• BIST 100

    14864,84%0,67
  • DOLAR

    43,15% 0,25
  • EURO

    50,27% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6194,18% 0,00
  • Ç. ALTIN

    10114,17% 0,41

Gaziantep’in 102. Kurtuluş Yıldönümünde Gaziantep Dernekleri Federasyonu’ndan anlamlı ziyaret

25 Aralık 2023, Pazartesi 17:10
25 Aralık 2023, Pazartesi 17:10
Gaziantep’in 102. Kurtuluş Yıldönümünde Gaziantep Dernekleri Federasyonu’ndan anlamlı ziyaret
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’in 102. Kurtuluş Yıldönümünde Gaziantep Dernekleri Federasyonu’ndan anlamlı ziyaret

Gaziantep Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hasan Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çelenk bıraktı.
Gaziantep Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hasan Demir, Antep Savunmasında şehit düşenleri minnetle andıklarını belirterek, “Federasyonumuza bağlı dernek başkanlarımızdan oluşan yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bugün Gaziantep’imizin 102. kuruluş yıldönümünde Gaziantep’te olmaya karar verdik. Gaziantep dışında yaşayan Gazianteplilerin aynası olarak temsilciler olarak buradayız. Şehrimizde bu havayı teneffüs etmek, buradaki gelişmelerde üyelerimize bildirmek maksadıyla buradayız. 102 yıl önce amansız bir şekilde çok orantısız bir şekilde işgal edilen bir memleketin çocuğu çocuklar olarak bununla gurur duyuyoruz. Allah o günleri yaşatmasın, bir daha hiçbir şekilde. Bugün benzeri durumu Gazze’de görüyoruz. Bugün şehitler abidesini ziyaret ettik. Dualarımızı okuduk. Rahmet okuduk o dönemde ele geçirilen Fransız şarapnel parçalarının yerini 10 metre altından çıkarıldığını duyduk. Yeni yeni elde edilen keşifler o günün şartlarında çok ağır top mermileriyle çok ağır şartlarda bir baskı uygulayan savaş bile diyemeyeceğimiz bir işgalden söz ediyoruz. Onunla mücadeleden yoklukla, kıtlıkla, açlıkla sefaletle baş başa kalmış bir halkın kazanımı. Bunun sonucu olarak da bu şehir gazi unvanını almıştır. Yüce meclisimiz bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanını vermiştir. Bir de Gaziantep’e vermiştir. Biz de bu şehrin evlatlar olarak haklı olarak gurur duymaktayız. Bundan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yine o günün şartlarında söylemiş olduğu, ‘Ben Gazianteplilerin gözlerinde nasıl öpmem ki? Onlar yalnızca Antep’e değil tüm Türkiye’yi kurtardılar’ Hür ve demokratik ortamda Cumhuriyet ortamında yaşamamıza neden olan o günkü dedelerimizin atalarımızı yapmış olduğu mücadeledir. Bunun farkındayız. Bunun yeni nesillere aktarılması çok doğru olduğu kanaatindeyiz. Burada da gerek Gaziantep valiliğimizin gerek büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar da takdire şayan bir şekilde müzelerimizi gezdik. Dışarıdaki Gazianteplerinde gençlerin çocuklarını mutlaka buraya davet ederek buraları gezmelerini buralarla ilgili bilgi sahibi olmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü geçmişimiz bizim geleceğimizi daha iyi hale getirmek için mutlaka ışık tutacaktır. Ben Gaziantep savunmasında ve bugünkü demokratik Cumhuriyet ortamında yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, yakınlarına uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.
Gaziantep Dernekleri Federasyonu hakkında da bilgi veren Başkan Demir, “Gaziantep Dernekleri Federasyonu 2005 yılında İstanbul merkezde olarak kurulmuştur. 7 tane derneğimiz istanbul’dadır. Toplam Anadolu’ya yayılan Türkiye genelinde yalan 38 tane derneğimiz vardır. Çanakkale, Van, Denizli, Aydın, Adana, Antalya’da derneklerimiz mevcuttur. Bursa’da bu derneklerin başkanlarından kurulu olan bir federasyon yapımız var. Üst çatı kuruluştur. Bulundukları yörede hemşeriler buluşmalar yapmaktadırlar. Derneğimiz burslar sağlamaktırlar. Dar günlerinde hemşerilerinin yanında olmaktadırlar. Federasyonda derneklerimizi bir araya getirerek bu tür biraz daha ulusal etkinlikler içerisinde yer almaktayız” şeklinde konuştu.

Suriye ordusu Şeyh Maksud'da kontrolü büyük ölçüde sağladı

Malatya-Adıyaman yolu kar nedeniyle kapandı

Soğuk ve fırtına Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Maduro'yu kaçıran ABD, Venezuela petrolünü masada paylaştı

BUDO seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 71 öğrenciye hafızlık belgesi takdim edildi

Uluslararası seviyede aranan şahıs sınır kapısında yakalandı

Batman’da pikap ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 yaralı

Kocaeli’de hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Adana'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı: 3 yaralı

AB: Rusya’nın Oreşnik saldırısı AB ve ABD’ye uyarı niteliğinde

Trump gözünü Meksika’ya dikti: Kartellere karşı kara operasyonlarına başlayacağız

Gıda denetimlerinde 121 üründe sağlık riski, 1208 üründe tağşiş tespit edildi

Filipinler’de çöp yığını temizlik işçilerinin üzerine çöktü: 1 ölü, 38 kayıp

Güney Afrika Cumhuriyeti, Çin, Rusya, İran’dan ortak deniz tatbikatı

Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafında 739 kilo esrar yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12. Necip Fazıl Ödülleri Töreni’nde konuştu

Besilik hayvan ithalatına ilişkin başvurular ileri bir tarihe ertelendi

Avustralya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Adana'da çok sayıda yol trafiğe kapatılacak

Gazze'de can kaybı 71 bin 409'a yükseldi

400 bin TL değerindeki beyaz eşya hırsızlığının şüphelileri yakalandı

Meteorolojiden 48 il için sarı kodlu uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışı

Şirvan’da çığ alarmı: Köy yolu gece saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı

ABD, Karayipler'de bir petrol tankerine daha el koydu

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 3 bin 623 araca mevzuata aykırı taşımacılıktan ceza uygulandı

ABD ve işgal rejiminin kışkırttığı İran'daki protestolarda camiler kundaklandı

AB'den Trump'ın uluslararası anlaşmalardan çekilme kararına kınama

Vali Vasip Şahin’den 10 Ocak İdareciler Günü mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye ordusu Şeyh Maksud'da kontrolü büyük ölçüde sağladı

Malatya-Adıyaman yolu kar nedeniyle kapandı

Soğuk ve fırtına Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Maduro'yu kaçıran ABD, Venezuela petrolünü masada paylaştı

BUDO seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 71 öğrenciye hafızlık belgesi takdim edildi

Uluslararası seviyede aranan şahıs sınır kapısında yakalandı