• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,90% 0,05
  • EURO

    41,06% 0,14
  • GRAM ALTIN

    3766,88% 0,98
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 1,51

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Başkanı Yaçin: Kudüs kutsal üç mekandan bir tanesidir

GÜNDEM 27.03.2025 13:04:37 0
Gaziantep Peygamber Sevdalıları Başkanı Yaçin: Kudüs kutsal üç mekandan bir tanesidir

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı Muhammed Ata Yaçin, 28 Mart Cuma günü kutlanacak olan "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada Kudüs'ün Müslümanlar için vazgeçilmez olduğuna değindi.

Yaçin, Kudüs'ün, tarihten beri Müslümanların önem vermiş olduğu ve kutsal mekan olarak kabul bilmesi gereken üç mekandan bir tanesi olduğunu vurguladı.

"Mescid-i Aksa'yı canlı tutmak bir vecibedir"

Yaçin, Mescid-i Aksa ve Kudüs davasının önemine değinerek, "Kudüs, tarihten beri Müslümanların daima önem vermiş olduğu ve gerçekten Müslümanların kutsal mekan olarak bilmesi gereken üç mekandan bir tanesidir. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki, yeryüzünün içerisinde sadece ve sadece üç tane mescid ziyaret edilebilir. Onlardan bir tanesinin, Allah Resulü (Aleyhissalatu vesselam) Mescid-i Aksa olduğunu söylemiştir. Bir diğer taraftan baktığımızda, Mescid-i Aksa Müslümanların kutsal mekanıdır. Ne zaman Mescid-i Aksa Müslümanların eline geçmiş ise, Müslümanlar yeryüzünde hüküm sürmüş, yeryüzünde uhuvvetleri, birliktelikleri ve vahdetleri bu noktada en üst düzeyde olmuştur. Ama ne zaman ki Kudüs Müslümanların elinden çıkmış ise, Müslümanlar perişan, darmadağın bir halde kalmışlardır. Müslümanların bilinçlerinde ve tarih şuurlarında ve şu anki gündemlerinde, mücadelesinde Kudüs'ü canlı tutmak, Mescid-i Aksa'yı canlı tutmak bir vecibedir. Terörist israil, Mescid-i Aksa'yı işgal etmiş ve Mescid-i Aksa'nın üzerinde kirli projelerini gerçekleştirmek için her türlü zulmü ve vahşeti uygulamaktadır. " dedi.

"siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı yıkmak peşindedir"

İşgalci israilin Kudüs'e yönelik ciddi saldırılarının olduğunu dile getiren Yaçin, "Daha önce Mescid-i Aksa'yı direkt yıkma girişiminde bulunamayan terörist israil, Mescid-i Aksa'yı yakma girişiminde bulundu. Şu an Mescid-i Aksa'nın altını oyarak onun herhangi bir şekilde temelsiz kalmasını ve en kısa süre içerisinde yıkılmasını bekliyor. Müslümanlar bugün orada cihad ediyorlar, mücadele ediyorlar. Onların mücadeleleri Mescid-i Aksa'yı kurtarmak ve oranın özgürlüğüne kavuşması içindir.  Onlar belki kendi cihatlarını yapıyor fakat bugün bizim de cihadımız onların Kudüs davasını sahiplenilmesi ve bu noktada Müslümanların ellerinden geleni yapmasıdır.  Bugün Kudüs, Mescid-i Aksa işgal altında ve bu işgal altında olmasına baktığımız zaman Müslümanların bir eseridir. Sadece zalimlerin, kafirlerin, siyonistlerin bir eseri olarak görmek ancak ve ancak topu dışarıya atmaktır. Bugün Müslümanlar Mescid-i Aksa noktasında ellerinden gelen sorumlulukları yerine getirmek zorundadırlar." ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için gündem oluşturmalıyız"

Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanların gündeminde sürekli Kudüs'ün olması gerektiğine vurgu yapan Yaçin, "Her Müslümanın Mescid-i Aksa'nın önemini, tarihsel sürecini ve dini boyutunu iyi bilmeleri lazımdır. Bununla beraber Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne gidecek olan her adımın denenmesi lazım. Bunun birçok adımı vardır. Bunlardan birincisi Mescid-i Aksa için omuz omuza çarpışan o Müslümanların yanında olamıyor isek en azından onlara destek vermeniz lazımdır. Eğer bununla beraber o Müslümanların maddi ihtiyaçları var ise bu noktada her türlü maddi imkanlarını gidermek biz Müslümanlara bir vecibedir. Bizler Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için gündem oluşturmalıyız. Etrafımızdaki insanlara bu noktada büyük bir propaganda ve bunun dersini de insanlara vermemiz lazım. Bir diğer taraftan, siyonist terör rejimi Kudüs'ü işgal etmişken, Mescid-i Aksa'yı işgal etmişken, onların mühimmatları, maddi güçleri, ekonomi güçleri bugün onlara bu zulümleri yapmaları noktasında pervasız hale getirmiştir." şeklinde konuştu.

Yahudilerin ekonomilerine darbe vurmuştu"     

Boykotun önemine değinen Yaçin, "Bizler de diyoruz ki, Allah Resulünün (Aleyhisselatu Vessellem) Hayber'de Yahudileri diz çöktüren sistemini ve oradaki örneğini bugün tatbik etmektir. Peki, Peygamber Efendimiz Hayber'de ne yapmıştı? Yahudilerin ekonomilerine darbe vurmuştu. Onların ekonomileri olan o hurma ağaçlarının kesilmesini emretti. Bugün her Müslüman boykotu ile israililerin ekonomilerine ellerinden gelen darbeyi vurmak zorundadırlar. Bugün bir aile, eğer ki israil mallarıyla geçiniyorsa, 'Ben bunlarsız yapamıyorum.' diyorsa, aylık 10 bin lira israile yardım ediyordu. Fakat bugün israili boykot eden bir Müslüman 10 bin lira israile para akıtmıyor. Ve bu bir senede 120 bin lira para ediyor. Ve şu an düşündüğümüz zaman bu rakamı Müslümanların genel boykotuna vurduğumuz zaman milyarlarca para ortaya çıkıyor. Bu yüzden Müslümanların bu noktadaki mücadelelerini sürdürmeleri şarttır ve elzemdir. " dedi.

Yaçin son olarak, "Bununla beraber Kudüs için atılması gereken hangi adımlar varsa gerek şahsi gerek siyasi olarak, gerek insanların ellerindeki yetkileri kullanmak olarak hangi adımlar var ise, bunların da atılması lazımdır. Müslümanlar, bir diğer taraftan Kudüs'ü gündemde tutacak olan, özellikle yürüyüşlere, protestolara, konferanslara, söyleşilere, her türlü etkinliğe katılsınlar ki, hayatlarından, fikirlerinden ve yaşamlarından Gazze, Filistin asla geride kalmasın. Bu yüzden Müslümanlar, bu noktadaki mücadelelerini sürdürmeleri şarttır ve elzemdir."  ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Filipinler'de eğitim uçağı düştü: 2 ölü

Myanmar'da depremlerin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor

Ankara'da "14. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer’den Ramazan Bayramı mesajı

İHO EBRAR'dan Karakoçan’da ihtiyaç sahiplerine nakdi yardım

Tulkarem'e yönelik saldırılar 63'üncü gününde sürüyor

İşgalciler bayramda da Harem-i İbrahim'e girişi engelledi

Şanlıurfa'da trafik kazası: Sürücü yaralandı

Dışişleri Bakanlığı: Suriye’de geçiş hükümetinin kurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Güney Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Bayram ziyareti yapmak isteyen Filistinlilere siyonist saldırı

Edirne'de valilik ekmek zammı nedeniyle mahkemeye başvurdu

Bayram tatilinin ilk gününde 766 trafik kazası: 5 ölü, 1.219 yaralı

Mescid-i Aksa'da bayram namazı coşkusu

Gazze'ye bayram sabahında saldırı: Çok sayıda şehit ve yaralı

Malatya'da bıçaklı kavga: 2 ağır yaralı

Katil rejim Filistinli genci şehit etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

İşgalci ABD, Yemen'de sivil altyapıya saldırdı

Myanmar'da deprem felaketi: Can kaybı ve yıkım artıyor

Cizreliler bayram sabahında camileri doldurdu

Diyarbakır her yıl olduğu gibi bu bayramda da şehidlerini unutmadı

Uzmanlardan Ramazan Bayramı’nı sağlıklı geçirmek için öneriler

Malatya'da Bayram namazı dualarla eda edildi

Mustazaflar Cemiyeti bayramlaşma programı düzenledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan bayram mesajı: Gazze’yi unutmayalım

Bayram vaazında Gazze vurgusu: Sevincimiz eksik, dualarımız Gazze için

Otomobil ile çarpışan motosikletli ağır yaralandı

On binler Ayasofya'da bayram namazında buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ