• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Gaziantep’te engelli vatandaşlara evde fizik tedavi hizmeti

25 Temmuz 2023, Salı 15:30
25 Temmuz 2023, Salı 15:30
Gaziantep’te engelli vatandaşlara evde fizik tedavi hizmeti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te engelli vatandaşlara evde fizik tedavi hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından engelli ve bakıma muhtaç hastalara yönelik ücretsiz evde fizik tedavi hizmeti veriyor.
GBB’ye bağlı İnayet Topçuoğlu Hastanesi bünyesinde verilen hizmette parkinson, serebral palsi, omurilik felci, inme, omurilik yaralanmaları sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı yetişkinler, kas erimesi ve doğumsal anomali olan spina bifida tanılı çocuk hastalara günlük yaşam aktivitelerini desteklemek için evde fizik tedavi hizmeti uygulanıyor.
Hastanede 23 bin 988 fizik tedavi ve rehabilitasyon seansı gerçekleştirildi. İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nde bu hizmet çerçevesinde açıldığı gün itibariyle ücretsiz 23 bin 988 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verildi. İhtiyacı olan hasta, yaşlı ve engelli bireylere muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım sosyal ve psikolojik destekler sürdürülüyor.
Her yaş grubunda hastaya hizmet veriliyor
GBB İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nde Fizik Tedavi Uzman Doktoru olarak görev yapan Dr. Sema Cesur, hastanede her yaş grubunda hastaya pek çok anlamda hizmet verildiğini aktararak, “Hastalarımıza sadece hastalıklarının teşhisi, tedavisi değil aynı zamanda günlük yaşam egzersizleri, günlük yaşam alışkanlıkları, beslenmesi, hareket kabiliyeti gibi pek çok alanda fizik tedavi ünitesi olarak destek veriliyor. Her yaş grubuna engellilikleri anlamında yaşadıkları problemlerden geniş bir spektrumda tedavi, hizmet, destek ve takip sunulmaktadır.” açıklamasında bulundu.
'Vatandaşlar, hastane ve evde bakım hizmetinden memnun'
GBB İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görev yapan ve kazaya maruz kalan Mustafa Kurdaş, kaza sonucu boynunda oluşan sorun sorucu tedavi sürecine girdiğine belirterek, “İki kez ameliyat oldum. Ameliyat sonucu fizik tedavisi için İnayet Topçuoğlu’ndan randevu aldık. Eve geldiler çünkü gitme şansım yoktu. Belirli zamanlarda zaman zaman tedaviye devam ettik. Şu zamanlarda biraz daha iyiyim. Tedaviye devam etmek istiyorum. Çünkü, daha sorunlarım boyun ağrısı ellerimde güç kaybı sorunlarım devam ediyor. Onların iyileşmesi için devam etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesine de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Çocuğu Ebrar’ın spina bifida hastalığı için fizik tedaviye getiren Yıldız Altun, hastanenin verimli bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, “Doktoru fizik tedavi görebilir dediğinde buraya geldik. Çok şükür memnunuz, Ebrar’a baya iyi geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnayet Topçuoğlu Hastanesini araştırdım, geldim. Hocalarıyla beraber verimli bir çalışma sürecimiz oldu. Bir buçuk senedir biz faydasını gördük. Tedaviye devam edeceğiz. Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

BATSO ve DİKA İşbirliğiyle “İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri” Eğitimi Düzenlendi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

İşgal kabinesinden Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimine onay

Mardin’de tır, trafik ışıklarında otomobili ile çarpıştı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Diyarbakır'da aşiretler bir araya geldi: sorunlarımızı elbirliğiyle çözelim

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Gazze’de fırtına nedeniyle 22 bina çöktü, 18 kişi şehit oldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 ölü, 10 yaralı

Direksiyon başında rahatsızlanan sürücü kaldırıma çarptı: Bir yaralı

Diyarbakır'da tır'ın dorsesi alev alarak yandı

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Günen:  Boğaz ağrısını hafife almayın

TOKİ konutlarında hasar belirsizliği sürüyor: Vatandaş tedirgin

Bakan Kurum Hatay’daki son hazırlıkları inceledi

İDEV, Mersin’de toplumsal meseleleri gündeme taşıdı

Ağrı'da rahatsızlığı artan bebek ambulans uçakla Ankara'ya nakledildi

EHAD: Hafızlar, Kur’an’ın yaşayan muhâfızları

15 yıldır düzenlenen 'Umre Ödülü Siyer Yarışması'nda kayıtlar devam ediyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den üç aylar mesajı: İbadet, dayanışma ve dua ön planda olmalı

Ankara'da "Ümmete Barış Kudüs'e Özgürlük" temalı program düzenlendi

Belediye Başkanı Taşkın'dan üç aylar mesajı

Üç aylar Eyüpsultan Camii'nde dualarla karşılandı

MSB'den "Kanlı Noel" mesajı

Gazze İçişleri Bakanlığı’ndan uyarı: Kışla birlikte insani felaket derinleşiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Dualarımız Gazze ve mazlum coğrafyalar için

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

BATSO ve DİKA İşbirliğiyle “İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri” Eğitimi Düzenlendi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama