• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Gaziantepliler: Bu gecede Filistin'e dua ve boykota devam edelim

27 Mart 2025, Perşembe 01:58
27 Mart 2025, Perşembe 01:58
Gaziantepliler: Bu gecede Filistin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ramazan ayının 27'nci gecesi olarak kutlanan Kadir Gecesi dualar, salavatlar, tekbirler eşliğinde tüm camilerde idrak edildi.

Yediden yetmişe tüm Müslümanların geceyi ihya etmek için gittiği camiler, dolup taştı

Akşam namazının ardından camilere akın eden Gaziantepliler, Kadir Gecesi'nin feyzinden istifade edebilme adına namaz kılıp, dua ettiler.

Millet Camii, Ulu Cami başta olmak üzere şehrin tüm camilerinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahiler, okunan mevlid-i şerif ve ezgiler, camiyi dolduran vatandaşlar tarafından huşu içinde dinlendi.

"Bu gece dua edelim ve Kur'an-ı Kerim okuyalım"

Gaziantep Hacı Ahmet Zilan İhtisas Merkezi Müdürü İsmail Akbulut, "Bu geceyi ihya ettik, ibadetimizi yerine getirdik. Çünkü camimizde hatim ve teravih namazını kılmak suretiyle, cemaatimizinde yoğun ilgisiyle bu gecemizi ihya etmiş olduk. Bundan sonra belli bir rekat olmaksızın, özellikle kaza namazlarını kılmak, Kur'an okumak ve Kur'an'ın tefsiri ve mealiyle meşgul olmak ve bir de tesbihatı bol bol yapmak suretiyle gecemizi ihya edelim. Sabah namazlarımızı da inşallah cemaat ile kıldığımız zaman bu geceyi ihya etmiş oluruz." dedi.

"Gazze'yi unutmamak gerekir"

Akbulut, "Özellikle bu gece, Gazze'yi unutmamak lazım. Müslümanların en büyük problemi, en büyük sorunu olan Gazze için mutlaka dua edelim. Ülkemizin, milletimizin, çocuklarımızın, devletimizin geleceği için, birlik ve beraberlik için mutlaka, tüm İslam alemi için dua etmemiz gerekiyor. Yani siyonizmin işgalleri, zulümleri zaten ortada. Bunların anlayacağı en güzel dil, onların hakkından gelmek ve onlara gerekli ticari yaptırımı uygulamaktır. Bu ticari yaptırımı, boykotu uyguladığımız zaman en büyük cihadı, en büyük karşı duruşu sergilemiş oluruz. Hazreti Peygamber aleyhisselam bize şöyle bir dua öğretiyor: 'Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin.' Öyleyse bizleri de affeyle diyoruz. Rabbim kabul eylesin." ifadelerini kullandı.

"Kadir Gecesi'nin kadrini bilenlerden eylesin"

Gaziantep Hacı Ahmet Zilan İhtisas Merkezi eğitimcilerinden Hamza Arslan, "Allah-u Teala zaman açısından bazı zamanları diğer zamanlardan, bazı mekanları diğer mekanlardan üstün tutmuş. Özellikle Ramazan ayını diğer aylardan çok daha mübarek kılmış ve üstün tutmuştur. Ramazan ayı içerisindeyse Kadir Gecesi'ni bin aydan daha hayırlı olduğunu Allah-u Teala bizlere ifade etmiştir. Allah hepimizi Kadir Gecesi'nin kadrini bilenlerden eylesin." şeklinde konuştu.

"siyonistlerin ürünlerini sofralarımızda bulundurmayalım"

Arslan, Müslüman olarak boykota devam edilmesi gerektiğini kaydederek, "Bütün Müslümanlar Filistin meselesinden sorumludur. Herkes kendine düşen sorumluluğu yerine getirmek durumundadır. Peygamber Efendimizin (Aleyhissalatu Vessellem) ifade ettiği gibi herkes kendi gücü nispetinde sorumludur. Müslümanlardan eli tutan silahı insanlar orada Kassam Tugayları kardeşlerimiz onlara karşı mukavemet göstermektedir. Biz de bize düşen onlara karşı boykotu sürdürmemiz gerekir. Özellikle Ramazan ayında bu mübarek günlerde sofralarımızda siyonizm ve siyonistlere yardım olabilecek herhangi bir ürünü kesinlikle çıkarmamız gerekir. Ve arkadaşlarımıza, kardeşlerimize ve diğer Müslümanlara bu şekilde tüketmemelerini tavsiye etmemiz gerekir. Bu bizim Müslümanlık vazifemiz ve sorumluluğumuzdur." dedi.

"Allah için boykotu yayalım"

Geceyi ihya etmek için camiye gelen vatandaşlardan Abdullah Özkınacı, "Tüm Müslümanların Allah rızası için özellikle bu Kadir Gecesi hürmetine Filistin'i, Gazze'yi destekleme amacıyla tüm israil menşeili ürünleri boykot etmesini bir Müslüman olarak temenni ediyoruz. Tüm Müslümanlardan ricamız Allah için boykotu yayalım, boykotu es geçmeyelim, boykotu önemseyelim. Aldığımız ürünlerin kardeşlerimizi öldürmek amacıyla kurşun olarak kardeşlerimize gittiğini unutmayalım. Kadir Gecesi hürmetine öncelikle kendimizden, ailemizden, topluluğumuzdan başlayarak Filistin'deki kardeşlerimize, Gazze'deki kardeşlerimize, dünyanın dört bir tarafındaki Müslüman, Mustazaf kardeşlerimize dua edelim. Günahlarımızın bağışlanması için, Müslümanların birlik ve dirlik olması için birbirimizi Allah için dualarımıza unutmayalım. İbadetlerle, zikirlerle, salavatlarla bu gecelerimizi mükemmel bir şekilde değerlendirelim. Tabiri caizse promosyonlu günler, promosyonlu gecelerin kıymetini bilelim ve en azami şekilde istifade etmeye çalışalım inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Diyarbakır’da seyyar satıcılarla zabıta arasında gerginlik yaşandı

Nijerya cumhurbaşkanı seçim tarihi belli oldu

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için eylem

Mersin Üniversitesi’ne dev yatırım: Yeni fakülteler ve hastane hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Portekiz'de çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü bebek ölümlerini tüm yönleriyle ele aldı

Malatya'da okul çevrelerinde sıkı denetim

Malatya'da zabıta ekipleri 2025 yılında 9 bin 592 işyerinde denetim gerçekleştirdi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç Diyarbakır'ın raylı sistem projesini Meclis gündemine getirdi

Danimarka'ya ait F-35 savaş uçakları NATO'nun "Arktik Gözcü" faaliyetine katıldı.

ABD-Tayvan Ticaret Anlaşması İmzalandı

Erzurum merkezli “phishing” dolandırıcılığı operasyonunda 68 şüpheli yakalandı

Dolandırıcılık şebekesine operasyon: 22 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin azmi bize güç veriyor

Manisa’da aşırı yağış ve sel sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor

Antalya Havalimanı'nda korku dolu anlar

Rusya, ABD ve Ukrayna müzakerelerinin üçüncü turu Cenevre'de

e-YDS yarın yapılacak

Erzurum’da 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Hindistan'da fillerin ezdiği 6 kişi öldü

Bursa'da hatimle teravih kılınacak camiler duyuruldu

Yüksek gerilim hattından kopan teller yürekleri ağza getirdi

Antalya’da bir haftada 1.653 şüpheli yakalandı

Doğunun Nabzı’na 11. Yıla Anlamlı ve Kalıcı Bir Yeşil Miras

YÖK ile TSE arasında “standardizasyon” konusunda iş birliği protokolü imzalandı

Millî Eğitim Akademisi Hazırlık Eğitimi takvimi açıklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır’da seyyar satıcılarla zabıta arasında gerginlik yaşandı

Nijerya cumhurbaşkanı seçim tarihi belli oldu

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için eylem

Mersin Üniversitesi’ne dev yatırım: Yeni fakülteler ve hastane hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü