki günde 970 şehit

İşgalci siyonistler, Gazze'de Salahaddin Caddesi'ni kapattı

Akdeniz'de göçmen faciası: 6 ölü, 40 kayıp

İşgalci sözde Bakandan "Küstah" Gazze açıklaması: Tamamen imha edelim

İlkokul öğrencisi öğretmenin heimlich manevrasıyla kurtuldu

Nijerya'da Lassa ateşi salgını: Bir haftada 28 vaka, 3 ölüm

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ