• BIST 100

    16755,02%0,21
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7075,20% -0,59
  • Ç. ALTIN

    11663,72% -0,15

Gaziantep’in yeni nesil restoranı gastronomi tutkunlarını bekliyor

07 Ağustos 2024, Çarşamba 15:00
07 Ağustos 2024, Çarşamba 15:00
Gaziantep’in yeni nesil restoranı gastronomi tutkunlarını bekliyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’in yeni nesil restoranı gastronomi tutkunlarını bekliyor

Gaziantep mutfağının lezzetlerini modern dokunuşlarla sunan Mutfağın Sokak Modu (MSM) kapılarını açtı. Zengin dürüm çeşitleri ve ferahlatıcı içecek seçenekleriyle dikkat çeken mekan, gastronomi tutkunlarını bekliyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Mutfağın Sokak Modu, şehrin geleneksel tatlarını modern bir mimariyle buluşturuyor. Kafe konseptine uygun şekilde tasarlanan mekan, geniş ve ferah iç tasarımıyla misafirlerine rahat bir yemek deneyimi sunuyor.
Mekanın en dikkat çekici yeniliklerinden biri, müşterilerin telefonlarını şarj edebileceği oturma grupları ve çocukların yemeklerini yerken salıncak şeklinde tasarlanan sandalyelerde oturabilme imkanı sunması. Ayrıca, gençler için yemek sonrası sosyalleşebilecekleri oyun alanları da bulunuyor. Bu farklı inovasyonlarla restoran kentte ayrıcalıklı bir konuma sahip.
Menüde nohut dürüm, öcce dürüm, kızartma dürüm ve tava dürüm gibi klasik lezzetlerin yanı sıra, kavurma dürüm, malhıtalı köfte dürüm, Antep peynir dürüm ve Antep dolma dürüm gibi özgün seçenekler de yer alıyor. Her bir dürüm, Gaziantep’in zengin mutfak kültürünü yansıtıyor. Menüde yer alan yiyeceklere içecek olarak su, ayran, soda ve meyve suları eşlik ediyor. Yemekler piyasaya göre daha uygun fiyatlarla müşterilere sunuluyor.
MSM Gaziantep, hem yerli halkın hem de turistlerin ilgisini çekmeyi hedefliyor. Modern mimarisi ve zengin menüsüyle bu yeni mekan, şehrin gastronomi sahnesine taze bir soluk getiriyor. Pazartesi hariç haftanın her günü saat 11.00 ile 19.30 arasında hizmet veriyor.

“Gelen misafirlerimiz restoranımızı çok beğeniyor”
Mutfağın Sokak Modu Sorumlusu Resul Baykara, yaklaşık 3 hafta önce restoranın hizmet vermeye başladığını anlatarak, “Gelen misafirlerimiz restoranımızı çok beğeniyor. Özellikle gençlerimiz çok fazla restoranımızı tercih ediyor. Gençlerimiz, restoranda yemeklerini yedikten sonra oyun alanlarının bulunduğu bölgede keyifli vakit geçirebiliyor. Çocuklarımız keza salıncak olarak tasarlanan sandalyelerde oturarak aileleriyle birlikte yemeklerini yiyebiliyor. Çok sıcak bir ortam. Fiyatlar piyasaya göre daha uygun. Ürünlerimiz de Gaziantep’in gastronomisine yakışacak lezzetlerde pişiriliyor” dedi.

“Restorandan çok memnun kaldım”
Üniversite öğrencisi Beyzanur Çelikadam ise restorana ikinci gelişi olduğunu hatırlatarak, “Restorandan çok memnun kaldım. Hem fiyat olarak hem de performans olarak çok güzel bir mekan. Bu restoran çalışanlar başta olmak üzere vatandaşlar için çok iyi bir alternatif. Çeşitler de oldukça fazla. Restoranda ayrıca oyun alanları da var. Bu özellikle aileler için çok büyük bir avantaj. Kendileri yemek yerken çocukları da arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirme olanağına sahip” şeklinde konuştu.

Restoranın kendine has ayranının farklı bir aromaya sahip olduğunu ifade eden Çelikadam, “Bu sıcak havalarda bu soğuk ayran serinletiyor ve tadıyla da pişirilen yemekler iyi bir uyum yakalıyor” diye konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Umut Kervanı Cizre'de Suriye için yardım kabul noktası kurdu

Batman'ın nüfusu 662 bin 626'ya yükseldi

Afganistan, ekonomiyi ve istihdamı artırmak için önemli bir balıkçılık geliştirme planını onayladı

Batso Başkanı Demir, DİKA 2026 Yılı İlk Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Bangladeş, perşembe günü genel seçim ve referanduma gidiyor

Çocuklar için sosyal medya düzenlemesi geliyor

Konya Büyükşehir’den aile destek paketi açıklandı

Batman'da sigarayı bırakma günü etkinlikleri düzenlendi

Şanlıurfa’da Umut Kervan’ından Ramazan öncesi yardım

Huzurevinde şiddet iddiası dezenformasyon çıktı

Tekirdağ’da silahlı kavga: 1 çocuk hayatını kaybetti

Batman'da kemik yetersizliği olan hastaya sinüs lift ameliyatı yapıldı

Konya’da ocak ayında trafik bilonçusu açıklandı

Op. Dr. Özkaya'dan çocuklarda yabancı cisim ve kimyasal madde uyarısı

Konya Büyükşehir’den gençlere eğitim ve askerlik desteği

Nepal'de otobüs nehre düştü: 10 ölü

Batı Akdeniz’in batısında kısa süreli fırtına uyarısı

Olumsuz hava koşullarından dolayı Doğu'da 5 ile bağlı 420 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Tarsus’ta motosiklet kazası can aldı

İşgal rejiminin Gazze’de ateşkes ihlalleri sürüyor

Şırnak’ta uyuşturucu suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Makine hızında saldırı dönemi: AI destekli siber saldırılar hız kazandı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı İnallı Mahallesi esnafını ziyaret etti

Psikolog Bozkuş: Panik atak sandığınız kadar korkunç bir şey değil

Kremlin, Bakan Fidan'ın nükleer silahlarla ilgili açıklamasına ilişkin yorumda bulundu

Batman’da yeşil kuşak projesi fidanları için kış bakımı başlatıldı

Diyarbakırlılar: Gündüz kuşağı programları aile ve toplumda hasara yol açıyor

TÜİK açıkladı: Karlıova’nın nüfusu 2025’te geriledi

Prof. Dr. Dilaver Taş: Sigara alışkanlık değil, tedavi edilmesi gereken bir bağımlılık

Bolat: Türkmenistan ile ticaret hacmi 2,2 milyar dolara ulaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Umut Kervanı Cizre'de Suriye için yardım kabul noktası kurdu

Batman'ın nüfusu 662 bin 626'ya yükseldi

Afganistan, ekonomiyi ve istihdamı artırmak için önemli bir balıkçılık geliştirme planını onayladı

Batso Başkanı Demir, DİKA 2026 Yılı İlk Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Bangladeş, perşembe günü genel seçim ve referanduma gidiyor

Çocuklar için sosyal medya düzenlemesi geliyor

Konya Büyükşehir’den aile destek paketi açıklandı