• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Gaziantep’te 6 yılda 52 bin kişi yüzme öğrendi

02 Eylül 2024, Pazartesi 10:35
02 Eylül 2024, Pazartesi 10:35
Gaziantep’te 6 yılda 52 bin kişi yüzme öğrendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te 6 yılda 52 bin kişi yüzme öğrendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında Gaziantep’te 6 yılda 52 bin kişi yüzme eğitimi aldı.
Denizi olmayan Gaziantep’te "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında yüzme sporuna her kesimden yoğun ilgi var.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018 yılında hayata geçirilen projeye Gaziantep’te ilgi çığ gibi büyüyor. Türkiye’nin en büyük yüzme havuzu olma özelliğini taşıyan ve 2021 yılında hizmete açılan Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu’nda 7’den 70’e binlerce kişi yüzme öğrendi. Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle 2018 yılında başlatılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi” Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde sürüyor. Özellikle sıcak yaz aylarında ilgi gören proje kapsamında yüzlerce çocuk düzenlenen kurslara katılarak yüzme öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Öğrenciler, yüzmenin yanı sıra sıcak yaz günlerinde havuzda serinleme imkanı da buluyor.
Proje kapsamında Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 32 yüzme antrenörü çocuklara daha güvenli ve modern tesislerde yüzme eğitimi veriyor. Ücretsiz kursa kayıt yaptıran çocuklar, olimpik yüzme havuzunda antrenörler ve can kurtaranların gözetiminde eğitim alıyor. Kentte 6 yılda yüzme öğrenen 52 bin kişiden yetenekli olduğu tespit edilen sporcular, lisans alarak ülke genelinde düzenlenen şampiyonalara hazırlanıyor.
Yüzme yarışlarına da ev sahipliği yapan Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu’nda eğitim alan öğrenciler, geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü Mine Ölmez, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi"nin Gaziantep’te devam ettiğini söyledi. Proje kapsamında eğitimlerin devam ettiğini bildiren Ölmez, Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanı sıra ilçelerdeki portatif yüzme havuzlarında da eğitimlerin verildiğini belirtti.
Proje kapsamında 52 bin kişiye ücretsiz yüzme eğitimi verildiğini belirten Ölmez, eğitimlerin haftanın 6 günü 7 seans ile devam ettiğini ifade etti.
Proje ile yüzme bilmeyen kimsenin kalmamasının amaçlandığını belirten Ölmez, “Yüzme kurslarına oldukça yoğun bir ilgi var. Biz de öğrencilerimize temel yüzme becerilerini kazandırmak ve yüzme öğretmek için çaba gösteriyoruz. Öğrencilerimizi ağırlamaktan son derece mutluyuz” dedi.
Hafta içi ve hafta sonu şeklinde sürdürülen ve yıl boyu devam eden yüzme kurslarına kayıtların da yıl boyunca devam ettiği öğrenildi.

Siber uzmanlar: Her hesap için ayrı parola kullanın

Trump, kendini 'Venezuela Başkan Vekili' ilan etti

Cinsel içerik krizine küresel yasak: Asya’dan Avrupa’ya hükümetler X’in Grok’una karşı harekete geçti

FETÖ’nün emniyet yapılanmasına operasyon: 23 gözaltı kararı

Ticaret Bakanlığı’ndan 2025 bilançosu: Denetimlerde milyarlarca liralık ceza

Myanmar'ın Rohingya Müslümanlarına yönelik soykırımı yargı önünde

MASKİ’den Kale’ye 81,9 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Uzmanlar uyardı, Google bir konuda geri adım attı: Sağlıkta yapay zekâ endişesi

BESO Başkanı Çiftçi'den seçim açıklaması ve teşekkür mesajı

Filipinler'de çöp depolama alanında çökme: 8 ölü, 28 kayıp

Sessiz ilhak: Siyonist rejim Batı Şeria'yı "güvenlik" kılıfıyla parça parça yutuyor

Trump, Grönland'ı "şu ya da bu şekilde" ele geçireceğini söylüyor!

Brent petrol 63,15 dolardan işlem görüyor

Lübnan ateş altındayken Avn'dan direnişi hedef alan çıkış

Motorine yarın 1,08 liralık zam geliyor

Irak'taki bir fabrikada gaz sızıntısı: 2 ölü 3 yaralı

Trump–FED savaşı derinleşiyor: Powell hakkında ceza soruşturması başlatıldı

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil elektrik direğine çarptı

Gazze "Barış Konseyi"nin başındaki isim tartışmalı: Nikolay Mladenov'a neden güvenilmiyor?

Müftü Bekiroğlu: Peygamber Efendimiz Miraç'tan hediyelerle dönmüştür

Diyarbakır’da kuş otelinde yangın: Çok sayıda güvercin telef oldu

Halep'te PKK/SDG'nin yerleşim alanlarında gizlenen silah depoları ele geçirildi

Bursa’da deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Nijerya’da kamyon kalabalığın arasına daldı: 12 ölü

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına operasyon: 81 şüpheli yakalandı

Ceylanpınar'da Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatlarında tarihi zirve

Meteorolojiden kuvvetli yağış, fırtına ve don uyarısı

Kızılay’dan sürdürülebilir tarıma ve istihdama destek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siber uzmanlar: Her hesap için ayrı parola kullanın

Trump, kendini 'Venezuela Başkan Vekili' ilan etti

Cinsel içerik krizine küresel yasak: Asya’dan Avrupa’ya hükümetler X’in Grok’una karşı harekete geçti

FETÖ’nün emniyet yapılanmasına operasyon: 23 gözaltı kararı

Ticaret Bakanlığı’ndan 2025 bilançosu: Denetimlerde milyarlarca liralık ceza

Myanmar'ın Rohingya Müslümanlarına yönelik soykırımı yargı önünde

MASKİ’den Kale’ye 81,9 milyon TL’lik altyapı yatırımı