• BIST 100

    10551,34%0,80
  • DOLAR

    41,97% 0,01
  • EURO

    48,78% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5452,27% -2,06
  • Ç. ALTIN

    9333,62% -3,82

Gaziantep makine halıları Kenya’da görücüye çıktı

30 Kasım 2022, Çarşamba 09:40
30 Kasım 2022, Çarşamba 09:40
Gaziantep makine halıları Kenya’da görücüye çıktı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep makine halıları Kenya’da görücüye çıktı

Kenya’nın başkenti Nairobi’de Kenyalı halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiren Gaziantepli halı ihracatçıları, yenilikçi ürünlerini görücüye çıkardı. Kenyalı ithalatçıların büyük ilgisiyle karşılaşan Gaziantepli halı üretici ve ihracatçıları Kenya’dan umutlu ayrıldı.
Yeni pazarlar arayışındaki Güneydoğulu halı ihracatçıları Afrika’nın en önemli pazarları arasında yer alan Kenya’da halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek yenilikçi ürünlerini tanıttı. Kenya’nın başkenti Nairobi’de halı ithalatçılarıyla gerçekleştirilen buluşmada yenilikçi ürünlerini tanıtan halı ihracatçıları Kenyalı ithalatçıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Kenya’nın farklı illerinden Nairobi’ye görüşmelere gelen Kenyalı halı ithalatçıları Güneydoğulu halı ihracatçılarının ürünlerini yakından incelerken birçok konuda da bilgiler aldılar. Gerçekleştirilen ikili görüşmeleri değerlendiren TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan Kenya’nın Afrika’nın en önemli pazarları arasında yer aldığını ifade ederek, halı sektörü için bakir bir belde olan bu ülkenin diğer komşu ülkeleri içinde lojistik merkez olarak düşünülebileceğini ifade etti.
“Halı sektörü için Kenya Bakir bir Pazar”
Dünya makine halı üretiminin yüzde 73’ünün gerçekleştirildiği Gaziantep’in halı ihracatındaki liderliğini sürdürebilmesi için yeni pazarların önemine değinen GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ise, gördükleri ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dünya makine halı üretiminin başkenti Gaziantep aynı şekilde halı ihracatının da başkenti konumundadır. Afrika sektörümüz için yeni pazarlar arasında en önemli yeri tutan önemli bir kıta konumunda. Afrika’da ki pazar arayışımızda ilk durak olan Kenya’da Kenyalı halı ithalatçılarının büyük ilgisiyle karşılaştık. Mevcut pazardaki payımız yaklaşık 8.5 milyon dolar. Ancak gördüğümüz kadarıyla bu ülkede bu pazar payımız 40-50 milyon dolara çıkabilecek bir potansiyele sahip. Ürettiğimiz halılarımız bu ülkedeki büyük ilgi görecektir. Bugün heyetimizde yer alan firma temsilcilerimizle buluşturduğumuz Kenyalı halı ithalatçılarına yenilikçi ürünlerimizi tanıttık. Büyük beğeni gören ürünlerimizle ilgili önümüzdeki süreçte bu ülkeden önemli bağlantılar gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Kenya ziyaretimizi çeşitli firma ziyaretleriyle sürdürürken burada yaşayanları yakından tanıma ve Kenya kültürünü içeren yeni ürünlere yönelmenin önemini daha iyi kavradık. Kenya programımızı tamamlayarak bu gün Tanzanya’nın Dar-Es Salaam kentine hareket edeceğiz. Kenya’da bulunduğumuz süre içerisinde heyetimizle yakından ilgilenen ve bizleri yalnız bırakmayarak Kenya ekonomisi ve pazarları hakkında sürekli bilgilendiren Kenya Türkiye Büyükelçimiz Subutay Yüksel ve Kenya Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Mustafa Alıcı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.
[gallery ids=',64437,64438,64439,64440']

ABD'den Rus enerji devlerine yaptırım kararı

Ankara Etimesgut'ta su kesintisi

9 ilde organize suç örgütüne operasyon: 42 gözaltı

Meteoroloji'den 7 İl için sarı kodlu uyarı

DSÖ: Ateşkes sonrasında Gazze'den ilk tıbbi tahliye gerçekleşti

Merkez Bsı faiz kararını bugün açıklayacak

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Batı bölgelerde sağanak ve fırtına bekleniyor

Irak, Suriye ve Lübnan tezkereleri Resmi Gazete’de yayımlandı

Trump, Putin’le planlanan görüşmeyi iptal etti

Eskişehir’de kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı

Trump, Wall Street Journal'ın Ukrayna hakkında haberini yalanladı

HAMAS'tan, işgal parlamentosunun Batı Şeria'nın ilhakına yönelik adımına tepki

İzmir açıklarında 14 düzensiz göçmen kurtarıldı

UAD: israilin Gazze'ye yardım göndermesine izin vermesi zorunludur

Dışişleri Bakanlığı: israilin Batı Şeria adımı yok hükmündedir

ABD, Ukrayna'nın bazı uzun menzilli füzeleri kullanmasına yönelik kısıtlamaları kaldırdı

Türkiye pazarının kendisine kapatılmasının ardından "israilli" bir şirket iflas etti

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması finali Gaziantep’te gerçekleşti

Afganistan, Hindistan'ın Kabil'deki diplomatik misyonunun yükseltilmesini memnuniyetle karşıladı

Batman’da “torbacı” operasyonu: 5 adrese eş zamanlı baskın

Avrupa'da kuş gribi alarmı: Hollanda'da 161 bin tavuk itlaf edildi, Fransa riski "yüksek"e çıkardı

Motosikletiyle tıra arkadan çarpan üniversiteli genç, hayatını kaybetti

ÖSYM: YKS tercihleriyle ilgili iddialar gerçeği yansıtmıyor

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 172'ye yükseldi

Ukrayna, Rusya'daki askeri tesis ve petrol rafinerisini vurduğunu duyurdu  

Camilerde görevli öğreticilere hizmet içi eğitim

Yazar Demirbağ: Tiryakilik haline kadar kitapla yatıp kalkmamız lazım

Mardin’de bin 500 yıllık mozaik ele geçirildi

Şırnak'ta otobüs ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

HÜDA PAR heyetinden Mezitli esnafına ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'den Rus enerji devlerine yaptırım kararı

Ankara Etimesgut'ta su kesintisi

9 ilde organize suç örgütüne operasyon: 42 gözaltı

Meteoroloji'den 7 İl için sarı kodlu uyarı

DSÖ: Ateşkes sonrasında Gazze'den ilk tıbbi tahliye gerçekleşti

Merkez Bsı faiz kararını bugün açıklayacak

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Batı bölgelerde sağanak ve fırtına bekleniyor