• BIST 100

    15822,38%0,94
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6876,69% 0,58
  • Ç. ALTIN

    11182,28% 2,16

Gaziantep’te 500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap yapacak

07 Eylül 2024, Cumartesi 11:00
07 Eylül 2024, Cumartesi 11:00
Gaziantep’te 500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap yapacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te 500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap yapacak

Gaziantep’te düzenlenecek "GastroAntep Kültür Yolu Festivali"nde dünya rekorunu kırmak amacıyla bir araya gelen 500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap yapmak için kolları sıvadı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”, bu yıl 14-22 Eylül 2024 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleşecek. Gaziantep’in mutfak ve kültür zenginliği yeniden dünya sahnesinde olacağı festivalin ev sahipliğini ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yapacak. Her yıl renkli görüntülerin oluştuğu festivalde, bu yıl bir ilk gerçekleştirilecek.

Hedef dünya rekoru
Festivalin ilk gününde, "Guinness Dünya Rekorları" kapsamında 2 bin 47 metre olan dünyanın en uzun kebabı rekorunu kırmak için 500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap hazırlayacak. Kebap ustalarının tek amacı, 17 Ekim 2008’de Güney Afrika’nın Newcastle kentinde 2.047,47 metrelik kebapla kırılan rekoru tazelemek. Dünyanın en uzun kebabının yapılacağı Gaziantep’te festival heyecanı yaşanırken, gerçekleştirilecek rekor denemesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.

500 kebap ustası, 2,5 kilometre uzunluğunda kebap yapacak
Gaziantep mutfağını uluslararası arenada tanıtmayı amaçlayan etkinlikte, 500 kebap ustası, dünyanın en uzun kebabını hazırlamak için bir araya geldi. Kentteki oda, dernek, şef ve aşçılarda rekor denemesine destek vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Turizm Akademisyenleri Derneği’nin destekleriyle düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne olacak. Galle Park’ta gerçekleştirilecek rekor denemesi için tüm hazırlıklar tamamlanırken festival günü 2,5 kilometre uzunluğunda kebap hazırlayarak Guinness Dünya Rekorları’na adını yazdırmayı hedefleyen ustalar, bu dev kebabı rekor denemesi sonrası etkinlik alanını dolduran ziyaretçilere ikram edecek. Rekor denemesi, hem Gaziantep’te hem de ülke genelinde büyük bir ilgiyle takip edilirken, Türkiye Aşçılar Federasyonu’na (TAFED) bağlı Matbah-ı Ayıntap ve Sertabbah Derneği de (MASAT-DER) üyeleri ile birlikte etkinlikteki yerini alacak.

Rekor denemesiyle Gaziantep mutfağının dünya çapında tanıtımı hedeflenirken, Matbah-ı Ayıntap ve Sertabbah Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şef Şakir Özdek, "Guinness Dünya Rekorları" kapsamında 2 bin 47 metre olan dünyanın en uzun kebabı rekorunu kırmak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Gaziantep’teki şefler, aşçılar ve kebap ustaları olarak çok heyecanlı olduklarını belirten Özdek, bu yıl Gaziantep’in gastronomi tarihine damga vuracaklarını ve dünya rekorunu kıracaklarını ifade etti.

“Şu andan itibaren heyecan dorukta ve heyecanla festival gününü bekliyoruz”
Festival günü 500 kebap ustası ile birlikte 2,5 kilometre uzunluğunda kebap hazırlayacaklarını ifade eden Özdek, "Şu andan itibaren heyecan dorukta ve heyecanla festival gününü bekliyoruz. Bu eşsiz programda mutfak kültürü tanıtımının yanı sıra 2,5 kilometre dev kebap ile dünya rekoru kırmak için 500 kebapçı ustası bir araya getirilecek. Misafirlerimiz yurt dışından, dünya genelinden gelmek üzere ve bizde ev sahipliği yapıyoruz. Gaziantep olarak misafirperverliğimizi göstermek istiyoruz. Gaziantep MASAT-DER olarak bu rekor çalışmasına destek veriyoruz. Bütün derneklerimiz, odalarımız ve tüm Gaziantep çalışmaya heyecanla destek veriyor" şeklinde konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay

Belçika'dan zorunlu askerlik adımı

İzmir’de inşaat sahasında iş makinesi kazası: 1 ölü

Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan yerlerde mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı

Pakistan'daki yangın felaketinde ölü sayısı 71'e yükseldi

Bakan Fidan: Suriye’de ateşkesin bir müddet daha uzatılması gündeme gelebilir

Ağrı Valiliği koordinesindeki ekipler sahada çalışmalar yürüttü

Ağrı'da 77 yaşındaki hasta için ekipler uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdi

Fransa ve İngiltere'den Rus gemisine ortak operasyon

Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Japonya'da kar yağışı kazalara yol açtı: 4 ölü, 16 yaralı

Yapıcıoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ziyaret

Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak

ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Malatya'da 116 mahalle yolu ulaşıma açıldı

İşgalciler, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Irak Başbakanı, DEAŞ tutuklularının yargılanmaları için AB'ye iade edilmesi çağrısında bulundu

Trump'ın Grönland açıklamaları sonrası Danimarka: NATO, Arktik'teki faaliyetlerini artırmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay

Belçika'dan zorunlu askerlik adımı

İzmir’de inşaat sahasında iş makinesi kazası: 1 ölü

Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan yerlerde mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı