EKONOMİ 24.10.2023 17:00:23 0

Gaziantepli halıcılar Hint Okyanusunu aşacak

Gaziantepli halıcılar Hint Okyanusunu aşacak
Haberi Sesli Oku

Gaziantepli halıcılar Hint Okyanusunu aşacak

Ticaret Bakanlığının desteklediği Malezya Avusturalya Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Malezya’daki temaslarını saha çalışmalarıyla sürdürerek bugün tamamladı. Heyetin başarılı görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan Malezya’ya sık sık gelinmesinin sektörleri açısından büyük önem taşıdığını dile getirerek bu ülkeye 100 milyon dolar ihracat hedefi konduğunu belirtti.
Gaziantepli halıcılar Ticaret Bakanlığının desteklediği Malezya Avusturalya Ticaret Heyeti çalışmaları kapsamında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da ikili görüşmeleri tamamlayarak saha araştırmalarına başladı. Ticaret Bakanlığı Şube Müdürü Zeynep Domaniç’in de yer aldığı ve Zeynal Abidin Kaplan başkanlığındaki GAHİB heyeti yeni pazar arayışları için Ticaret Bakanlığının desteklediği Malezya Avusturalya Ticaret Heyeti Malezya’nın en büyük halı ithalatçılarıyla bir araya gelirken Gaziantepli halıcılar ülke kültürüne uygun yeni talepler ve trendler hakkında ithalatçılardan bilgiler aldı. Saha araştırmaları sırasında rakip ülkelerin ürünlerini de mercek altına alan Gaziantepli halıcılar gittikleri her firmada büyük ilgiyle karşılandı.
Gerçekleştirilen saha çalışmaları hakkında bilgiler veren GAHİP Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, “Malezya’da ithalatçılarla gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmelerin ardından bugün de gün boyu halı satışı gerçekleştiren mağazaların yanı sıra büyük ithalatçı firma temsilcileriyle bir araya gelerek Malezyalı ithalatçılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Verimli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Malezya’da ki temaslarımızı tamamlayarak 25 Ekim Çarşamba günü Avusturalya’ya hareket edeceğiz. Elbette ihracat gerçekleştirdiğimiz bu ülkeleri sık sık ziyaret etmek ve o ülke insanlarının taleplerini, bizlerden beklentilerini yakından görmek zorundayız. Malezya’ya yıllık halı ihracatımız 40 milyon doların üzerinde. Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde bu ülkeye yıllık 100 milyon dolarlık halı ihracatı gerçekleştirmektir. Buradaki temaslarımızı tamamladık ikinci durağımız olan Avusturalya’ya gideceğiz. Türkiye’nin Malezya Büyükelçisi Sayın Emir Salim Yüksel başta olmak üzere bizleri bir an yalnız bırakmayan Türk Büyükelçiliği Ticaret Müşavirlerimiz Münevver Koçak ve Merve Kadiroğlu ile Türkiye Büyükelçiliğimiz çalışanlarına bizlere verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Malezya’da temaslarını tamamlayan Gaziantepli halıcılar sabahın erken saatlerinde Avusturalya’ya hareket ederek burada ki temaslarına da başlayacak. Heyetin 29 Ekim’de ziyaretleri tamamlayarak ülkeye dönmesi bekleniyor.

Otobüste başlayan tartışma durakta bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Siyonist rejim Gazze'de toplam 1580 sağlık çalışanını katletti

Mali'de ordu güçlerine saldırı: 40 asker öldü

Isparta'da 2 otobüsün çarpıştı: 28 yaralı

Gazze eylemine polis müdahalesine soruşturma başlatıldı

Sakarya'da Gazze için "Direniş Çadırı" nöbeti devam ediyor

Diyarbakır'da gençler "Gençlik Buluşması" etkinliğinde bir araya geldi

Sultanbeyli'de "Gazze ölüyor, ayağa kalk" yürüyüşü

Rusya'dan Ukrayna'ya en büyük hava saldırısı

Malta, Filistin devletini tanıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif'i kabul etti

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yolsuzluk lekesini bağırmakla çıkaramazsınız

Ekvador Devlet Başkanı Noboa göreve başladı

Gaziantep'te gerçekleştirilen denetimlerde aranan 23 kişi yakalandı

Konteyner gemisi “tehlikeli kargo” ile birlikte sulara gömüldü

Venezuela, sandık başına gidiyor

Kudüs Seriyyeleri siyonist bombalarla işgalcilere pusu kurdu

UNWRA: Gazze'de durum gittikçe daha da kötüleşiyor

Kamyonet şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Rusya-Ukrayna arasındaki esir takası tamamlandı

Yemen direnişi, Siyonist havalimanının hipersonik füzeyle hedef aldı

Meteorolojiden 38 il için sağanak ve fırtına uyarısı

Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara arasında heyetler arası görüşme

Umut Kervanı Ağrı Derneği Arama Kurtarma Ekibi, AFAD eğitimlerini başarıyla tamamladı

Gazze'de can kaybı 53 bin 939'a yükseldi

Çıkan yangında 155 dönüm ekili alan zarar gördü

Gümrük ekipleri 764 kilo metamfetamin ele geçirdi

İslami Cihad yetkilisi El Hindi: Bu kadar acı tecrübeye rağmen Arap rejimlerin Batı'ya teslimiyeti artık anlaşılır değil

Yükleniyor