• BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,25% 0,03
  • EURO

    48,38% -0,34
  • GRAM ALTIN

    4836,92% 0,30
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 1,14

Gaziantep’te 112’ye 2023 yılında 3 milyon asılsız ve gereksiz çağrı geldi

09 Ocak 2024, Salı 16:00
09 Ocak 2024, Salı 16:00
Gaziantep’te 112’ye 2023 yılında 3 milyon asılsız ve gereksiz çağrı geldi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te 112’ye 2023 yılında 3 milyon asılsız ve gereksiz çağrı geldi

Gaziantep 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 2023 yılının toplam 4 milyon 173 bin 210 adet çağrı gelirken, gelen çağrıların 3 milyon 174 bin 175 adedinin asılsız ve gereksiz çağrı olduğu açıklandı.
Gaziantep’te 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 1 Ocak - 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan çağrıların bilançosu açıklandı. 2023 yılında Gaziantep 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 4 milyon 173 bin 210 adet çağrı geldi.
Acil durum hayatın olağan akışında aniden gelişen ve hemen müdahale edilmediğinde can ve mal kayıplarına neden olan acil vakalar olduğunu açıklayan Gaziantep’te 112 Acil Çağrı Merkezi, “Vatandaşlarımız 112’yi ararken daha duyarlı olmalı ve 112 Acil Çağrı Merkezini acil durumlar dışında aranmamalı ve boş yere meşgul etmemelidir. Asılsız ve gereksiz art niyetli aramalar genelde İMEİ üzerinden SİM Kartı kullanılmadan yapılan aramalardır. Ancak unutulmamalı ki bu İMEİ numaralarında bir kimlik numarası gibi cihazlara ait olup, hangi İMEİ numarasının daha önce veya sonra hangi sim kartla eşleştiği BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından kayıt altına alınmaktadır. Bu şekilde kolayca İMEİ üzerinde kimlik tespiti yapılmakta ve ilgili şahsa idari para cezası uygulanmakta veya adli işlem başlatılmaktadır. Kabahatler Kanunu 42/A maddesi gereğince 2023 yılında bin 250 TL olan idari para cezası 2024 yılında bin 980 TL’ye yükseltilmiştir. Ayrıca tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanır. Devamı halinde de ilgili hakkında yasal işlem başlatılmaktadır” denildi.

3 milyon 174 bin 175 adet asılsız ve gereksiz çağrı yapıldı
Gelen çağrıların 999 bin 35 adedi vaka kaydına dönüşürken, geriye kalan 3 milyon 174 bin 175 adedinin ise asılsız ve gereksiz çağrı olduğu açıklandı.

Çağrı yoğunluğunda emniyet açık ara önde
Gaziantep 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıların kurumlara göre dağılımı da dikkat çekti. Kentte, 2023 yılında yapılan toplam çağrıların yüzde 52,47’si Emniyet Müdürlüğü’ne, yüzde 36,81’i Sağlık Müdürlüğü’ne yapılırken, geriye kalan diğer çağrılar ise Jandarma, AFAD, İtfaiye ve Orman Müdürlüğü gibi kurumlara yapıldı.

110 vatandaşa para cezası verildi, 14 şahsa adli işlem yapıldı, 12 şahıs için emniyete bilgi verildi
Öte yandan Gaziantep 112 Acil Çağrı Merkezi’ne asılsız ve gereksiz çağrı yapan 110 vatandaşa toplamda 140 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca fiilleri Türk Ceza Kanunu çerçevesine giren 14 şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak adli işlem başlatıldı. Toplam 14 şahıs hakkında ise “TCK 299 Cumhurbaşkanına Hakaret” ve “TCK 301 Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçu çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ile bilgi paylaşımı yapıldığı açıklandı.

Tekerrür halinde cezalar iki katı olacak
İMEİ üzerinde kimlik tespiti yapılıp ilgili şahsa idari para cezası uygulanıp adli işlem başlatılmaktadır. Kabahatler Kanunu 42/A maddesi gereğince 2023 yılında bin 250 TL olan idari para cezası 2024 yılında bin 980 TL’ye yükseltilmiştir. Gereksiz ihbarların tekerrür halinde ise bu cezaların iki katı olarak uygulanacağı öğrenildi.

Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"

BM, israilin Katar’da HAMAS yetkililerine yönelik saldırısını kınadı

Mardin'de pikap hayvan sürüsüne daldı: 14 hayvan telef oldu

Sebastien Lecornu, Fransa’nın yeni başbakanı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıyı lanetledi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan, Katar'da HAMAS'a yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Kassam, işgal mevzilerine baskın düzenledi: Ölü ve yaralılar var

Tunus’taki drone saldırısı, filodaki insanları yıldırmak ve vazgeçirmeye yöneliktir

Şırnak’ta petrol boru hattı patladı: Alevler havaya metrelerce yükseldi

Malatya'da metruk ev yangını

Şırnak'ta 14 ilden 745 kişinin katılımıyla 7,0  büyüklüğünde deprem tatbikatı yapıldı

HAMAS, Doha'daki saldırıda 6 kişinin şehit olduğunu duyurdu: "Saldırılar direniş yolundan bizi alıkoyamayacaktır"

Malatya'da ahır yangını: 10 hayvan telef oldu

Sumud Filosu'ndan sert mesaj: “Gazze’ye Ulaşacağız, Ablukayı Kıracağız”

Kassam'dan Gazze için duaya çağrı

Batman’a Yeni Bir Güzellik Merkezi: İsra Güzellik Merkezi Açıldı

BATSO'dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret

Arap ülkeleri, işgalci rejimin Katar'a yönelik saldırılarını kınadı

Bakan Göktaş: 18-25 yaşlarındaki gençlerimiz için kredi miktarını 250 bin liraya yükseltiyoruz

Batman’da Tehlikeli Yolculuk: Patenli Genç Araçlara Tutunarak İlerledi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalandı

Batman’da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda Kaza: Sürücü Yaralandı

Türkiye'den işgalin Katar'a yönelik saldırısına tepki

Batman'da hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muş’ta aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü 3 yaralı

Türkiye'den Sumud Filosuna katılan milletvekillerinden destek çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nepal uyarısı: zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin

Osmaniye’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Azerbaycan, Katar'daki siyonist saldırıyı kınamadı, "derin endişesini" bildirdi!

İletişim Başkanı Duran’dan Katar’daki saldırıya kınama mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile HAMAS'a saldırıyı görüştü: "Atılacak ortak adımlar ele alındı"