• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,04
  • EURO

    41,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    3772,87% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Gaziantepli firmadan 75 ton baklava ile ihracat rekoru

EKONOMİ 14.01.2024 10:10:03 0
Gaziantepli firmadan 75 ton baklava ile ihracat rekoru

Gaziantepli firmadan 75 ton baklava ile ihracat rekoru

Gaziantep’te faaliyet gösteren Hamido Baklavaları, 2023 yılında dünyanın birçok ülkesine 75 tonluk baklava ihracatı yaparak kentte en çok baklava ihracatı yapan firma oldu.
Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliklerinin açıklanan verilerine göre, Gaziantep’in ünlü baklava şirketi Hamido Baklavaları, 2023 yılını rekor ihracat ile tamamladı. Baklava firması, 2023 yılı içerisinde başta ABD ve İngiltere olmak üzere 15 farklı ülkeye 75 tonluk baklava ihracatı yaptı. İşletme sahibi Behzat Bozkurt, “2023 yılı ihracat hedefimize ulaşmış olduk. Gelecek hedefimiz Gaziantep baklavasını dünya çapında daha fazla insanlarla buluşturmak var” dedi.

“Büyük bir başarıya imza attık”
Stratejik planlamalar ve sektöre yönelik yatırımların ihracat rekoru kırılmasında etkili olduğunu belirten Behzat Bozkurt, “Firmamız Gaziantep’te 2023 yılında baklava ihracatında 1. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Bu başarı Gaziantep’in eşsiz lezzetinin uluslararası alanda ne kadar talep gördüğünü gösteriyor. Baklava üretiminde lider konumumuz, kaliteli ham maddeler ve geleneksel üretim tekniklerine bağlılığımızla sağlanıyor. Yerel lezzetimizin dünya çapında beğeni toplamasının ardında ise geleneksel tarifleri üretim teknolojileriyle birleştirmemiz ve kalite standartlarına olan bağlılığımız yatıyor. Ayrıca uluslararası pazarlara açılmak için yapılan stratejik planlamalar ve sektöre yönelik yatırımlarda bu başarıda etkili oldu” dedi.

“75 ton baklava imal ederek ihracat yaptık”
2023 yılını rekor ihracatla tamamladıklarını belirten Bozkurt, 2024 yılı hedeflerinden de bahsederek, “2023 yılı içerisinde başta Avrupa ülkeleri, İngiltere ve ABD olmak üzere dünyada 15 farklı ülkeye baklava ihracatı yaptık. 2023 yılında ayrıca 75 ton baklava ile ihracat hedefine ulaşmış olduk. 2024 yılı hedeflerimiz arasında Gaziantep baklavasını dünya çapında daha fazla insanla buluşturmak ve markamızı küresel ölçekte güçlendirmek bulunuyor. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve lezzet dolu bir geleceğe olan inancımızı bir kez daha pekiştiriyoruz” diye konuştu.

Fas'ta bayram münasebetiyle 1533 mahkûm affedildi

Bakan Tunç: Bebek katili barbarlar dökülen her damla kanın hesabını verecek

Bayramın ilk gününde Gazze'de 64 Filistinli şehit edildi

Gazze’de kendilerinden haber alınamayan sağlık görevlileri infaz edilmiş halde bulundu

HAMAS: Bayramlık kıyafetlerini giymiş çocuklar katledildi

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ