• BIST 100

    9182,2%1,92
  • DOLAR

    39,18% -0,03
  • EURO

    44,82% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4225,04% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6711,98% 0,00

’Gaziantep Yemenisi Kadın Eliyle Dünyaya Açılıyor’ projesi kapanış töreni yapıldı

GÜNDEM 20.12.2022 10:15:04 0
’Gaziantep Yemenisi Kadın Eliyle Dünyaya Açılıyor’ projesi kapanış töreni yapıldı

’Gaziantep Yemenisi Kadın Eliyle Dünyaya Açılıyor’ projesi kapanış töreni yapıldı

Türkiye Ayakkabı Sektörü Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV), Gaziantep Anadolu Yakası Gaziantepliler Derneği ve Yemenia Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi iş birliğinde 3 yıldır yürütülen ve İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen ’Gaziantep Yemenisi Kadın Eliyle Dünyaya Açılıyor’ Projesi’nin tamamlanması nedeniyle gerçekleştirilen kapanış töreni Gaziantep’te yapıldı.
Anadolu’daki en önemli geleneksel ayakkabılardan biri olan Gaziantep yemenisi kadın eliyle dünyaya açılıyor. Proje ile doğal malzemelerden yapılan ve son derece sağlıklı olan Gaziantep yemenisinin bir dünya markası olması hedefleniyor.
“TASEV bizlere destek verdi, önümüzü açtı”
Türkiye Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Anadolu Yakası Gaziantepliler Dernek Başkanı Nedim Atilla, “Unutulan birtakım değerlerimizi yaşatmak için buradayız. Gaziantep’teki geleneklerimizin dünyaya açılması ve yaşatılması için bir dizi toplantılarımız oldu. Yemeni, gerçekten benim de hayatımda çok önemli bir yeri var. Harap olmuş, savaştan çıkmış bir ülkede bu giysi ile hayat buldular. Çünkü gerek ekonomik yapımız gerekse ülkenin sanayi yapısı üretime müsait değildi. Biz bunlarla büyüdük. Yemeniyle benim yaşamımın ve çevremin çok büyük bir anısı bulunuyor. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğüne başvurduk ver projemizin detayını hazırlayıp önlerine koyduk. Projemiz ilgi gördü ve bu doğrultuda bize bir bütçe ayrıldı. İlk amacımız, Gaziantep’e giderek yerel yönetim temsilcileri ile bir araya gelmekti. Ayrıca STK’lar ile görüşme yapmaktı. Bunu gerçekleştirdik ve çok olumlu dönüşler aldık. Bu proje aslında biraz zor da bir proje, bu işin teknik ve malzeme boyutu var. Bunların temin edilmesi ve yol haritasının nasıl çizileceği de önemli. TASEV bizlere destek verdi, önümüzü açtı. Atölyelerinde faaliyet göstermemizi sağladı. Tabi, bu da yetmedi. Bunun yanında ustalardan eğitim görülmesi için Gaziantep’e geldik. Daha sonra elde ettiğimiz malzemelerimizle eğitimcilerimiz eşliğinde çok kısa zamanda gençlerimizi de çabasıyla bu çalışmamızı büyük bir noktaya taşıdık. Projede gelinen son noktanın ardından katma değer oluşturmak için gençlerle oluşan beşerî sermaye ile bir kooperatif fikrimiz doğdu. Bunun amacı, işsiz, muhtaç kadın girişimcilerimizi yetiştirerek ekonomik özgürlüğünü sağlamaktı. Ankara’da çok ciddi anlamda bir atölye oluşturuldu. Şu anda gerçekten iftihar edeceğimiz bir mekan meydana geldi. Yemeni üretimiyle Gaziantep’i dünyaya tanıtmak istedik. Biz bunu hem ulusal hem de uluslararası boyutlara taşımak istiyoruz. Nispeten de bu aşamada başarı sağladık” şeklinde konuştu.
“Yemeni ayakkabılar tamamen doğal ve deridendir”
Yemenia Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi Başkanı İlknur Ünal, “Yemeni ile ilgili çalışmaların 5 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Ünal, projenin kapanış toplantısında, ana tema üzerinde yer alan yemeninin seçilme amacı, 5 yıllık süre zarfında elde edilen kazanımlar ve yemeninin sahip olduğu özelliklere ilişkin sunum yaptı. Yemeni ile ilgili araştırmalarım sonucunda şöyle sonuçlar gördüm, yemeni ayakkabılar tamamen doğal ve deriden olan el işçiliği gerektiren aynı zamanda ustalığın gerektirdiği uzun zaman harcanan bir alandır. Yemeni ayakkabı ve zanaatının en doğal deri olması bakımından bir Türkiye ve Dünya markası olması bakımından piyasalarda yer almasıyla çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.
Son olarak, İstanbul Anadolu Yakası Gaziantepliler Derneği tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.
[gallery ids=',70736,70737,70738,70739,70740,70741']

Trump yönetiminde sürpriz görevden almalar Netanyahu'yu endişelendirdi

MÜSDAV’dan 'Aile Yılı'na anlamlı katkı: Aile umresi projesi başlatıldı

Erciş’te çocukların bayramlıkları Umut Kervanı’ndan

Filistin Mücahit Hareketi: El-Mavasi'deki katliam, ABD'nin insani yardım yalanlarını ortaya koydu

Silvan’da Kayıp Şahıs Ölü Bulundu: Acı Haber Demirci Mezrası’ndan Geldi

Gazze'de siyonist rejim saldırısı: Aralarında çocukların da bulunduğu en az 10 şehit

Bursa'da ticari araç sürücülerine ambulanslara yol verme eğitimi

Gaziantep'te 66 bin 754 araca kural ihlalinden ceza kesildi

TESK Genel Başkanı Palandöken: Kurban derileri kesinlikle zayi edilmemeli

Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı

Siyonist kurşunla yaralanan Filistinli çocuk şehit oldu

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 1 ölü

Batman'da uyuşturucu satıcılığından 2 kişi tutuklandı

Havaya ateş açarak vatandaşları tehdit eden şahıs yakalandı

Gıda değil kurşun dağıtıyorlar: Gazze'de yeni yardım sistemi cinayet makinesi gibi

Yahudi çetelerden yeni provokasyon

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Yardım sırasındaki katliam tekrarlandı: 23 şehit, 200 yaralı

Cambridge öğrencileri, siyonist rejimle ilişkilerin kesilmesi için eylem başlattı

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Trump: İran'a uranyum zenginleştirme izni vermeyeceğiz

Hamas, Siyonist rejimin Gazze'nin kuzeyindeki diyaliz merkezini bombalamasını kınadı

Gazze'de yardım dağıtım noktalarında katledilenlerle ilgili bağımsız soruşturma çağrısı

Ensarullah'tan "Ben Gurion Havalimanı"na balistik füze

Gazze'deki Endonezya Hastanesinden yaralılar tahliye edildi

Direniş güçleri siyonistleri vurdu: 3 ölü, 11 yaralı

Gazze'de katliam sürüyor: 13 şehit

Marmaris açıklarında 5,8 büyüklüğünde deprem: 69 kişi etkilendi, bir can kaybı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ