GÜNDEM 10.03.2025 13:38:24 0

Gaziantepli çocuklar: Oruç tutunca Gazze'dekileri daha iyi anlıyoruz

Gaziantepli çocuklar: Oruç tutunca Gazze
Haberi Sesli Oku

Henüz küçük yaşlarına rağmen Ramazan orucunu tutan Gaziantepli çocuklar, aç kalınca Gazze'deki çocukların neler çektiklerini daha iyi anladıklarını kaydetti.

Gazze'de yaşanan soykırıma sessiz kalınmaması gerektiğini dile getiren çocuklar, oruç tutmanın Gazze'yi daha iyi anlamak için kendilerine fırsat olduğuna değindi.

"Oruç güzel bir şeydir"

Gazze'deki insanların durumunu Ramazanda daha iyi anladığına değinen çocuklardan Muhammed Furkan Bulduk, "12 yaşındayım, iki senedir oruç tutuyorum. Oruç güzel bir şeydir. Arkadaşlarımla beraber teravihe gidiyorum. Arkadaşlarımızla beraber toplanıp maç yapıyoruz. Oruç tutunca Gazze'deki insanların halinden anlıyorum. Onların durumunu anlamak zor bir şeymiş. Onlar aç, susuz kalıyor ben burada yemek yiyordum. Ramazanda oruç tutunca onların halinden anlamak iyi geliyor." dedi.

"Arkadaşlarımla birlikte teravihe gidiyorum"

İki senedir oruç tuttuğunu dile getiren Mehmet Gezici, "İki senedir oruç tutuyorum. Ramazan iyi gidiyor. Anne ve babam beni sahura kaldırıyor. Arkadaşlarımla birlikte teravihe gidiyorum. Oruç tutup aç kalınca Gazze'deki çocuklar için çok üzüldüm. Onlara destek olunmasını bekliyoruz."  ifadelerini kullandı.

"Gazze'deki çocukların halinden anladım"

Muhammed Nadir Koç, "Orucumu iki yıldır tutuyorum. Aç kaldığımda Gazze'deki çocukların halinden anladım, onlara çok üzüldüm. Onları her zaman desteklemeye çabalıyorum ve onları destekleyeceğiz Allah'ın izniyle.  Camiye gidiyorum, teravih namazlarımı kılıyorum. Oruç tutmayı seviyorum beni sahura genellikle annem kaldırıyor." şeklinde konuştu.

"Aç kalınca anlıyoruz"

Gazze'de yaşayan insanları durumunu aç kalınca anladığını dile getiren çocuklardan Yasin Esen, "üç senedir oruç tutuyorum. Zorda olsa kolayda olsa Allah'ın emridir yapıyoruz. Oruç tutarken Gazze'dekileri düşünüyorum. Gazze'de aç kalanları, aç kalınca anlıyoruz. Annem ve babam beni sahura kaldırıyor. Orucumu tutuyorum. Sabah arkadaşlarımla biraz dolaşıyorum. İftarımı açtıktan sonra arkadaşlarımla camiye teravih namazını kılmaya gidiyorum." dedi. (İLKHA)

Hububatçılar sezonu bekliyor, gözler taban fiyatında

Siyonist rejim Tulkerem'de yıkım ve kuşatmasını sürdürüyor

Vietnam'da baraj inşaatında heyelan: 5 ölü

İki yeni OSB kuruluyor

Ukrayna-ABD-Türkiye heyetleri İstanbul'da görüşüyor

İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Dr. Koç: Uzun süren burun akıntısı ve hapşırık varsa, alerji düşünülmeli

Bursa'da tarih eser operasyonunda 222 sikke ele geçirildi

BATSO Başkanı Demir: “Batman’ın 35. İl Yılı Kutlu Olsun”

Nisanda 118 bin 359 konut satıldı

İşsizlik oranı yüzde 8,2 seviyesinde gerçekleşti

Nisan ayında yaklaşık 192 bin taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

ABD'de Kongre'nin 29 senatöründen Gazze çağrısı

Yahudi çeteler Filistinlilerin evlerine saldırdı, araçlarını yaktı

Gülsever: Diyarbakır'daki kira artışları İstanbul ile yarışır hale geldi!

Ortaokul öğrencilerinden Gazze’ye destek kermesi

Çocuk Alerji Uzmanı Dr. Hafızoğlu: Çocuğunuzun alerjisini hafife almayın

Siirt’te silahlı saldırı: 1 yaralı

"Sessiz katil" hipertansiyon

Şanlıurfa'da kamyonet devrildi: 3 yaralı

Balon balığı avcılığı destekleme tutarı 35 TL oldu

Mardin’de trafik kazası: Bir ölü

İşgalci siyonistler Selfit'e yönelik saldırılarını sürdürüyor

Üreticilere 5,1 milyar lira destekleme ödemesi yapılacak

Siyonist rejim Mescid-i İbrahim’de sabah namazını engelledi

Cebeliye ve Beyt Lahiya'da yeni katliam: En az 100 şehit, yaralı ve kayıp var

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Diyarbakırlı hayırsever, umre parasını Gazze'ye bağışladı

Ege'de kuvvetli fırtına uyarısı

DSÖ: Gazze'de kanser tedavisi yapan son hastane hizmet dışı kaldı

Yükleniyor