• BIST 100

    9266,09%-1,36
  • DOLAR

    38,13% 0,13
  • EURO

    43,55% 1,40
  • GRAM ALTIN

    4092,36% 3,48
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 3,38

Gaziantepli Halıcılar Avustralya’da 400 milyon dolarlık pazara talip

EKONOMİ 2.11.2023 12:05:15 0
Gaziantepli Halıcılar Avustralya’da 400 milyon dolarlık pazara talip

Gaziantepli Halıcılar Avustralya’da 400 milyon dolarlık pazara talip

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya-Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği üyelerinden oluşan heyet Avustralya’da 2024 yılı yeni koleksiyonlarını görücüye çıkardı.
Avustralya’nın önde gelen halı ithalatçı firmalarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiren Gaziantepli halıcılar, bu ülkenin yaklaşık 400 milyon dolarlık halı pazarına talip oldu.
Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi çerçevesinde Halı sektörüne yönelik Malezya ve Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen GAHİB, dünya genelinden yıllık yaklaşık dört yüz milyon dolarlık halı ithalatı yapan Avustralyalı halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek yenilikçi ürünlerini tanıttılar. Ülkenin birçok kentinden Sydney’e gelen Avustralyalı halı tüccarları, Türk ürünlerine büyük ilgi gösterirken Gaziantepli halıcıların yeni koleksiyonlarını beğendiler. Görüşmenin gerçekleştirildiği alanda Gaziantepli halıcıları yalnız bırakmayan Türkiye’nin Sydney Başkonsolosu Ali Sevim de Gaziantepli halıcılarla bir araya gelerek uzun uzun sohbet edip Avustralya ekonomisi ve kültürü hakkında bilgiler verdi.
Avustralya yıllık 400 milyon dolarlık halı ithal eden büyük bir pazar
Avustralya’nın Sydney kentinde gerçekleştirilen görüşmelerin başarılı geçtiğini ifade eden GAHİB Başkan Yardımcıları Bekir Şahan ve Adem Beğendi, global pazarlarda daha etkin rol alabilmek için sektörel ticaret heyetleriyle potansiyeli yüksek ülkeleri ziyaret etmeye devam edeceklerini sözlerine eklediler. GAHİB Başkan Yardımcıları Bekir Şahan ve Adem Beğendi yaptıkları değerlendirmede, “Birliğimiz Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya- Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenledi. İlk olarak Malezya’ya giden heyetimiz burada başarılı görüşmeler yaparak bu ülkenin önde gelen halı ithalatçılarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Halı satışı yapılan mağazaları ziyaret ederek burada hem satıcıların hem de nihai tüketicilerin görüşlerini alma şansı yakaladık. Malezya’nın ardından Avustralya’ya gelerek burada da yine halı ithalatçılarıyla temas sağlayarak yenilikçi ürünlerimizi tanıtma şansı bulduk. Avustralya pazarı halı sektörü için büyük önem taşıyor. 400 milyon doların üzerinde bir ithalata sahip bu pazarda biz henüz 2022 verilerine göre 25 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu rakamı yükseltmek ve pazarın büyük bir bölümüne hitap etmek istiyoruz. Gerek kapasite gerekse kalite açısında Avustralyalıların taleplerini karşılayabilecek üretim kapasitesi ve kalitesine sahibiz” dediler.
Avustralya’nın Sydney kentinde gerçekleştirilen ikili görüşmelerin ardından Gaziantepli halıcılar kentte bulunan halı mağazalarını da ziyaret ederek halı satıcılarıyla da karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Batman'daki başıboş köpek uygulamasının ülke geneline yaygınlaştırılması çağrısı

Baharda artışa geçen alerjik rinite dikkat!

Ankara'da büyük uyuşturucu operasyonu: 525 gözaltı

Beşiktaş Belediyesine "ihaleye fesat" operasyonu: 12 gözaltı

Merkez Bsının faiz kararı bekleniyor

Fed'den borç uyarısı: Altın fiyatları rekora koşuyor

Kassam Tugayları, işgal rejimine ait 3 tankı imha etti

Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları artıyor!

Bingöllü esnaf: Herkes, gücü yettiğince elini taşın altına koymalı

Elazığ’da Gazze için binler tek yürek oldu

Ankaralılar "Filistin için Kunut Duası" programında buluştu

Kayseri'de sazlık alanında yangın

Sırbistan'da yeni hükümet güvenoyu aldı

Konya'da 4 katlı binada yangın: 2 ölü

Fransa ile Cezayir arasında "diplomat" gerginliği

ABD'den FAS'a 825 milyon dolar değerinde silah satışı

CHP'nin kurultay iptali ve kayyım iddialarına soruşturma

Trump'ın sınır dışı etme programı belli oldu

Rusya: Ukrayna enerji altyapılarına peş peşe saldırılar düzenledi

Bingöl'de hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi

Finlandiya Rusya sınırını kapattı

Nijerya'da Lassa ateşi salgını: 127 ölü

UAEA Başkanı Rafael Mariano İran'da

ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme

Bakan Yumaklı zirai donun etkilerini sahada görmek için Malatya'da

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çalışan kadınların desteklendiği gibi ev hanımları da desteklenmeli

Yapıcıoğlu'ndan vefat eden İlçe Başkanı Kaplan için başsağlığı mesajı

Katar Emiri ile Lübnan Cumhurbaşkanı görüştü

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 51 bini aştı

Gabar Dağı'nda akaryakıt tankeri alev aldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ