• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Gaziantep’te 385 yıllık mekanda Menengiç kahvesi keyfi

05 Aralık 2023, Salı 10:40
05 Aralık 2023, Salı 10:40
Gaziantep’te 385 yıllık mekanda Menengiç kahvesi keyfi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te 385 yıllık mekanda Menengiç kahvesi keyfi

Gaziantep’teki Tarihi Tahmis Kahvesi’nde hazırlanan Gaziantep’in tescilli içeceği menengiç kahvesi soğuk havalarda ziyaretçilerin beğenisini topluyor. Lezzetiyle ön plana çıkan menengiç kahvesinin içerisinde kafein olmamasından dolayı birçok hastalığa da iyi geldiğine inanılıyor.
Menengiç kahvesinin Gaziantep’e özgü bir lezzet olduğunu söyleyen işletme sahibi Mehmet Hilmi Bağcı, menengiç kahvesinin sağlık üzerindeki etlilerini de anlattı. Bağcı, “Gaziantep’e özgü bir lezzettir menengiç kahvesi. Soğuk kış günlerinin olmazsa olmazı. Şifa kaynağıdır. Soğuk kış günlerinde sıklıkla tüketilecek bir içecek. Boğaz ağrılarına, enfeksiyonlar içinde çok faydalı diyebiliriz” dedi.
“Yurt dışına da satış yapıyoruz”
Çevre illere ve yurt dışına satış yaptıklarını söyleyen Bağcı, “Memengiç kahvesi Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in büyük gayreti sonrası tescillendi. Biz de menengiç kahvesinin imalatını ve vatandaşlarıma sunumunu yapmaktayız. Şehir dışından gelen tüm vatandaşlarımızın tercihi menengiç kahvesi. Yurt dışına da satış yapıyoruz. Türkiye’nin tüm bölgelerine satışımız var” ifadelerini kullandı.
“Uykusuzluk problemi oluşturmuyor”
Memengiç kahvesinin uykusuzluk problemi oluşturmadığını bu yüzden çok fazla tercih edildiğini aktaran Bağcı, “İçimi yumuşak ve kafein içermediği için uykusuzluk problemi oluşturmuyor. Bu yüzden çocukların veya kadınların tüketiminde hiçbir sorun yaşanmaz bol bol içilebilecek bir içecek” şeklinde konuştu.
“Turistler menengiç kahvesi içerek dinleniyor”
Bağcı, Turistlerin dinlenme mekanı olan Tahmis Kahvesi, hem dinlendiriyor hem de güzel tatları tüm dünyaya öğretiyor diyerek, “Bu bölgeye gelen tarihi yerleri gezen turistler veya çevre illerden gelen vatandaşlarımız menengiç kahvesi içerek burada dinleniyor” ifadelerine yer verdi.
Müşterilerin maddi açıdan zorlanmalarını istemediklerini söyleyen Bağcı, “Fiyatları düşük rakamlarda tutmak istiyoruz. Kahvemizin yanında çerez ikramımız da var. Biz halkın yanındayız. Kahvemizde ve fiyatımızda iddialıyız, bir fincan kahvenin 35 TL fiyatı 40 yıl hatırı var” şeklinde konuştu.
Memengiç kahvesini çocukluğundan bu yana tükettiğini söyleyen müşteri İnci Asatekin, “Çarşıya çıktığımızda ilk durağımız memengiç kahvesi içmek oluyor. Ben memengiç kahvesini çok seviyorum. Çocukluğumdan beri memengiç kahvesi içiyorum ve vazgeçilmez içeceğim diyebilirim” diye konuştu.

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı