• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Gaziantep Peygamber sevdalısı halk: içimizdeki sevdayı haykırdık

16 Nisan 2025, Çarşamba 13:44
16 Nisan 2025, Çarşamba 13:44
Gaziantep Peygamber sevdalısı halk: içimizdeki sevdayı haykırdık
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Gaziantepliler, yıllardır içlerinde tutukları sevgiyi haykırdıklarını kaydettiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür eden vatandaşların kimi ilk defa böyle bir etkinliğe geldiğini kimi de yıllardır özlemle beklediğini dile getirdi.

"İçimizdeki sevdayı haykırdık"

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen etkinliği dört gözle beklediğini dile getiren Gönül Ece Kaplan, " Allah-u Teala'nın dediği gibi Peygamber bize en güzel örnektir. Burada onun sevdasını yıllardır memleketimize haykıramadık. İçimizde tuttuğumuz sevdayı haykırmaya geldik inşallah. Peygamber sevdalarından Allah-u Teala razı olsun. İçimizdeki sevdayı haykırmamız için, bize aracı oluyorlar." dedi.

"İlk defa geldim"

Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine ilk defa geldiğini ifade eden Buket Şahin, heyecanlı olduğunu belirtti.

Şahin, "Etkinlik günü böyle bir program olduğunu öğrendim. Arkadaşlarım ve annemle birlikte geldim. İlk defa bu programa katılıyorum. Bundan dolayı heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.

"İçimizdeki sevgiyi haykırmaya geldik"

Mevlid-i Nebi etkinliklerini özlediklerini dile getiren Nursena Akyüz,  "Gaziantep'te uzun zamandır Mevlid-i Nebi etkinliği olmuyordu. Bu sene hamdolsun yine başladı. Çok mutluyuz. İçimizde oluşan büyük sevgiyi haykırmaya geldik. Maalesef Türkiye'de meydana gelen olaylardan dolayı uzun zamandır olmuyordu. Peygamber Sevdalıları tarafından bu yıl düzenlenen etkinlikte içimizde birikin coşkuyu haykıracağız." şeklinde konuştu.

"Bu programlara ihtiyacımız var"

 Etkinliğe geldiği için çok duygulandığını dile getiren Ahmet Çelikten, "Önce virüs, ardından deprem oldu, kısmet olmadı. İnşallah bu sene hayırlısıyla olacak. Allah ümmete hayırlı eylesin. Başta Gazze'nin kurtuluşuna vesile olsun. Şu an çok duygulandım. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.  Gerçekten bu programlara ihtiyacımız var. Peygamber sevdası olmasa bizi bir araya getirecek ne var." dedi.

Peygamber Efendimizi çok seviyorum"

İlk defa geldiğini dile getiren vatandaşlardan Rukiye Turan, "Arkadaşlarımla birlikte Peygamber Efendimizin Mevlid-i Nebi etkinliğine geldim. Peygamber Efendimizi çok seviyorum. O'nun coşkusunu anmak için buraya geldim." ifadelerini kullandı.

"Bu güzelliği yaşamaya geldik"

İlk defa etkinliğe katıldığını dile getiren vatandaşlardan Reşit Kılıçtar, "Radyodan duydum mevlit etkinliğinin yapılacağını, ben O'nu görmeye geldim. Bu şenliği, güzelliği yaşamaya geldik. Çok mutluyum. Peygamberimize salavat getireceğiz. Burada olduğum ve tüm Müslümanlarla bir araya geldiğim için şükredeceğim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması

Libya'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Rutte: AB, Ukrayna’ya ihtiyaç dışı silah vermemeli

Norveç ve Almanya’dan savunma iş birliği anlaşması

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi Başkanı Şaas ile görüştü

Kayseri'de yolcu otobüsü ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Zelenskiy: Ukrayna'daki tüm enerji santralleri Rus saldırılarında hasar gördü

Malatya'da silahlı kavga: 1 gözaltı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ile ABD’li mevkidaşı Rubio görüştü

ABD-İran müzakerelerinde ikinci tur Cenevre'de

Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı

Siyonist işgalciler ateşkese rağmen saldırıyor: Gazze'de can kaybı artıyor

MİT Başkanı Kalın Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı

Küba’da petrol rafinerisinde yangın 

Mersin'de 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Meteorolojiden bazı bölgeler için çığ uyarısı

Bulgaristan'da park halindeki bir tır'a başka bir tır çarptı: 2 ölü

Zelenskiy, NATO Genel Sekreteri ile görüştü

Dr. Tekruri: Şehitliği istemek, cihadı imkânlarımız el verdiği kadar yerine getirmek ile mümkün olur

Bitlis’te iş yerleri heyelanın altında kaldı

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı'ndan Kürtçe anadil yürüyüşü

Emine Erdoğan 22 okul kütüphanesinin açılışını yaptı

ABD ordusu Karayipler'de bir tekneye saldırdı: 3 ölü

Sağanak yağış Bitlis’te yolları göle çevirdi: Vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun'da 4 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı İstanbul'da ikinci sosyal marketini dualarla açtı

Samsun'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Avrupa’da yer altı gaz depoları tarihi dip seviyeyi gördü

Feribot seferlerine fırtına engeli

Gaziantep’te maddi hasarlı trafik kazası

Beş ülkeden Putin'e Navalni suçlaması