• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Gaziantepli Halıcılar Avustralya’da 400 milyon dolarlık pazara talip

02 Kasım 2023, Perşembe 12:05
02 Kasım 2023, Perşembe 12:05
Gaziantepli Halıcılar Avustralya’da 400 milyon dolarlık pazara talip
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantepli Halıcılar Avustralya’da 400 milyon dolarlık pazara talip

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya-Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği üyelerinden oluşan heyet Avustralya’da 2024 yılı yeni koleksiyonlarını görücüye çıkardı.
Avustralya’nın önde gelen halı ithalatçı firmalarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiren Gaziantepli halıcılar, bu ülkenin yaklaşık 400 milyon dolarlık halı pazarına talip oldu.
Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi çerçevesinde Halı sektörüne yönelik Malezya ve Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen GAHİB, dünya genelinden yıllık yaklaşık dört yüz milyon dolarlık halı ithalatı yapan Avustralyalı halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek yenilikçi ürünlerini tanıttılar. Ülkenin birçok kentinden Sydney’e gelen Avustralyalı halı tüccarları, Türk ürünlerine büyük ilgi gösterirken Gaziantepli halıcıların yeni koleksiyonlarını beğendiler. Görüşmenin gerçekleştirildiği alanda Gaziantepli halıcıları yalnız bırakmayan Türkiye’nin Sydney Başkonsolosu Ali Sevim de Gaziantepli halıcılarla bir araya gelerek uzun uzun sohbet edip Avustralya ekonomisi ve kültürü hakkında bilgiler verdi.
Avustralya yıllık 400 milyon dolarlık halı ithal eden büyük bir pazar
Avustralya’nın Sydney kentinde gerçekleştirilen görüşmelerin başarılı geçtiğini ifade eden GAHİB Başkan Yardımcıları Bekir Şahan ve Adem Beğendi, global pazarlarda daha etkin rol alabilmek için sektörel ticaret heyetleriyle potansiyeli yüksek ülkeleri ziyaret etmeye devam edeceklerini sözlerine eklediler. GAHİB Başkan Yardımcıları Bekir Şahan ve Adem Beğendi yaptıkları değerlendirmede, “Birliğimiz Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya- Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenledi. İlk olarak Malezya’ya giden heyetimiz burada başarılı görüşmeler yaparak bu ülkenin önde gelen halı ithalatçılarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Halı satışı yapılan mağazaları ziyaret ederek burada hem satıcıların hem de nihai tüketicilerin görüşlerini alma şansı yakaladık. Malezya’nın ardından Avustralya’ya gelerek burada da yine halı ithalatçılarıyla temas sağlayarak yenilikçi ürünlerimizi tanıtma şansı bulduk. Avustralya pazarı halı sektörü için büyük önem taşıyor. 400 milyon doların üzerinde bir ithalata sahip bu pazarda biz henüz 2022 verilerine göre 25 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu rakamı yükseltmek ve pazarın büyük bir bölümüne hitap etmek istiyoruz. Gerek kapasite gerekse kalite açısında Avustralyalıların taleplerini karşılayabilecek üretim kapasitesi ve kalitesine sahibiz” dediler.
Avustralya’nın Sydney kentinde gerçekleştirilen ikili görüşmelerin ardından Gaziantepli halıcılar kentte bulunan halı mağazalarını da ziyaret ederek halı satıcılarıyla da karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

İşten çıkarılan işçilerden HÜDA PAR Milletvekili Dinç'e ziyaret

Benin’de askeri darbe yapıldı

Malatya'da yaya geçidi ihlali yapan sürücüler cezalandırıldı

Yetimler Vakfı Van’da giyim yardımı yaptı

Başlanan proje sürdürülmedi, mahalle sakinlerinin kavşak tepkisi: Artık yeter!

7 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 47 tutuklama

Adana'da apartman dairesinde yangın çıktı

Batman'da börekçi dükkânında çıkan yangın korkuttu

Van Gölü’nde sular çekildi, mikrobiyolitler ortaya çıktı

İran, kuraklıktaki su ihtiyacını deniz suyundan gidermeye çalışıyor

Avustralya’da Filistin’e destek ve Eurovision kararına protesto gösterisi

TPAO'nun Diyarbakır ve Kırklareli’ndeki sahaları için kamulaştırma kararı

TİGEM'den 1200 küçükbaş hayvan için satış ihalesi

TBMM'de bütçe mesaisi başlıyor

BM: Gazze'de kadınların yükü ağırlaşıyor

Sudan'da iç savaş şiddetleniyor: Çatışmalar Kordofan'da yoğunlaştı

Bakan Fidan: Gazze'de uluslararası güç görüşmeleri ilerliyor, hedef işgalcilerle Filistinlileri ayırmak

Kalass: Çoğu ülke HAMAS'ın silahsızlandırılmasını üstlenmek istemiyor

El-Halil'de işgalciler iki Filistinliyi şehit etti

Ahmed eş-Şara: israil bölgedeki gerginliklerin temel kaynağı

İstanbul TEM'de 7 araç birbirine girdi: 2 yaralı

Kasım ayında Gazze ve Batı Şeria'da 57 basın ihlali: Gazeteciler hedef alınmaya devam ediyor

24 il için sarı kodlu uyarı: Kar ve sağanak bekleniyor

Alaska'da 7,0 büyüklüğünde deprem

Gazze'de anne ve oğlu siyonist rejimin ateşiyle şehit oldu

Çin Denizi'nde Filipinler-Çin gerginliği

Baltık Denizi'nde savaş alarmı

Cezayir'de katliam gibi kaza: 13 ölü, 35 yaralı

Girit açıklarında göçmen teknesi faciası: 18 ölü, 2 kişi kurtarıldı

Moldova'da elektrik krizi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşten çıkarılan işçilerden HÜDA PAR Milletvekili Dinç'e ziyaret

Benin’de askeri darbe yapıldı

Malatya'da yaya geçidi ihlali yapan sürücüler cezalandırıldı

Yetimler Vakfı Van’da giyim yardımı yaptı

Başlanan proje sürdürülmedi, mahalle sakinlerinin kavşak tepkisi: Artık yeter!

7 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 47 tutuklama

Adana'da apartman dairesinde yangın çıktı