• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,00
  • EURO

    46,65% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4258,55% 0,00
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Gaziantepli halıcılar yeni başarı öyküleri yazmaya hazırlanıyor

17 Kasım 2023, Cuma 03:00
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Gaziantepli halıcılar yeni başarı öyküleri yazmaya hazırlanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantepli halıcılar yeni başarı öyküleri yazmaya hazırlanıyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, A Para TV’de yayınlanan Değişim Zamanı programına katılarak Sevda Hallaç’ın sorularını yanıtladı. İstanbul’da gerçekleştirilecek olan CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı öncesi yapılan çalışmalar ve fuarla ilgili bilgileri paylaşan Başkan Kaplan, “Türkiye dünya parça halı üretiminin yüzde 72’sini üretiyor. Üretimin başkenti Türkiye’nin dünya halı ticaretinin de merkezi olması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz” dedi.
5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023’e sayılı günler kala Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü A Para TV’de yayınlanan ve Değişim Zamanı programına katılarak program sunucusu Sevda Hallaç’ın sorularını yanıtladı.

Dünya makine halı üretiminin yüzde 72’sini üreten Türkiye’nin önümüzdeki dönemlerde dünya halı ticaret merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, fuar öncesi sektörle ilgili birçok bilgi vererek başarılı bir fuar geçireceklerini umduğunu ifade etti. Fuara yurt içi ve yurt dışından önemli talep olduğunu da ifade eden Başkan Kaplan fuar alanında firmalar için tahsis edilen alanın kısa bir süre içerisinde tükendiğini ve önümüzdeki yıllarda daha geniş bir alana ihtiyaç duyulacağını sözlerine ekledi. Başkan Kaplan, A Para TV sunucusu Sevda Hallaç’ın sektörle ilgili sorularını da yanıtlayarak, son on yıldır Türkiye’nin komşu ülkelerinde meydana gelen krizler ve savaşlara rağmen halı sektörünün sürdürülebilir ihracat için yeni pazar arayışları için dünyanın farklı kıtalarındaki farklı ülkelere sektörel ticari heyetleri düzenlediğini ve olumlu sonuçlar aldığını da ifade etti.

“Halı sektörü için değişim zamanı”
Başkan Kaplan GAHİB ve İHİB iş birliğiyle halı sektörü için yeni bir ilke imza atarak Türkiye’nin halı üretimindeki liderliğini halı ticaretinde de gerçekleştirmesi için ilk kez İstanbul’da Uluslararası İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023’ü organize ettiklerini dile getirdi. 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek olan İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023’ün halı sektörü için yeni bir dönüm noktası oluşturacağını da sözlerine ekleyen Başkan Kaplan, İstanbul’un dünyanın buluştuğu en önemli nokta olduğuna da dikkat çekerek özellikle halı sektörü için önemli pazarlar olan Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ciddi katılımlar beklediklerini de dile getirdi. Türkiye’de sektörel fuarcılığın gelişmesinin ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Kaplan, “Sektörel fuarlar sadece halı sektörünün değil aynı zamanda birçok sektörde de hareketlilik yaşanmasını sağlayacaktır. Sektörümüz için bu fuarla önemli bir değişime imza atılacaktır” dedi.

'Sektörel fuarcılıkta önemli bir misyon üstleniliyor'
5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023’le ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade eden TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü de katıldığı Değişim Zamanı programında GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’la birlikte fuarla ilgili teknik bilgiler vererek bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. 5 Aralık 2023 tarihinde kapılarını açacak olan Uluslararası İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 8 Aralık 2023’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı